Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Пер, па ти рипаш со падобран на темиве и пласираш глупости кои не можеш ни да ги дискутираш. Не е во ред да ги напаѓаш луѓето само затоа што ти го посочуваат тоа. :unsure:
Автоматски споено мислење:

За Стефан тоа „жонглираа со тебе“ значи: „Куп падобранци сите се согласуваа дека они знаат најдобро“.
Добро и после сето ова, ти сеуште не научи што е фолс флаг и како тој фолс флаг еве со години веќе дефакто и дејуре се користи за геноцид? Навистина ниеднаш не ти пројде низ глава дека можеби, можеби има нешто во тоа?
Теоријата за фолс флег е само во вашите глави како резултат на пропагандата што ја лапате од Лорд Бебо и компанија. Ниту е потврдено, ниту има некакви сознанија, ниту докази, само плодна почва за бебовистите да создаваат теории на заговор.

По 200ти пат ти кажувам, не си ти тој што треба да кажува што е исправно а што не. Пази каква дрскост еј, одлучува типот да верува у фолс флег завера и доаѓа тука надмен на пола форум да се чатали дека тоа е правата слика и никој не смее друго мислење да има. Дома ќе си се понашаш така со твоите, овде не, мрсул еден.

Теоријата за фолс флег е само во вашите глави како резултат на пропагандата што ја лапате од Лорд Бебо и компанија. Ниту е потврдено, ниту има некакви сознанија, ниту докази, само плодна почва за бебовистите да создаваат теории на заговор.
Израел што можеле на пола Хезболах да им подметнат експлозивни пејџери и да прават фабрики за дронови во Иран, и секогаш да се чекор пред другите во регионот... Тие Израел да ти потврдат дека не се способни неколку стотици муџи да ги спречат да прават зулуми во Израел? Да ти потврдат дека те лажеле и дека жртвувале стотици свои граѓани за да остварат ционистички интерес етнички да ја исчистат Палестина? Чекај, можеби ќе дочекаш.

По 200ти пат ти кажувам, не си ти тој што треба да кажува што е исправно а што не. Пази каква дрскост еј, одлучува типот да верува у фолс флег завера и доаѓа тука надмен на пола форум да се чатали дека тоа е правата слика и никој не смее друго мислење да има. Дома ќе си се понашаш така со твоите, овде не, мрсул еден.
Дај бе понашај се нормално, што ти е проблемот?
Јас тезите си ги аргументирам. Ти влагаш со клизечи, фактите и туѓите аргументи ги игнорираш, се топориш со вакви глупости па уште и навредуваш пола форум пошто не мислат исто како тебе. Ајде соземи се малку. Не бива вака да се срамиш.

Support GIF

Пријателе прогуглај Рубљ и сврзи некои работи. Или лира или како сакаш ;)

Јас се ти разбирам што говориш. Ама ти не сакаш да разбереш јас што ти говорам. И за жал тука нема да можеме да водиме дискусија.

Пак ќе ти кажам. Прочитај што направија западните земји во минатото во Иран кога изгласаа секуларен.
Prijatele, ajde kolku kje stignam barem tebe da ti odgovoram.

Kako stoish so osnovna matematika? Da chukash na digitron, ne programiranje i integrali.
Aj vidi Rublja, Lira, sho sam gi spomna, vo kolkav odnos variraat sprema dolar i evro i ostanati standard valuti?

Ajde da ti pomognam jas, rubljata vo najlosho padna skoro duplo (100% razlika) sprema dolarot i posle se stabilizira.
Lirata nekoi 4 pati povekje (od 1usd 10 liri do 40).

Iranski rial propadna nachisto sega, a od odamna e nestabilen na dnevna baza, denes dogovarash dogovor za prodazba na imot, za utre da potpishesh se se menuva i pagja vo voda.

Raspad nachisto - restrikcii na voda i struja so godini unazad se norma.
I toa malku sho imaa, pokvarenite mudzi go razgrabaa i razdadoa po drugarchinjata Hezbola i vo Sirija.
I toa malku od industrija i ekonomija sho zhivotarkashe, se dosjeba so vojnata i so protestive.

Koga go roknaa toj nasrala posrala, se slaveshe po cel Teheran.
Koga padna Asad isto.

Se im padna okolu niv, samo prashanje na vreme e koga kje gi izrokaat staorcive.

Ima internet kolku tolku od vcera sabajle, kje vidish vo periodot sho doagja koi gadosti gi izrabotija.

Prijatele, ajde kolku kje stignam barem tebe da ti odgovoram.

Kako stoish so osnovna matematika? Da chukash na digitron, ne programiranje i integrali.
Aj vidi Rublja, Lira, sho sam gi spomna, vo kolkav odnos variraat sprema dolar i evro i ostanati standard valuti?

Ajde da ti pomognam jas, rubljata vo najlosho padna skoro duplo (100% razlika) sprema dolarot i posle se stabilizira.
Lirata nekoi 4 pati povekje (od 1usd 10 liri do 40).

Iranski rial propadna nachisto sega, a od odamna e nestabilen na dnevna baza, denes dogovarash dogovor za prodazba na imot, za utre da potpishesh se se menuva i pagja vo voda.

Raspad nachisto - restrikcii na voda i struja so godini unazad se norma.
I toa malku sho imaa, pokvarenite mudzi go razgrabaa i razdadoa po drugarchinjata Hezbola i vo Sirija.
I toa malku od industrija i ekonomija sho zhivotarkashe, se dosjeba so vojnata i so protestive.

Koga go roknaa toj nasrala posrala, se slaveshe po cel Teheran.
Koga padna Asad isto.

Se im padna okolu niv, samo prashanje na vreme e koga kje gi izrokaat staorcive.

Ima internet kolku tolku od vcera sabajle, kje vidish vo periodot sho doagja koi gadosti gi izrabotija.

Пријателе напиша дека цели фудбалски тимови стрелале. Испадна дека две фудбалски кола се одиграле без проблем?
Зошто да лажеме? Барем јас за тебе немам таква претстава.

Неможеш ти да ми помогнеш мене.
Математиката задржија за себе.

Техеран е милионски град. Иран е речиси 90 милионски. Дали ти тоа можеш да го претставиш. Како според тебе би изгледале масовни демонстрации. Дури пола милион да излезе во Техеран тоа е маса на луѓе бе.

На темава.

Се пишував јас со ИоСоно на темава. Тоа се моите ставови околу Иран. Земјата сама треба да избоксува слобода од таков вид уредување. Без Израел и Сад да си праат математики. Објаснето што е сувереност на една земја и од кого зависи таа.

Нема што понатака да се убедуваме.

Ќе поминат неколку години. Ќе сумираме и за Венецуела. Патем јас велам на никого од вас не ви се разговара што се случува сега со Сирија и Либија. Нели демократија дојде таму. Ама тоа е. Кога се губат аргументите се сведува дискусијата на реплики Лорд Бебо и футус мама дракула. 10.000 потепани додека на Палестинците 20.000 и џам израмнета Газа било заслужено.

Патем кои се тие демонстранти што палат амбуланти? Ах забраив. Мирните. Умерените и тн.

Последно уредено:
Што јас пласирам тебе не треба да те занима, држи се до твоите малоумни теории и заобиколи ме.
Мислев дека се договоривме ама по се изгледа не.
Нема да ме интересира доколку не ги објавуваш јавно на форумов, ако ги објавиш должност ми е да реагирам читаат и деца (кои штотуку научиле да трчат по топката) и тогаш во погрешна насока ќе отидат а мене ми е жал.
Скоро па се што напишам го аргументирам ако не ти се допаѓа аргументот или не си го разбрал --- си поткапацитарен, што всушност цело време го тврдам.

Колку за логика. Ова ви се 50.000 излезени на улица. Повелете извадете снимки од Техеран кај што макар 50.000 има на масовните протести. За да ви се уклапаат приказните за 10.000 убиени.

Колку за логика. Ова ви се 50.000 излезени на улица. Повелете извадете снимки од Техеран кај што макар 50.000 има на масовните протести. За да ви се уклапаат приказните за 10.000 убиени.
а ова е 10.000-иот убиен протестант во Иран!

истото само од друг агол,

секој ден се се поблиску, мислев дека Калигула е случаен ама по се исгледа на вистинското место е.

Последно уредено:
Posiguren zdravje, info od lugje vo zemjata koi gi poznavam so godini.

Koleshka od rabota, beshe zaglaveno vo Mashhad so semejstvoto, edvaj ziva glava izvlekoa, ima ubieni rodnini i poznanici.
Za "white sim card/line" so glava garantiram, imavme i poraki i povici na Whatsapp vo period na totalna blokada na internetot.
Prijateli brutalno tepani za uchestvo vo protestite (mirnite ekonomski protesti), eden ton primeri na semejstvata na ubienite im baraat pari za telata da im gi dadat za pogreb.

Vidi od kolku mladi fudbaleri, bokseri i sportisti ima objaveno deka se ubieni. Cela fudbalska liga se stranski agenti?
Ceni na namirnici se otideni vo nepovrat, primer znam tabla jajca e dojdena nekoi 4-5 evra (mozhe ne zvuchi mnogu, ama vo odnos na prethodni ceni tamu, se e preskapo). Nema kraj na govnariite sho gi napravija ovoj period, preteraa i za nivni "standardi".

Пријателе напиша дека цели фудбалски тимови стрелале. Испадна дека две фудбалски кола се одиграле без проблем?
Зошто да лажеме? Барем јас за тебе немам таква претстава.

Неможеш ти да ми помогнеш мене.
Математиката задржија за себе.

Техеран е милионски град. Иран е речиси 90 милионски. Дали ти тоа можеш да го претставиш. Како според тебе би изгледале масовни демонстрации. Дури пола милион да излезе во Техеран тоа е маса на луѓе бе.

На темава.

Се пишував јас со ИоСоно на темава. Тоа се моите ставови околу Иран. Земјата сама треба да избоксува слобода од таков вид уредување. Без Израел и Сад да си праат математики. Објаснето што е сувереност на една земја и од кого зависи таа.

Нема што понатака да се убедуваме.

Ќе поминат неколку години. Ќе сумираме и за Венецуела. Патем јас велам на никого од вас не ви се разговара што се случува сега со Сирија и Либија. Нели демократија дојде таму. Ама тоа е. Кога се губат аргументите се сведува дискусијата на реплики Лорд Бебо и футус мама дракула. 10.000 потепани додека на Палестинците 20.000 и џам израмнета Газа било заслужено.

Патем кои се тие демонстранти што палат амбуланти? Ах забраив. Мирните. Умерените и тн.
1. Pishav deka ima mnogu objavi za ubieni sportisti. Poshto vie geopolitichkite eksperti tvrdite deka samo stranski agenti ubivaat a ne nedolzni civili, prashanjeto mi beshe kon tebe a ne tvrdenje, dali site fudbaleri / sportisti se stranski agenti?

2. Vo pravo si, ne mozam da ti pomognam.

1. Pishav deka ima mnogu objavi za ubieni sportisti. Poshto vie geopolitichkite eksperti tvrdite deka samo stranski agenti ubivaat a ne nedolzni civili, prashanjeto mi beshe kon tebe a ne tvrdenje, dali site fudbaleri / sportisti se stranski agenti?

2. Vo pravo si, ne mozam da ti pomognam.
Posiguren zdravje, info od lugje vo zemjata koi gi poznavam so godini.

Koleshka od rabota, beshe zaglaveno vo Mashhad so semejstvoto, edvaj ziva glava izvlekoa, ima ubieni rodnini i poznanici.
Za "white sim card/line" so glava garantiram, imavme i poraki i povici na Whatsapp vo period na totalna blokada na internetot.
Prijateli brutalno tepani za uchestvo vo protestite (mirnite ekonomski protesti), eden ton primeri na semejstvata na ubienite im baraat pari za telata da im gi dadat za pogreb.

Vidi od kolku mladi fudbaleri, bokseri i sportisti ima objaveno deka se ubieni. Cela fudbalska liga se stranski agenti?
Ceni na namirnici se otideni vo nepovrat, primer znam tabla jajca e dojdena nekoi 4-5 evra (mozhe ne zvuchi mnogu, ama vo odnos na prethodni ceni tamu, se e preskapo). Nema kraj na govnariite sho gi napravija ovoj period, preteraa i za nivni "standardi".
Ти тука тврдиш дека цела фудбалска лига им убена бе батка.
Да беа толку многу убиени како што тврдиш ти. Немаше ниту еден натпревар да се одигра.
Нешто не штима. Сега дали тебе ти кажале така. Или си прочитал на твитер. Тоа е твој проблем.

Апла манипулација, емоционален пост.

Ти тврдиш дека има над 10.000 потепани. И не само ти.
При тоа неможеш да доставиш ниту еден доказ за масовните протести, ниту за овие 10.000+ убиени.

Реков јас математиките држи ги за себе. Пошто некој лаже за 10.000+ убиени демонстранти.

Разочарување. Големо.

Облогот за бришење профили сеуште е на маса.

Поздрав и секое добро.

@The xx
Во првите минути Станислав говори за значајот на Иран за РФ.
Го говори сето она што се обидував во последната преипрка да го изнесам, погледни па можеби овде ќе биде подобро објаснето, сеуште сум на првите 15 мин па не знам што се говори понатаму ама објаснувањето на Станко е во голема мера според гледиштето обајвено во Големата шаховска табла горе долу ;)

интересно Лари изнесува непознати работи за тоа дека нападот бил планиран за 13/14 јануари (во еден комент изнесов нешто слично ама не ми се веруваше) и многу друго.

@The xx
Во првите минути Станислав говори за значајот на Иран за РФ.
Го говори сето она што се обидував во последната преипрка да го изнесам, погледни па можеби овде ќе биде подобро објаснето, сеуште сум на првите 15 мин па не знам што се говори понатаму ама објаснувањето на Станко е во голема мера според гледиштето обајвено во Големата шаховска табла горе долу ;)

интересно Лари изнесува непознати работи за тоа дека нападот бил планиран за 13/14 јануари (во еден комент изнесов нешто слично ама не ми се веруваше) и многу друго.

Иран никогаш нема да соработува со Русија преблиску. Русија има доста силно еврејско лоби.
За Иран најбизок сојузник е Кина.

Иран мора да постои за да го држи балансот во светот. Кога Иран ќе падне мултиполарноста паѓа. Иран е единствен кој може да покаже карактер. Кинезите се многу прикриени, а и русите релативно не сакаат со америка да се закачуваат.

Иран никогаш нема да соработува со Русија преблиску. Русија има доста силно еврејско лоби.
За Иран најбизок сојузник е Кина.
Во ред, никогаш и не го тврдев спротивното!
Само сакав да дообјаснам што реков и на што сакав да дадам фокус кога е во прашање Иран и значајот на истиот за РФ.

Уште една интересен момент, Станко го има скоро па истото мислење за судирот кој може а и не мора да се случи, а се однесува на Израел и можната употреба на нуклерка од нивна страна, а тоа е дека во тој случај Израел и официелно престанува да постои со самото уништување на Димона приказната завршува за Израел, а и блискоисточните војни најпосле завршуваат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom