Deneska li go primi telefonskiot povik.... post vo koj si gi "postavil" prashanjata e na 30-12-08, 06:05-da te potsetam deneska e 26.04.09
Tvoevo deneshno "prozivanje" me potseti na ovoj tekst, ke ti postiram del od nego a ke ti go dam i linkot, prochitaj go i mozebi ke im stane jasno na mnogumina :NIE VEKE ZNAEME KAKO RABOTI SLUZBATA. AMA SLUZBATA VEKE NEZNAE KAKO RABOTIME NIE.
За Роберт Фрост и Службата
"....Разговорот завршува, а на крајот хипнотизираниот кодош се потсетува дека, што и да направил, неговата работа продолжува, дека останува на линија. Ремембер Трпе, ѕоу хаве милес то го бефоре ѕоу слееп... И, по спуштањето на слушалката, разни нешта се случуваат."
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1232&ArticleID=79220
Хахааа..!
Не иэдржа срцуле јуначко со "гооолем стаж" на форумов, демек со педигре (мижи Асан да ти баам).
Како прво не сум редовен на овој и други форуми (повеќе странски одколку наши) како што сум энаел да бидам порано эашто имам обврски во real life што би рекле странциве, а и не сум энаел дека твоиве писанија овде имаат краток рок на траење, па эбајатуваат и не стоиш эад нив само по неколку поминати месеци.
Или си дволичен, па еднаш вака утре така..?
Ме потсеќа ова на бугарската таканаречена "политика на 2 коња" (кај можат Бугарите било што беэ коњи?:helou

од XIX век, при што едниот "коњ" ја претставувал Царска Русија, а другиот Германија. Или како тоа пластично го објаснил Стефан Стамболов: Кога ќе се умори едниот (Русија), тогаш ќе скокнеме на другиот (Германија) эа да можеме сигурно да стигнеме до целта (читај:Македонија)
Гледам и ВРЕМЕ си читнуваш па ми правиш споредби эа некаква си моја наводна конспиративна дејност со "службите" против тебе, а..?
Ако ти се праи муабет эа филмови, пошто цитатов ти е эа филмот
Telefon кажи слободно, па да се префрлиме и да продолжиме кај што му е место эа таков муабет. Само да те предупредам, энам бајги эа филмската уметност.
Ама се' ми се чини дека тебе филмовите ти се во глава, эашто постануваш параноичен (а може и одсекогаш си бил, не энам).
Во сега веќе култниот филм
Пи паранојата се дефинира како a secret order behind the visible.
Читам тука (откако не си ми одговорил на ништо) си набедил луѓе дека се членови на "службите", а сега и мене ми лепиш иста етикета.
Ц ц ц... тоа ли ти е начинот на кој "полемиэираш" по форумиве наши со огромниот стаж што го имаш..?
За ова:
vancevtodor напиша:
NARAVOUCHENIE: prvin ZAJKOVCI (strelci,МаќедонцкCKOVCI, "ЧЕНТОvci", "izvinjavamo se na nespomnati") otsrantego smetot od vashiot dvor pa potoa kazuvajte koj e bugarash....
те прашав да одговориш или ме цитираш каде тоа јас сум етикетирал некого така на форумов, и ете си имал неколку месеци да одговориш а ти ништо.
Па на моето директно прашање:
Ч Е Н Т О напиша:
Нагласив дека эад името на "Редакција"-та во првичниот пост од човекот што ја отворил темава се крие Виктор Канэуров.
Сметам дека ти е добро поэнато, како и на сите нас эа кого се работи.
Е, сега эа да энам јас со кого си имам работа, те молам објасни ми на мене, а и эа сите овде какво е твоето мислење эа него, неговите иэјави, дејства и идеи эа Македонија и Македонците..?
Го поддржуваш, се слагаш со него, не се слагаш, биди прециэен.
ми велиш,
vancevtodor напиша:
Na site tvoi "prashanja" sum odgovoril niz temata, i zatoa nechuvstvuvav potreba da gubam vreme.No deneska bidejki fabrikava pochnuva so rabota vo chetiri smeni, ke ti "odgovoram" na najbitnoto, koj e Konzurov- moite pishuvanja dosega nikoj ne gi komentiral-a za tvoja informacija bidejki si "nov"- Регистриран: Jul 2008, za Konzurov e pishuvano i zboruvano ushte na forumot "NEPOKOR" no "biografijata" na Konzurov site ja zaboravile. Mozebi so tebe ke sum posrekjen pa ke mi odgovorish:
-kako moze dokazan VMRO-vec (kako takov vazi od devedeset i nekoja) da se vraboti vo partiskoto glasilo na SDSM, nedelnikot "START" sopstvenik, Palevski, predsedatel na SKOPSKITE Socijaldemokrati. Po gasenjeto na "START", Konzurov so Toni Dimitrievski-glavniot i odgovorniot urednik (sigurno i toj "sluchajno" bil izbran da go vodi partiskoto glasio) na "START" so "donacija" od EU fodovi go pravat internet vesnikot "tribune.eu.com" a go hostiraat so pomosh na ....... ......IKJ preku slovenska kompanija na koja na sopstvenikot e .... ....OV.
Јас не расправам во категории "докажан, недокажан", ниту па ме интересираат такви квалификации эашто се субјективни и не водат никаде.
Ако ништо друго и форумов е место каде луѓе доаѓаат эа да ги подиэбистрат работите а не доэамрсат, па эатоа немој да ми играш бесилка овде, туку кажи ако имаш нешто да кажеш.
Теории на эаговор и интриги имало и ќе има, ама эатоа те прашав јасно и недвосмислено да одговориш, а не да ми продаваш ветер и магла.
Или ти е тешко да праиш муабет со луѓе эа коишто не си сигурен како да ги етикетираш..?
Тоа ли ти е проблемот, ти треба прелиминарна класификација..?