ДА леле леле се помешав, каков злостор..бре ме фати жив..одред бригада,не сум историчар..знам едно..прикаските за калето, зошто излегле и што планирале..не само од дедо ми..така да не ги тупи бре ванчев..Македонци биле, Македонци излегле за национална слобода..после политиката замешала прсти и како што јас изгубив ниви некој изгуби живот..и што го должиш околу тоа...
те молам не мора да ја плакаш само убеди го ценетиот професор да ги даде факс копиите, НИЕ ке ја платиме...најсериозно...Абе тикво..да беше како што треба
1. немаше да ги крие од експертиза првиот пат,
2. немаше да покажува факс копии
3.немаше да ги земе од бугарски агенти
4.немаше бугарите да ги чуваат година дена само за зоки
5.неможе пичко бугарски еден потпис да разнижа цел живот и дело
Ванчев ти си само едно МПО старче ..во залез, во трулеж..како што комуњариве плачат за тито така вие цвикате за санстефанска блгарија...ама ве изненадија младиве...па после вас..ке нема кој да продолжи...црно семе, ке изгние, само од себе....
фактот што си пребегал таму од комуњарите а ден денес не можеш да се вратиш и активираш тука збори сам за себе
Ова е ново за мене. Ке можеш нешто подетално да ни кажеш за судбината на ВанчевТодор? Кој е ? Кога избегал од комуњарите? Зошто избегал?
Ako go prashate vancev kje vi kazhe deka i Aleksandrov i Mihajlov bile zhrtvi na komunizmot.Propagandata na MPO e od smeshna posmeshna,shto bi rekol nekoj smeshna kako TURSKA LA KOSTA.
Зошто сметаш за ВанчевТодор ако се бори за лустрација, за откривање на македонските кодоши... по автоматизам е член на МПО. Значи ли дека сите не и антикомунистички партии што се формираа во РМ задните 18-ина години...подефиниција се под влијание на МПО?
македонцки додуша ми е от твоите лажливи дедовци, евтини пропаганди, неверни информации. Може си интересен на двама трима тинејджери тука ама на мене не си.Се кладам дедовците ти били истите курчовци ко тебе.Цела војна се криеле ко мишки а като дошол Тито се писали герои ко рамбо кои по гол газ и чифте пиштови едва ли не сами прогонили фашистичкиот окупатор![]()
Како што си имате ви Каракачанов во Бугарија, така и ние си имаме...домашни каракачановци.:wink: