- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 1.854
Инаку имаше инвестициски фондови што остварија 39% принос мислам.. да не беше илирика тоа.. видов банер некаде на влезот на страницата[/QUOTE]
Ti veruvas vo ova? Mene baagi mi smrdi!... Vo godinata na kriza 2008-ma ostvaruvaat 40 i poveke % zaguba, da vo 2009 prikazat rast od 39%!? Ne gledam tuka nikakov rast! Samo si dosle na svoe... I uste nesto! Ako fondovite im se vikaat: rastecki pazari i BRIK (Brazil, India, Russia, China)... se prasuvam a i go prasav doticniot portofolio manager od edna od ovie IF vo Makedonija (nema da pomenam da ne im napravam losa reklama).... kako toa velam, prikazuvate zaguba vo godinata na krizata, a velite vlozuvate vo pazari koi se nezavisni od pazarite zafateni od kriza!?
I vtoro prasanje: Godinava dosega (na dva meseca do kraj na godina) samo 8%??? Pa koga ke se plati personalen danok na ovaa dobivka, koga ke se zemat vo predvid vlezno-izleznite taksi na Inv fond.... ke ostane za klientot mizerna dobivka, polosa i od kamatata za oroceni Dollari!!!
Ti veruvas vo ova? Mene baagi mi smrdi!... Vo godinata na kriza 2008-ma ostvaruvaat 40 i poveke % zaguba, da vo 2009 prikazat rast od 39%!? Ne gledam tuka nikakov rast! Samo si dosle na svoe... I uste nesto! Ako fondovite im se vikaat: rastecki pazari i BRIK (Brazil, India, Russia, China)... se prasuvam a i go prasav doticniot portofolio manager od edna od ovie IF vo Makedonija (nema da pomenam da ne im napravam losa reklama).... kako toa velam, prikazuvate zaguba vo godinata na krizata, a velite vlozuvate vo pazari koi se nezavisni od pazarite zafateni od kriza!?
I vtoro prasanje: Godinava dosega (na dva meseca do kraj na godina) samo 8%??? Pa koga ke se plati personalen danok na ovaa dobivka, koga ke se zemat vo predvid vlezno-izleznite taksi na Inv fond.... ke ostane za klientot mizerna dobivka, polosa i od kamatata za oroceni Dollari!!!

investickite fondovi se dobri ali na podolg period so pogolemi pari...ti doaga neso ko banka samo ima sansa da bide prinost mng golem...inace na ilirika spored mene ne i se isplaka da krade i laze poradi toa so po moe mislenje ona si ima vnatresni tajni...t.e ako ima porasto od 50% nzm sto bi ja sprecilo da prikaze porast od 20% drugoto da ide za firma. a investiraat vo BRIK...kupuvaat raboti sto sekogash ke rastat i rastele sporo no sigurno kolku sto znam taka da toa e toa...kako vikaat BEZ RIZIK NEMA PROFIT...i taka e...i doma pod pernica da gi cuvash ne e sigurno...ima kradci
...bankite propagaat taka da...oceni si sam i stavi gi tamu kaj sto mislish ke bidat sigurni i dobro oplodeni... to je to