Ѓорче 1932
тој сум...
веќе видени се сите иницијативи,од интернет па се до собирање потписи,можеби ова им е само почеток.Потоа можеби ќе биде помасовно.
Заслужува Битола стадион,сепак се работи за стар клуб во Македонија и утакмиците во вечерен термин би биле первезии.
Но,ако Пелистер мака мачи со прва лига и не е конкурентен за титулата,не знам колку ќе се исплати стадион бидејќи народот ни е таков,глуп и никаков.
Ако се борите за титула полн стадион,ако се мачите во прва лига како нас,на стадион ќе има 100 души
Заслужува Битола стадион,сепак се работи за стар клуб во Македонија и утакмиците во вечерен термин би биле первезии.
Но,ако Пелистер мака мачи со прва лига и не е конкурентен за титулата,не знам колку ќе се исплати стадион бидејќи народот ни е таков,глуп и никаков.
Ако се борите за титула полн стадион,ако се мачите во прва лига како нас,на стадион ќе има 100 души

.
.Да му дајш 2 овци да чуват , ќе му избегат.
, i sto e najtragicno toa ke mu bide deviza na uste eden mandat. Za 2-3 godini pak ke izlezat miljon problemi zasto sve ke bide zapostaveno. Gledano od toj apsekt ne zasluzuvaat, toest ne se spremni vo sporedba so nekoj drugi gradovi koj poveke se grizat za sportot. Edinstven spas gledam ako se napravi nekoja sluzba za odrzuvanje na site stadioni vo makedonija i cel teret da padne na drzavata a ne na opstinite. Toa bi znacelo vrakanje na site stadioni pod drzavna a ne opstinska kapa a toa nikogas nema da go dozvolat lokalnite serifi i toa tokmu od mesta kako bitola kade povazno im e da teraat disko i kafanski shemi na stadionite i pomosnite igralista od koj oni si stavaat prilicno dobri pari vo dzeb sekoja letna sezona nego da se predadat objektite na drzavata koja moze (ni ova ne e sigurno ama pak mi se gleda ko podobra opcija) ke vovede kakov takov red.