Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Слетал авионот на писта, значи толку се тутуни Иранците што не можат ни еден авион да соборат, а МИГА...
Хеликоптерот онака си летал во кругови, не за да бара срушени ф35 и евентуални преживеани.

Зашто мислиш дека тоа што ги напаѓаме евреите автоматски не прави дека ги поддржуваме муџите ?
Мене каде си ме видел да ги бранам муџиве освен ако не е возвраќање со иста мера кон евреи ?
Буквално, ама буквално, значи пренајбуквално истото важи и за мене. Зашо ми лепите етикети дека сум за УСА и Израел кога еден пост немам напишано во нивна полза? Тоа што им го мавам курот од чело на Ванлок и Ронче не значи дека ги поддржувам гореспоменатите, јас само им реагирам на нивната глупоќа. Зашо, ако напишеш у вториот ден од војната дека готова е Америка не знаат кај тераат, тоа е глупост нели? На страна дали ги мразиме ние или не, реалноста е друга, најмоќни се и тешко дека од оваа војна ќе излезат без да имаат корист, а најтешко од се е дека во првите 2-3 дена биле готови. :D

Ете да расчистиме и со ова: не тврдам никаде дека не треба отпор, секој би пружил отпор. Но пак ќе се навратам на суровата реалност: некои народи процениле дека не можат да одат до крај, како Мексиканците на пример. Ја прифатиле судбината дека колонизаторот е посилен и пософистициран, и нашле начин да живеат. Арапите не го прифаќаат тоа и одат до крај, или тие или ние. Имаат прилика за држава, не сакаат, сакаат Израел да го нема, и тоа е што е сега.
Како сега на ова да не се смеам ај кажи ми ?

Правиш споредба на мексиканци и палестинци ок. Ај сега на американци и евреи.
Дали американците палеле и рушеле католички цркви на освоените територии ?
Дали американците присилно ги иселувале мексиканците од освоените територии ?
Дали американците ги држеле во отворен логор, затвор заградени со бодликава жица, ѕидови и 24/7 мониторинг ?
Дали американците им ставиле забрана за движење низ САД ?
Дали американците за време на секој мексикански празник рандом убивале и се иживувале на нив ?

Е ова брат се вика двојни аршини а за жал САД и Израел се број 1 во ова.
Автоматски споено мислење:

Па одговорв 2-3 страни поназад за тие 109 „факти“. Читај малку, не само да се смееш :D
Што одговори ?! Дека некого 109 луѓе ако го мразат тие се криви што го мразат а не тој што успеал на 109 луѓе да го навлече гневот.
Многу логичен одговор.

И се тоа да ти дадам, дека Израел знаеле, можеле да го спречат, не го спречиле... се уште стои фактот дека напаѓачите се Хамас. Никој не ги натера, последиците му беа јасни секому, дека ќе има одговор 10х или 100х пожесток.

Теоријата дека поради тоа луѓето излегле на протести не држи, еве ти спомнав и други геноциди, Ерменците во меѓувреме беа избркани како кучиња, Нигеријците и Иранците убивани, никој не се засекира. Тоа јасно говори дека тие што протестираат имаат агенда и дека се антисемити од предходно, со исклучок на младината по универзитетите кои на карта не можат да ја најдат Газа но лесно беа убедени да се придружат.
Има дефиниција што е геноцид, не е во ред секој да си има своја дефиниција.
Треба да се разликува што е етничко чистење, што е воено злосторство а што е геноцид.
Ако за една едноставна дефиниција не можеме да се усогласиме како ли ќе водиме разумна расправа врз аргументи!

Ова 10х или 100х е познато од историјата кој го применувал каде и врз кого, сега гледам се враќа на сцена и дури се оправдува, интересни времиња.
Уште поинтересно е што од како станавме самостојна држава не се прави разлика ниту за тоа што е опозиција а што е петта колона, сите мислат дека опозицијата треба да има улога на петта, шеста или седма колона но опозицијата е само на постоечката власт а не во функција на надворешни сили, но разбирливо кај нас од самостојнаста немаме опозиција туку се повисоки стандарди на петта односно добивме и шеста и сега сме на деветта колона, нека сме и ние во нешто први!

Слетал авионот на писта, значи толку се тутуни Иранците што не можат ни еден авион да соборат, а МИГАчите како тебе („Make Islam Great Again“) се радуваат.

Дајте бе луѓе, видете го оригиналното видео и престанете да туркате пропаганда. Мајтап, не можете да разберете ништо. Прво одговара дека не сака да сигнализира за да не го разбере Иран случајно, а потоа преминува на шега дека вие не ни кажавте за Перл Харбор.

Едно прашање, зошто ги браниш исламистиве?
Кои исламисти,оние од Катар,ОАЕ или Саудиска Арабија?:cautious:

Чоек ме смееш со начинот на размислување. Како си ги имаш сфатено некој наративи од авион може да се види дека се нечија агенда. А да ботуваш ко индиец и само да спамаш со мислења и наратив чисто за агенда не ми се верува. Затоа што користиш логика ама во погрешен правец.

Затоа и ти рековме неколкумина дека оставаш впечаток дека живееш у САД и секој ден кога си изложен на нивниот наратив автоматски тие работи си ги прифаќаш како нормала и мислењата ги создаваш во тој правец.
Како спамам јас? Еднаш во недела-две ќе најдам време да пишам и тоа е. Да не ме цитираа 5-6 души на еден пост ќе останеше.

Го знам јас добро и еврејскиот наратив и анти-еврејскиот. Сите сме изложени на пропаганди. Социјалните мрежи формираат ехо комори. Отвори 10 про-Израел или анти-Израел видеа, само тоа ќе добиваш. Море од пропаганда е интернетот, платени медиуми и ботови, владини агенти и лудаци кои шират дезинформации.

Да, евидентно е дека не се согласуваме, но ако мислиш дека од едната страна глупаците сркаат пропаганда, додека другата страна е вдахновена и го има клучот до вистината, не знам што да ти кажам. Живееме во многу комплициран свет, секој од нас има поинакви животни искуства и формира свои ставови и погледи на светот. Времето ќе покаже кој е во право, но сигурен сум дека не е едноставно и не е еднострано како што мислите.

Грешка си малку....ти си на другата страна на паричката, атеистичката парадигма е исто креација на овие. Твојата религија е антирелигијата....исти Милојко.
Kako toa ? :cautious:

Атеизмот е одамна умрен, не мора дури ни да ти објаснувам. Бегајки од канџите на религијата ти си нашол склониште на уште побетер место, а местото е тоа негативното, на другиот крај на паричката. Не може никогаш од нихилизмот да произлезе нешто убаво.

Сега ќе ти кажам, постои зло на планетава кое го предводи Израел а на кои сте им слуги сите, кое не води кон пропаст. Сите кои се у тој состав се непријатели на човештвото, повеќе ќе имам симпатии и кон муџиве кои се есхатолошки освестени отколку од све друго.
Според муслиманската пропаганда Израел е најголемото зло. Кога муслиманите ќе завршат со евреите и Израел, следни ќе бидат христијаните.
Хеликоптерот онака си летал во кругови, не за да бара срушени ф35 и евентуални преживеани.

Ти тотално ништо не си разбрал бе, само ги пренесуваш ботовските одговори од X.

CH-47 Chinook е тежок транспортен хеликоптер, не е наменет за search and rescue. Покрај 100-тина хеликоптери од типот MH-60 и HH-60 што се специјално опремени за SAR (со hoist, FLIR, rescue опрема итн.), пуштиле CH-47 за спасување. Комедија чиста.

Извонредна графика за тоа што се случува во моментов во Персијскиот залив!
(зошто ли го викаат Персијски, нека некој му шепне на калигула да го преименува :pos: )

Во многу што коректен и пред се вистинит приказ за војната против Иран.
Гостинот дава генеза (и според мене ретка експликација зошто дојде до војната, против кого е уперена и кои се целите) за војната ако некој сака да добие слика за неа обавезно нека го погледне.

Таа терористичка група е финансирана од фашистичко-теократска диктатура наречена Иран
Се служиш со невистини односно конструкции за да докажеш нешто што го нема и го немало.
Хамас е креиран до Израел, за потребите на Израел односно да се ослаби Хезболах.
Иран не е спонзор на Хамас туку тоа се заливските монархии и самиот Израел за тоа е повеќе пати овде говорено и изнесувани се факти кога и како Израел го финансира Хамас и за што.
Иран за цело време бара создавње и признавање на Палестинска држава, има соработка и го подржува Хезболах.
Во последната војна во Сирија, Хамас се бореше против Хезболах и иранските сили кои беа таму а ранетите на Хамас ги лекуваше Израел, ако и ова не е доволно за да сериозно пристапиш е ...

Така е. Тие 25-35 посто жени се Украинки.
Од муџите и чамугаријата 99,9 посто се мажи. Не знам каде живееше 2015 кога проаѓаа докторите и инженерите на Меркел од овде, но ќе ти кажам од многу луѓе имам инфо дека деца, жени и старци биле одвај 5 % . Башка и се возев у бус со нив за Ниш. Една жена на 50 мажи.
Статистиката е до 2020. Пред да започне конфликтот во Украина.
Знам на што посочувате, ама во пракса јас лично различно искуство имам. Добро јас касно 2015 година фатив џенем. Патернот најчесто на иселување е дека машкото се сели прв. Не мора да говориме за бегалците од воените подрачја. Доволно е да се обрне внимание на Албанците кога се иселуваат па и од наши Македонци.

На бегање го погодиле ф-35. Се довлечкал до СА каде паднал и после пребарувале по пилотот.

Едно прашање, зошто ги браниш исламистиве?
Еве и тебе да ти одговорам посебно како што на Цобе му одговорив : Секој што го напаѓа Израел и евреите не мора да значи дека ги брани муџите.

Според муслиманската пропаганда Израел е најголемото зло. Кога муслиманите ќе завршат со евреите и Израел, следни ќе бидат христијаните.
Есхатолошки гледано некои од муслиманите веруваат у второто доаѓање на Исус, на кое ќе му претходи доаѓањето на тој со роговите. Истото го викаат и православните христијани и не сум сигурен за католиците. Они ми се мистерија, на која страна припаѓаат. Евреите, протестантите и оваа окултнава олигархија имаат едно заедничко а тоа е што сите веруваат у доаѓањето на еврејскиот месија.

Oва е Јузе гарант :icon_lol: Сега прашање е ја бара ф35та или ајатолахот. Дека ни ги пукна јајцата со ајталахот:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom