Добро, обично тешко се одлучувам на споделување, бидејќи, нормално, ако некој даде радикална теза, секогаш е исмејуван на почеток.
Во секој случај. Уште од дете па досега, се обидувам да имам комплетно отворен ум, не само разумски да ги дофатувам работите, туку и со помош на интуиција и чувства. Токму последниве две ми имаат дадено феноменални доживувања и информација во оваа реалност. Во последниве неколку години сфаќам колку само човечкиот јазик ја лимитира перцепцијата на реалноста. Некои велат дека она што неможе да се опише со зборови, не постои. Грешат! Има многу слоеви на реалитети над тоа и тие обично се дофаќаат со други гносеолошки средства. Дојдов до момент каде што се обидувам да мислам до такво ниво на апстрактност да она што го гледам се само пропорции и релации, кои доколку се преведат на ниво на зборови ги опишуваат различните научни струи и религии.
Во релација со книгата, можам да кажам дека оние аксиоми кои ги имам изведено од тие мисли кои се производ на пропорции и релации, кои се пак производ на долгогодишни животни искуства, комплетно ми се поклопуваат со повеќето тези кои ги кажува вонземјанинот во книгата. Кога веќе тргнува од нив да изведува конкретни тврдења во однос на наука и религија, се губи смисла бидејќи ги претвора на ниво на зборови и значењето им е извртено до таа мера што дури и делуваат лажни.
Факти кои ми се потврдиле низ животот и кои се спомнуваа во книгичево:
1. Ние сме богови кои го имаме заборавено нашето оригинално знаење.
2. Ние сме вечни, телата ни се привремени. Треба да се идентификуваме со нашиот дух, а не телото
3. Постојат битија низ универзумот кои се до таа мера развиени да немаат потреба да мислат на ниво на зборови, а со тоа и со леснотија комуницираат телепатски.
4. Оние што го контролираат светот се контролирани од ентитети кои немаат, и немаат потреба да имаат телесна манифестација.
5. Низ одредени периоди низ историјата, одредени личности стигнуваат многу блиску до оригиналното знаење и со тоа се обоготворуваат: Исус, Буда, Мухамед итн.
6. Димензијата време и простор постојат симулатано. Единствена реалност е сегашноста, моментот. Останатите две се производ на несвесна ментална манифестација на човекот.
Имам уште многу паралели помеѓу мои ставови и ставови изведени во книгата. Да запрам тука, затоа што помина полноќ и ми се спие.
Книгата може да ја симнете од тука:
https://www.box.com/s/cbp8umx5fcotk4gqlyr4