Интроверти vs. Екстроверти

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Интересна работа кога сум во машко друштво само машки значи сум тоа второто интровертен, значи молчалив незаинтересиран,а а се појави женско едно или повеќе во друштво,се претворам во првиот тогаш сум екстровертен наеднаш почнувам да мелам ко парна локомотива,станувам енергичен весел и насмеан што е најбитно.

Интересна работа кога сум во машко друштво само машки значи сум тоа второто интровертен, значи молчалив незаинтересиран,а а се појави женско едно или повеќе во друштво,се претворам во првиот тогаш сум екстровертен наеднаш почнувам да мелам ко парна локомотива,станувам енергичен весел и насмеан што е најбитно.
Motivacija hahahaha :-D
A dali ako e poubava se zgolemuva stepenot na ekstrovertnost?

Pa se podrazbira toa deka mora da e ubava oti I jas sum ubav decko.Znaci toj uslov mora da e ispolnet inace nisto od ekstrovertnosta.

Sent from my Nokia_X using Tapatalk

Последно уредено:
96%... Знаев и пред да го правам тестот дека спаѓам во првата група. Екстроверт :) Го сакам веселиот начин на живот, излегувањата, журките, дружењето. Скоро со секој можам да направам рапорт. Познавам огромен број на луѓе, лесно се прилагодувам, не се плашам од ризици, се снаоѓам скоро во секаква ситуација, се дружам со многу и многу од тие луѓе направиле многу работи за мене, јас ама не верувам речиси на никого и имам одбрани луѓе за вистински пријатели. Мојата сестра и најдобрата другарка. Можеби повеќето луѓе ме сметаат за блиска пријателка поради начинот можеби на кој ги разбирам, не знам зошто ама имам чувство многу луѓе за брзо време се приврзуваат за мене... :)Ми веруваат. Благодарение на мојата екстровертна природа имам добиено многу во животот. Но сепак, јас она вистинското во мене го чувам само за најблиските луѓе. Колку и да изгледам дека се знам со некој 100 години јас тука имам дистанца, а можеби тој и стварно ја доживува ситуацијата така.
Како и да е и екстровертноста и интровертноста се добри кога се до некоја мера. Од двете треба да се биде помалку. Иако ретко кога сум интроверт, добро ми доаѓа кога е така.

Еве што пишува за мене:
According to your results you appear to be the type of person who enjoys socializing with both large and smaller, more intimate groups of people. You don't mind being around big crowds, but that doesn't mean you'll want to crash every party you're invited to. Having an active social life and extending your network of friends is relatively important to you, but it isn't the most crucial thing. You've managed to strike a great balance between actively involving yourself in your larger social network, and spending some quality time with a few intimate friends. Although you may not always be the conversation-starter or the "life of the party", you are generally a very outgoing individual, whether among friends or people you are less familiar with.

Јас себе си се сметам за 90% интроверт. Иако доста сум информиран за психологија и сум запознаен со двете страни, себе си се дефинирам во двете особини.
Моја интровертност: Не претпочитам големи друштва, масовни еуфории, тоа премногу ме исцрпува и после такви настани се осеќам како мува без глава и трчам да си најдам место каде што сум сам да се регенерирам и да се вратам при себе. Иако сакам долги и продуктивни разговори со една особа или максимум две, такви разговори ме исполнуваат. Сакам здраво да се запознаам со одредена особа и длабоко да дискутирам.Кога се наоѓам со екстроверти знам да се повлечам и уста да не отворам и добивам етикета на срамежлив што воопшто не е така. Да си САМ и ОСАМЕН се различни поими а јас обожавам да кога сум САМ !

Мојата екстовертност: Имам огромен број на пријатели ( но многу малце ми се другари ) Сакам да запознавам нови луге постојано но интровертноста е тоа што сакам да ги запознавам еден по еден во помали групи. Доста сум забележителен и многу лесно ме помтан лугето каде и да одам, и секогаш разговарам со луге кои некогаш и некаде сум ги видел али воопшто не го помнам тоа. Лугето ми веруваат, имам харизма и предиспозиции за лидер и многу лесно можам да ги убедам лугето во нешто.

Моја средина: Интровертноста ми е потребна секој ден без која не можам да живеам. А екстровертноста исто така ми е јака особина но не ја користам секогаш туку само по потреба За други детали со некој 1 на 1 ќе разговарам :D

по некоја логика 90 % од форумџиите се интроверти (седат пред компјутер најчесто сами и се расправаат со некој друг форумџија на рандом тема кој исто така е сам пред компјутер без да се видат лице в лице). Да би биле екстроверти би биле надвор и постојано во контакт со луѓе....

по некоја логика 90 % од форумџиите се интроверти (седат пред компјутер најчесто сами и се расправаат со некој друг форумџија на рандом тема кој исто така е сам пред компјутер без да се видат лице в лице). Да би биле екстроверти би биле надвор и постојано во контакт со луѓе....
Многу форумџии би се расправале и во реален живот за некои теми, што се има дешавано на некои собиранки.

Многу форумџии би се расправале и во реален живот за некои теми, што се има дешавано на некои собиранки.
па тие се најверојатно останатите 10% што не се интровертни.
да се направи една анкета мислам и ќе видиш дека ќе се потврди мојата констатација, дека мнозинството на форумџии се интроверти по природа.

Hardly. Ако е со тешки физикусни деформитети (има 7 очи),да поверојатно е да е интровертна али кај просечни, малку под просечни и малку над просечни девојки (шо е like, 99.99% од популацијата) најверојатно не.

Back
На врв Bottom