Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво.

Има негде да се гледа МРТ1 од странство? Без прокси? Знам за MAX TV но неможам да најдам асално прокси и не иде. Пробав со предходно постираните канали за Simple TV но не ми отвара ни еден :гомце:

dali nekoj znae kako se podesuva od ustream ili justintv strimovite za nstream za dreambox i ako ima nekoj sveza lista moze da mi ja prati. pozzz a za www.rbtvmk.com bravo za potegot samo mnogu koci slikata ke mora da se pojaca malku da bide postabilen linkot.

www.rbtvmk.com дај бре нека пушта и поп ,рок ,рап ,метал ... и останатиот жарн на музика наша македонска ,не мора само да е народно на репертоарот .Веќе имаме таков канал за народна музика ,не еден туку 2 мислам се едниот е BOM TV ,а на другиот не му ги знам името точно како му беше ,само знам дека емитуваат од Австралија .

има голем интерес,а мал уплоад вејче е договорен поголем линк,во согласност со локацијата која е многу незгодна за инфраструктура - само оне и неотел се во игра.
а тоа што викаш з интв и бом не си во право.за емитување во МК дозвола има само РБТВ како единствен музички канал

Рубинчо Благадуша :pos: па и телевизија, дај бе не зафркавајте луѓе, токму ли сте :tapp:

Здраво.

Има негде да се гледа МРТ1 од странство? Без прокси? Знам за MAX TV но неможам да најдам асално прокси и не иде. Пробав со предходно постираните канали за Simple TV но не ми отвара ни еден :гомце:

Сега ги пробав стримовите работат, а најверојатно и во странство.
stv.png

Пробај и вака:
http://forum.kajgana.com/threads/Сателитски-телевизии-на-интернет.41855/page-200#post-5667920
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 18:53 ---
Кај мене не работат:
FTV, OBN, RTRS, Pink Music, Mini Ultra, Cinemania, Comedy Central, Cinestar Action, Viasat Exp., PlanetTV, SK, SK+, SK Prime, ESP1&2.
Нешто е изменето во листата на канали. Постојано нешто менуваат.
Пробувам комбинации vmo1 или vmo2 со disk или ramdisk неуспешно:mad:

Мала помош ако може, одам на линков и ништо не се појавува односно јавува дека се симинја нешто. Каде правам грешка?
Отвори со VLC Media Player, а не во браузер.
VLC/Media/Open network Stream/ во празното поле Paste на http адресата/Play и нема проблем.

Незнам како, но сега работат :) Поздрав
Магија :) и тоа само едни никакви 3 букви www. Во SimpleTV има генерирано во инсталационата датотека rtmpdump. По дифолт дампот отвара во IE, следствено адресата од флеш плеерот правеше мал проблем. Пред тоа на web.maxtv.mk/maxTv14.swf е само додадено напред www.
Ме зезаше и мене, а IE ни оддалеку не го сакам како основен пребарувач.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom