@Stefan-kobe , пред малку налетав на ова и сега ми е јасно зошто заговараш геноцид, па и овие од ФИФА го мислат истото
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам само кај виде дека ги правдам настаните во Газа или дека нешто го бранам Израел. Кажав само дека не е во ред да се молчи на слични (не исти) дејствија во Иран каде војската пука со огнено оружје врз луѓето што протестираат. Значи, правиме муабет за илјадници убиени, не за 5 души. Замисли кај нас да пукаа врз оние од шарената револуција.@Stefan-kobe , пред малку налетав на ова и сега ми е јасно зошто заговараш геноцид, па и овие од ФИФА го мислат истото
Genocide in Gaza - Western Hypocrisy and FIFA's Double Standards
Друже, да ги разбереме и нив. 24/7 се изложени таму. Сакал не сакал. Не само вести, туку колегите тоа го трубат. Ако некој зуцне нешто одма е ауткаст, можеби и мета на Гестапо и министерството за вистина... И затоа ќутат. И избегаваат да следат независни извори. Па малку по малку иде перењето.Бре како промиваат мозоци.
Буквално. Како Северна Кореја... Со тоа што во Иран влогот е многу поголем, долго време биле западна колонија имаат многу ама баш многу и ресурси, и луѓе. Огромен потенцијал за регионална велесила, непријателска кон западот. Плус нафтата и гасот... Само со нуклеарки, а можеби и тоа нема да им купи раат. Види со РФ кога се р`чкаат, што останува за другите.За Иран само нјуксот е спасот. Само тогаш би имале мир.
Пази колешка од работа. Исселена, а зошто исселена и како добила виза? И како да ги донесе и другите од семејството таму кај нејзе...? Епа ќе јаде бурек. Или па може и навистина се убиени ама ако сѐ тогаш како се убиени?Познаваме сите иселеници од Иран. Самиот го напиша тоа што веќе е познато. Учествувале во насилни протести бе Харалде. Шахот знаеш дека истото го правеше?
Кој претерал најпрвин? Па веќе јасно беше дека намерно ги радикализираа протестите и со која намера. Ти си вака како поинтелегентен и неможеш еден обичен патерн да препознаеш. Ела направи споредба со Украина. Баш истите случувања. Радикални протести. Маваа врз Беркут за на крај и со снајпери да ги убиваат цивилите нели? Истите сегменти ги имаш сега. Дури и отворено то кажуваат Израел и Сад дека стојат зад протестите. Ова незнам како го прескокате сите.
Самиот Обид за споредба на геноцидот и протестите во Иран е генерализација и на некој начин оправдување на геноцидот.Не знам само кај виде дека ги правдам настаните во Газа или дека нешто го бранам Израел. Кажав само дека не е во ред да се молчи на слични (не исти) дејствија во Иран каде војската пука со огнено оружје врз луѓето што протестираат. Значи, правиме муабет за илјадници убиени, не за 5 души. Замисли кај нас да пукаа врз оние од шарената револуција.
Ашкенази имало и во другите делови во Европа, посебно биле (и сеуште се) бројни во банкарскиот и бизнис секторот.Инаку во '50 тите со одлука на ОН треба да се создадат ДВЕ држави Израел и Палестина, Израел се противи и ги протерува Палестинците од нивната татковина и овие се оставени на немилост... повеќето жители во Израел се АШКЕНАЗИ што ќе рече дојденци од некогашен СССР најмногу од РФ затоа и односот на РФ како пичка по оваа прашање.
Се разбира има и геополитичка позадина ама ...

Ако треба сега да се учиме основна историја, а геополитички дискусии (као) дискутираме...Инаку во '50 тите со одлука на ОН треба да се создадат ДВЕ држави Израел и Палестина, Израел се противи и ги протерува Палестинците од нивната татковина и овие се оставени на немилост... повеќето жители во Израел се АШКЕНАЗИ што ќе рече дојденци од некогашен СССР најмногу од РФ затоа и односот на РФ како пичка по оваа прашање.
Се разбира има и геополитичка позадина ама ...
Во случајот со Иран.
Од страна на Израел и САД се врши притисок (неколку фондови купуваат големи количества на ирански монети и во даден момент ги пуштаат сите во оптек што предизвикува инфлација) ова се користи за немири и протести, за тнр промена на режим што во слободен превод значи ОКУПАЦИЈА, се користат мрежи на МОСАД и алЦИАда со се МИ6 кои ги координираат протестите со цел да предизвикаат хаос и оправдување за интервенција.
Овие-Иран добиваат помош од Кина и РФ (околу сателитските работи) ги пронаоѓаат овие лица и за само 24 час над 26.000 лица како и жената која била главна се уапсени... во протестите според официјални извори настрадале околу 500н протестанти и над 2500 цивили и припадници на безбедносни сили.
Протестите го губат жарот и биваат ставени под контрола.
Ова пред се е од геополитичка природа а целта е да стави под контрола Кина со тоа што Иран повеќе нема слободно да одлучува кому ќе продава нафта ами тоа ќе го правит ЕУСА односно Калигула
И затоа секаква споредба на овие два настана е несериозна.
Не, не правиме муабет за илијадници убиени затоа што за такво нешто нема потврда туку е твое видување кое нема никаква основа, значи е измоислено.
Е видиш добро си ја забележал технологијата на шарени куртонијади, и во случајот кај нас да имаше пукања по шарените куртони денес ќе бевме Македонија! Во Иран не успеа затоа што си ја сакаат државата и слободата овде тоа не е случај.

Друже, те молам не ме цитирај веќе, стај ме на игнор, не ме читај, што сакаш прај само не ме цитирај. Со вакви ставови докажуваш дека немаш поима од животот и ја лапаш пропагандата од спротивната страна. Така е тоа, дозволиле илјадници да им убијат за после да можат геноцид да прават, логика у минус. Ае.нападот од страна на Хамас бил добро познат на врвот во Израел а секап дозволиле да се случи како би можеле да извршат геноцид.
ДА.Ашкенази имало и во другите делови во Европа, посебно биле (и сеуште се) бројни во банкарскиот и бизнис секторот.
И да, не се Семити. Ни блиску не се. За разлика од Палестинците кои се Семити (со понешто арапска крв).
Автоматски споено мислење:
Ако треба сега да се учиме основна историја, а геополитички дискусии (као) дискутираме...
Не му замерај на Стефан, он само е скокнат со падобран и затечен е. Тепа време, да сакаше нешто да научи ќе научеше до сега... Ликот ептен го загриза кромидот за 40-те обезглевени бебиња во Израел, и уште не признава дека како магаре го влечеле за уши.![]()
Според логикава твоја,и во Палестина бројките се измислени,пример?логика и лицемерие, се заебаваш?
Никаде не реков дека се согласувам со убиство, така да инсинуираш.
Бројката од 10.000 е измислена од тебе, за истата нема потврда дури ни од МОСАД или Калигула!
Не правев и нема да правам споредба на ГЕНОЦИД си протсети предизвикани од страна на надворешни сили и жртви во тие протести.
Би те замолил да читаш со разбирање!
Ако за тебе геноцид и протести се едно те исто нема што да говориме понатаму, само терај да видиме до каде и кога.

Абе со тебе жонглираа на таа тема, сакаш да ја разлистаме да видиш што глупости трескаше? Те мочаа од ќерамиди од што беше заглавен во морето од бебовски твитови. Грев.Не му замерај на Стефан, он само е скокнат со падобран и затечен е. Како на маса кога ќе почнат некој муабет и по секоја цена сакаш да се вклучиш па ќе лупнеш некоја глупост. Си тепа време он, да сакаше нешто да научи ќе научеше до сега... Ликот тогаш ептен го загриза кромидот за 40-те обезглевени бебиња во Израел, и уште не признава дека како магаре го влечеле за уши.![]()
Во ред, само немој да пласираш ционистичка пропаганда (и во овој коментра исто го правиш) и нема никогаш да те спомнам.Друже, те молам не ме цитирај веќе, стај ме на игнор, не ме читај, што сакаш прај само не ме цитирај. Со вакви ставови докажуваш дека немаш поима од животот и ја лапаш пропагандата од спротивната страна. Така е тоа, дозволиле илјадници да им убијат за после да можат геноцид да прават, логика у минус. Ае.

Што јас пласирам тебе не треба да те занима, држи се до твоите малоумни теории и заобиколи ме.Во ред, само немој да пласираш ционистичка пропаганда (и во овој коментра исто го правиш) и нема никогаш да те спомнам.
Договорено.
Рон и мозок, две различни планети.Цобе и геополитика, два различни универзуми![]()
Пер, па ти рипаш со падобран на темиве и пласираш глупости кои не можеш ни да ги дискутираш. Не е во ред да ги напаѓаш луѓето само затоа што ти го посочуваат тоа.Што јас пласирам тебе не треба да те занима, држи се до твоите малоумни теории и заобиколи ме.

За Стефан тоа „жонглираа со тебе“ значи: „Куп падобранци сите се согласуваа дека они знаат најдобро“.Абе со тебе жонглираа на таа тема, сакаш да ја разлистаме да видиш што глупости трескаше? Те мочаа од ќерамиди од што беше заглавен во морето од бебовски твитови. Грев.