Интервју со Зоран Тодоровски

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
ДА леле леле се помешав, каков злостор..бре ме фати жив..одред бригада,не сум историчар..знам едно..прикаските за калето, зошто излегле и што планирале..не само од дедо ми..така да не ги тупи бре ванчев..Македонци биле, Македонци излегле за национална слобода..после политиката замешала прсти и како што јас изгубив ниви некој изгуби живот..и што го должиш околу тоа...

те молам не мора да ја плакаш само убеди го ценетиот професор да ги даде факс копиите, НИЕ ке ја платиме...најсериозно...Абе тикво..да беше како што треба

1. немаше да ги крие од експертиза првиот пат,
2. немаше да покажува факс копии
3.немаше да ги земе од бугарски агенти
4.немаше бугарите да ги чуваат година дена само за зоки
5.неможе пичко бугарски еден потпис да разнижа цел живот и дело

Ванчев ти си само едно МПО старче ..во залез, во трулеж..како што комуњариве плачат за тито така вие цвикате за санстефанска блгарија...ама ве изненадија младиве...па после вас..ке нема кој да продолжи...црно семе, ке изгние, само од себе....

фактот што си пребегал таму од комуњарите а ден денес не можеш да се вратиш и активираш тука збори сам за себе

Ова е ново за мене. Ке можеш нешто подетално да ни кажеш за судбината на ВанчевТодор? Кој е ? Кога избегал од комуњарите? Зошто избегал?

Ako go prashate vancev kje vi kazhe deka i Aleksandrov i Mihajlov bile zhrtvi na komunizmot.Propagandata na MPO e od smeshna posmeshna,shto bi rekol nekoj smeshna kako TURSKA LA KOSTA.

Зошто сметаш за ВанчевТодор ако се бори за лустрација, за откривање на македонските кодоши... по автоматизам е член на МПО. Значи ли дека сите не и антикомунистички партии што се формираа во РМ задните 18-ина години...подефиниција се под влијание на МПО?

македонцки додуша ми е от твоите лажливи дедовци, евтини пропаганди, неверни информации. Може си интересен на двама трима тинејджери тука ама на мене не си.Се кладам дедовците ти били истите курчовци ко тебе.Цела војна се криеле ко мишки а като дошол Тито се писали герои ко рамбо кои по гол газ и чифте пиштови едва ли не сами прогонили фашистичкиот окупатор:)

Како што си имате ви Каракачанов во Бугарија, така и ние си имаме...домашни каракачановци.:wink:

Значи Тодоровски станал доктор на науки пред сдсм-овска комисија? :toe:

Тоа цело време го зборам. И не само тоа. Пред таа сдсм-овска комисија ги бранел своите историски сознанија собирани по архивите на соседните и светските држави. Тие не го бутнале на денот на полагањето, па со тоа да укажат на грешните факти. Тие со признавање на неговата докторска дисертација, фактички ги потврдиле тие историски вистини.

Шоубаво :back:
СТварно сум пријатно изненаден.

Предупредување за постновогодишен фак-оф: delivered.

Чудна судбина имал Тодоровски ,едни докторати му давале ,другиве награди ...И после се чудиме зошто секое востание во Македонија било задушено уште непочнато.:toe:

ДА леле леле се помешав, каков злостор..бре ме фати жив..одред бригада,не сум историчар..знам едно..прикаските за калето, зошто излегле и што планирале..не само од дедо ми..

Kaako be М а ќ е д о н ц к и alias :lazgo::lazgo::lazgo: sega ne si istorichar,dedoti i drugi ti kazuvale........pa si pogreshil odredi, bataljoni.Pak LAZES edniot nastan e 1941 a vtoriot 1944godina.

"SKOPSKI ODRED" koj izlegol na 20 avgust 1941godina.

Маќедонцки :lazgo::lazgo::lazgo::lazgo:
Ti VELISH:
ama zaborabash deka na lagata i se kratki nozete Маќедонцки. Odamna vodevme polemika za ova i razjasnivme deka dedoti ne izlegol na 20.avgust.1941godina.No ti deneska pak izlaza. :lazgo::lazgo::lazgo:
Toj po tvoe tvrdenje bil uchesnik vo дванаесетата македонска народноосолободителна бригада formirana na...septemri. 1944godina vo .......ti ke ni kazesh datum i kade:

така да не ги тупи бре ванчев..Македонци биле, Македонци излегле за национална слобода..после политиката замешала прсти

Ti si del od ova: после политиката замешала прсти a se znae za chii interesi.!!!Ja negirash nivnata uloga i im go odzemash zasluzenoto mesto vo MAKEDONSKATA ISTORIJA:

аман простотилук...

што е со првиот одред..зошто се слави зошто не се слави..ко умболни...формирањето на тој прв одред е учење и грешка...во војна без држава не е лесно..знаеш ли колку формирања расформирања и регрупирања имало пред и за време на вв2?????

За разлика од првото излегување во прилеп и куманово имаме добро организирани и координирани акции...не сме ние бугари па секоја собиранка празник да ја правиме...

Kako be М а ќ е д о н ц к и alias :lazgo::lazgo::lazgo:, pa ako go nemash dnevnikot vrz baza na shto tvrdish deka e FALSIFIKAT. Ili i zatoa ti kazuval dedoti ili mozebi babati od Kanada.

те молам не мора да ја плакаш само убеди го ценетиот професор да ги даде факс копиите, НИЕ ке ја платиме...најсериозно...Абе тикво..да беше како што треба

1. немаше да ги крие од експертиза првиот пат,
2. немаше да покажува факс копии
3.немаше да ги земе од бугарски агенти
4.немаше бугарите да ги чуваат година дена само за зоки
5.неможе пичко бугарски еден потпис да разнижа цел живот и дело

Aj malku sozemise pa objasni mi shto znachi ova "еден потпис" znachi dnevnikot e ili ne e falsifikat.
A samo da znaesh kolku dela i zivoti tvoite srbokomunisti raznishale i unishtile i bez potpis-Racin,Chento,Shatev,Sharlo....mnogu se nemozan da gi nabrojam a i tebe ne te interesiraat lichni tragedii.

Ванчев ти си само едно МПО старче ..во залез, во трулеж..како што комуњариве плачат за тито така вие цвикате за санстефанска блгарија...ама ве изненадија младиве...па после вас..ке нема кој да продолжи...црно семе, ке изгние, само од себе....

фактот што си пребегал таму од комуњарите а ден денес не можеш да се вратиш и активираш тука збори сам за себе

Golema "blagodarnost", se trudish da stanesh moj lichen biograff, sigurno go rabotish po sluzbena dolznost.
Ovaa prashanje vo "brzanje ne si go videl eve go povtorn:

Zoshto kako datum na VOSTANIE NA MAKEDONSKIOT NAROD ne go slavime datumot na akcijata na partizanskata grupa na Ivan Kozarev......????????????????
Prvata partizanska grupa vo pirinskiot del na Makedonija ja formiral Ivan Kozarev.Taa ja izvrshila prvata antifashistichka vooruzena akcija ne samo vo Makedonija i Bugarija, tuku i na Balkanot. Partizanski grupi formirale i Nikola Parapunov i K. Kantardziev. Poradi brziot razvoj na partizanskoto dvizenje, bugarskata fashistichka vlada prezela represalii protiv golem broj Makedonci - antifashisti.

Ванчев ама го тупиш на дугачко..мислам губи смисла муабетот

Kaako be М а ќ е д о н ц к и alias :lazgo::lazgo::lazgo: sega ne si istorichar,dedoti i drugi ti kazuvale........pa si pogreshil odredi, bataljoni.Pak LAZES edniot nastan e 1941 a vtoriot 1944godina.

од одсуство на бугарски гени не се лаже...значи не го дрви, прочитав скопскиот мислев зборите за бригадата..де де...ги сакаш 500 имиња на тие од 44??? детали од ослободувањето???

Ti si del od ova: после политиката замешала прсти a se znae za chii interesi.!!!Ja negirash nivnata uloga i im go odzemash zasluzenoto mesto vo MAKEDONSKATA ISTORIJA:

ставаш зборови кај не се..типично бугарски

Kako be М а ќ е д о н ц к и alias :lazgo::lazgo::lazgo:, pa ako go nemash dnevnikot vrz baza na shto tvrdish deka e FALSIFIKAT. Ili i zatoa ti kazuval dedoti ili mozebi babati od Kanada.

прва работа ако имаш муда да спомнуваш баби и дедовци ке ми спомнуваш во лице.МЕ РАЗБРА ?

дневникот е фалц врз основа на целокупното мисирково творештво, изворите и нелогичностите на т.н. нови ракописи, факс копиите, одбивањето да се дадат веднаш на експертиза

Aj malku sozemise pa objasni mi shto znachi ova "еден потпис" znachi dnevnikot e ili ne e falsifikat.

да беше маж твојот зоки а не пичкобугарче ке ги дадеше ракописите на експертиза веднаш !!! немаше да мафта со факс копии...се самоуби од заседа...џабе докоторатот

Golema "blagodarnost", se trudish da stanesh moj lichen biograff, sigurno go rabotish po sluzbena dolznost.
не си придавај значење,

друго нејасно????

i sami megu sebe si se narekuvate bugari sega...epten ste bile glupaci be vie :drk:
posle se cudite zasto site ve zaebavaat i ve sutkaat ovde-onde, ve provociraat.

:tapp:-pa vie samite im ste inspiracija be sutraci edni.

прва работа ако имаш муда да спомнуваш баби и дедовци ке ми спомнуваш во лице.МЕ РАЗБРА ?

Маќедонцки alias :lazgo::lazgo::lazgo: kako da ne gi spomenuvam tvoite babi i dedovci koga ti se povikuvash na nivni informacii.Sigurno i informacijata za MPO ti e o babati.

dobar link...

baba mi od kanada samo go vikashe makedonecot makedonecot..ja i vikav..

од одсуство на бугарски гени не се лаже...значи не го дрви, прочитав скопскиот мислев зборите за бригадата..де де...ги сакаш 500 имиња на тие од 44??? детали од ослободувањето???

Nemora iminjata, samo datumot i mestoto na formiranje.!

ставаш зборови кај не се..типично бугарски

Koj zborovi stavam shto ne se tvoi.?????

дневникот е фалц врз основа на целокупното мисирково творештво, изворите и нелогичностите на т.н. нови ракописи, факс копиите, одбивањето да се дадат веднаш на експертиза

да беше маж твојот зоки а не пичкобугарче ке ги дадеше ракописите на експертиза веднаш !!! немаше да мафта со факс копии...се самоуби од заседа...џабе докоторатот

Znachi si gi prochital site dela na Misirkov za pochit i pozdrav ili :lazgo::lazgo::lazgo:
No nerazbiram vo shto e problemot ako analizata se izvrshi deneska.Ako e falsifikat, falsifikat ke bilo i vchera i deneska i utre.
No kaj Todorovski po se ne e problemot dnevnikot na Misirkov. Postirav nekolku zbora od negovite istrazuvanja za Narodno Osloboditelnata Borba vo Egejska i Pirinska Makedonija a istezuvanjeto na Todorovski ne zastanalo tuka, zboruva i prezentira "nekoi" dogovori, telegrami koi se svrzani so onaa shto se sluchuvalo okolu OSLOBODUVANJETO i okolu OBEDINUVANJETO na MAKEDONIJA.

ВанчевТодор, аман, покажи малку милост. Па...луѓе сме.:smir:

АКО НЕ ГИ ЗНАЕТЕ ТИЕ РАБОТИ - ВИДЕТЕ

Публикации на Кр'сте П. Мисирков. Книги и статии в б'лгарскија и рускија печат

Sum prochital dosta raboti od K.Petkov Misirkov i nemam namera da chitam neshto shto go ispechatile vo Sofija ili slichno.Plus dovolno mi e da chujam ili prochitam edna izjava na Todorovski za da svatam koja mu e namerata.

Sum prochital dosta raboti od K.Petkov Misirkov i nemam namera da chitam neshto shto go ispechatile vo Sofija ili slichno.Plus dovolno mi e da chujam ili prochitam edna izjava na Todorovski za da svatam koja mu e namerata.

Дали тоа значи дека немаш читано и „За македонцките работи“?

И тие се печатени во Софија!

Или може би имаш читано многу за „За македонските работи“, но не и самата книга на Мисирков

Bugar,sum chital jas i znam shto sum prochital,koja ti e poentata ili prashanjeto?I strashno si se zaebal ako mislish deka neznam da razlikuvam shto e pechateno tuka a shto vo Sofija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom