iPad 3

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Кога ќе испадне наредниот iPad овој сеуште ќе биде The New iPad :pos:

ipad.jpg

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
За 9,7 инчен уред, поголема резолуција од Full HD (1920x1080) не е мала работа. Иначе за 1920x1080 резолуција е потребен минимум 22 инчен монитор за персонален компјутер. Па сега видете која е разликата во резолуцијата меѓу 2ката и 3ката. А и во Америка автоматски новиот iPad се продава по 499 долари таму, како им доаѓа и може секој да си дозволи да го купи.... :)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ништо посебно врска си нема 4г и малце поголема резолуција.

Никад не би купил вавко срање

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
За 9,7 инчен уред, поголема резолуција од Full HD (1920x1080) не е мала работа. Иначе за 1920x1080 резолуција е потребен минимум 22 инчен монитор за персонален компјутер. Па сега видете која е разликата во резолуцијата меѓу 2ката и 3ката. А и во Америка автоматски новиот iPad се продава по 499 долари таму, како им доаѓа и може секој да си дозволи да го купи.... :)
Е со лупа ќе го гледаш па ќе ти мења нешо.
Шо трипате.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Е со лупа ќе го гледаш па ќе ти мења нешо.
Шо трипате.
Ако си работел на 4ка спрема 3Gs, ќе ја видиш огромната разлика. Сериозно, на таков уред чим се гледа разликата со дијагонала од 3,5 инчи, тогаш на ова ќе биде уште поголема разликата.

Сега они што не знаат да покажат (на сајтот има споредба демек, ама џабе), се гледа дека шоуменството на Џобс го нема. :)

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Пример нешто како iPad 2S :D
не бе па ти :D очекував нешто како боље процесор ова како call of duty франшизата што ги дупи американциве така и apple на стара слава почнува да се провлекува, освен мониторот ништо ново.. нели се збореше нешто за ласерски тастатури и што ја знам уште...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
не бе па ти :D очекував нешто како боље процесор ова како call of duty франшизата што ги дупи американциве така и apple на стара слава почнува да се провлекува, освен мониторот ништо ново.. нели се збореше нешто за ласерски тастатури и што ја знам уште...
Ти сакаш се наеднаш, има време догодина The latest iPad, ќе има најмногу една од тие карактеристики, бидејќи треба и после 2 години да се остави простор, за After latest iPad.
Инаку ако не ти треба не треба да го купуваш, бидејќи дома ќе ти ја украсува комодата, а не да се има од се по барем едно, башка за кај нас цените се прилично солени т.е за тие е пари имаш одличен компјутер или laptop кој сигурно многу повеќе ќе ти заврши работа. Е сега ако практичноста не е твоја страна, тоа значи дека твојата посилна страна е длабок џеб и сакаш да бидеш шик и во тренд.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ти сакаш се наеднаш, има време догодина The latest iPad, ќе има најмногу една од тие карактеристики, бидејќи треба и после 2 години да се остави простор, за After latest iPad.
Инаку ако не ти треба не треба да го купуваш, бидејќи дома ќе ти ја украсува комодата, а не да се има од се по барем едно, башка за кај нас цените се прилично солени т.е за тие е пари имаш одличен компјутер или laptop кој сигурно многу повеќе ќе ти заврши работа. Е сега ако практичноста не е твоја страна, тоа значи дека твојата посилна страна е длабок џеб и сакаш да бидеш шик и во тренд.
Како што реков погоре, фали она flair-от на Џобс, во принцип секој уред досега не беше само хардверска надградба (на пример 4 према 4с го претстави и Сири, нешто ново и неочекувано) и затоа овој iPad (односно општо iУред) беше најдосадно претставен досега. Ни дадоа тоа што и очекувавме, ништо повеќе.
Мене ми се допаѓа што сега цениве се исти како за 2ката, па за месец дена би требало да се најдат двојки по доста пристапна цена за нас, а ваков уред, ако знаеш за што да го користиш, ќе ти врши ептен работа.

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Едино нешто што Фрлив пари беше лаптоп од Ејпл и технолошки је брз само заради ССД'то друго ништо не ме импресионира барем не онака како што замислував .

И тоа на кредит да не плаќам у кеш

–Иклауд кој Гоогле го има пред Ејпл и некои смешни карактеристики како
–Чуден Офис кој е послаб и поспор од ОпенОфис
– Намачкан БСД Оперативен со графички интерфејс нешто како Убунту
–Тастатура со лед

И батерија која навистина држи нешто повеќе од обичен ПЦ лаптоп и тенок дизајн за тоа респект .

АЈпадот не велам дека не е лош но јас барем би бирал меѓу практичност и ергономичност

Сум видел и Андроид таблети кои работат совршено

А тоа дека таблетот нешто врши работа да на пример Андроид или Ајпад

–фејсбук
–водење на магацинска роба преку мрежа
–гледање на видео јутубе
–кајгана форум
–апликации за пресметка на висина или должина на објект
–штелување на акустична гитара
–испраќање на фотографии
–сири на долниот да ми свири

па да ова е добро за оние што не сакаат да работат нешто посериозно

Компјутер ми треба за работа.Јас менувам на некој 6 – 7 години додека не им ја извадам маста.

Значи да за тие што не сакате да ви досаѓаат за чистење вируси и не им треба компјутер.

подобро да им го дадете ова

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Компјутер ми треба за работа.Јас менувам на некој 6 – 7 години додека не им ја извадам маста.
Ама другар таблетот не го гледај како компјутер. Не е ни тоа поентата, и се додека се гледа како замена за компјутер нема да се најде оправданост за да се купи. Јас на пример работам на компјутер на работа ствари кои не можам да ги завршам на друго нешто освен на десктоп. Кога ќе отидам дома на лаптоп сурфам, гледам по некое YouTube видео и некои такви „лајт“ ствари, а за сето тоа таблет би бил одлична замена. Лесен уред, држи долго батерија, апликации кои можат да ти завршат и некоја работа, и како таков уред би бил и добра замена за таква употреба. Десктопот никако бе би го сменил, на лаптопот би сработил нешто надвор од дома а за сурфање, допишување по форуми и видео, таблет е одлична работа.

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ама другар таблетот не го гледај како компјутер. Не е ни тоа поентата, и се додека се гледа како замена за компјутер нема да се најде оправданост за да се купи. Јас на пример работам на компјутер на работа ствари кои не можам да ги завршам на друго нешто освен на десктоп. Кога ќе отидам дома на лаптоп сурфам, гледам по некое YouTube видео и некои такви „лајт“ ствари, а за сето тоа таблет би бил одлична замена. Лесен уред, држи долго батерија, апликации кои можат да ти завршат и некоја работа, и како таков уред би бил и добра замена за таква употреба. Десктопот никако бе би го сменил, на лаптопот би сработил нешто надвор од дома а за сурфање, допишување по форуми и видео, таблет е одлична работа.
Јас сметам дека ова технологија навистина требаше да дојде на пазарот од неколку причини

стари луѓе кои не знаат да користат обичен компјутер
луѓе кои имаат фрустрација од користење на глувче и тастатура
магацини и компании кои работат на терен
гпс навигација
читање на е весници

очекувајте нашиве весници да прават оптимизација за таблети

На пример Латас пишал нешто го имаш како е–реадер .

значи наменски е одличен нема вируси.

Е сега архитектурата е таква да те ограничува за некои појаки работи.

Реков ако би купил би купил да ми ги врати парите на инвестиција а би земал Андроид.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ќе го чекам јас четири, оти таман да го купам три ќе го промовираат четири, па пет шест.....

Море не го купувам ќе се заебам секогаш нова серија ќе вадат....

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
A бе читам сеуште го плукате....

iPad 2 беше избран за таблет на годината. iPad 3 (the new iPad) е ДУПЛО помоќен во се од 2ката.

Така да,за овај НЕМА конкуренција.

Продолжете со плукање! :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Конкуренција ќе има доколку после 3 години не направат понов таблет, а сега за сега мислам дека немаат конкуренција.

Kajgana Shop

На врв Bottom