Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

darko4spain

Praetorian
Член од
13 април 2012
Мислења
57
Поени од реакции
100
Здраво.

Има негде да се гледа МРТ1 од странство? Без прокси? Знам за MAX TV но неможам да најдам асално прокси и не иде. Пробав со предходно постираните канали за Simple TV но не ми отвара ни еден :гомце:

Член од
10 февруари 2013
Мислења
191
Поени од реакции
106
dali nekoj znae kako se podesuva od ustream ili justintv strimovite za nstream za dreambox i ako ima nekoj sveza lista moze da mi ja prati. pozzz a za www.rbtvmk.com bravo za potegot samo mnogu koci slikata ke mora da se pojaca malku da bide postabilen linkot.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.942
Поени од реакции
8.298
www.rbtvmk.com дај бре нека пушта и поп ,рок ,рап ,метал ... и останатиот жарн на музика наша македонска ,не мора само да е народно на репертоарот .Веќе имаме таков канал за народна музика ,не еден туку 2 мислам се едниот е BOM TV ,а на другиот не му ги знам името точно како му беше ,само знам дека емитуваат од Австралија .

Член од
27 јуни 2012
Мислења
123
Поени од реакции
152
има голем интерес,а мал уплоад вејче е договорен поголем линк,во согласност со локацијата која е многу незгодна за инфраструктура - само оне и неотел се во игра.
а тоа што викаш з интв и бом не си во право.за емитување во МК дозвола има само РБТВ како единствен музички канал

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.997
Поени од реакции
1.280
Рубинчо Благадуша :pos: па и телевизија, дај бе не зафркавајте луѓе, токму ли сте :tapp:

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Здраво.

Има негде да се гледа МРТ1 од странство? Без прокси? Знам за MAX TV но неможам да најдам асално прокси и не иде. Пробав со предходно постираните канали за Simple TV но не ми отвара ни еден :гомце:
Сега ги пробав стримовите работат, а најверојатно и во странство.

Пробај и вака:
http://forum.kajgana.com/threads/Сателитски-телевизии-на-интернет.41855/page-200#post-5667920
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 18:53 ---
Кај мене не работат:
FTV, OBN, RTRS, Pink Music, Mini Ultra, Cinemania, Comedy Central, Cinestar Action, Viasat Exp., PlanetTV, SK, SK+, SK Prime, ESP1&2.
Нешто е изменето во листата на канали. Постојано нешто менуваат.
Пробувам комбинации vmo1 или vmo2 со disk или ramdisk неуспешно:mad:

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Мала помош ако може, одам на линков и ништо не се појавува односно јавува дека се симинја нешто. Каде правам грешка?
Отвори со VLC Media Player, а не во браузер.
VLC/Media/Open network Stream/ во празното поле Paste на http адресата/Play и нема проблем.

darko4spain

Praetorian
Член од
13 април 2012
Мислења
57
Поени од реакции
100

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Незнам како, но сега работат :) Поздрав
Магија :) и тоа само едни никакви 3 букви www. Во SimpleTV има генерирано во инсталационата датотека rtmpdump. По дифолт дампот отвара во IE, следствено адресата од флеш плеерот правеше мал проблем. Пред тоа на web.maxtv.mk/maxTv14.swf е само додадено напред www.
Ме зезаше и мене, а IE ни оддалеку не го сакам како основен пребарувач.

Kajgana Shop

На врв Bottom