Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сме поише луѓе на wireless имам голем пинг до кај 500 иде кога играм дота2, кога сум сам ок е околу 30, предходно додека беше другиот цимер кај што е модемот и 4-5 да сме ок беше пингот 70-90, од кога дојде другиот место него почнаа вака да прави, дали при креирање конекција нешто треба да се подеси или он ако е директно поврзан преку модем има поише бендвит појма неам?

рутерот е TL-WR741ND фирмверот е постар, незнам дали да симнам последниот да го инсталирам да не се заеба па уопште да нема нет

Кога сме поише луѓе на wireless имам голем пинг до кај 500 иде кога играм дота2, кога сум сам ок е околу 30, предходно додека беше другиот цимер кај што е модемот и 4-5 да сме ок беше пингот 70-90, од кога дојде другиот место него почнаа вака да прави, дали при креирање конекција нешто треба да се подеси или он ако е директно поврзан преку модем има поише бендвит појма неам?

рутерот е TL-WR741ND фирмверот е постар, незнам дали да симнам последниот да го инсталирам да не се заеба па уопште да нема нет

Кажи му нека исклучи торент. И да не симнува ништо, нека го исклучи торент клиентот. И уште нешто што му прави цело време апдејт.

Имам проблем со фонтот на Wikipedia. Користам Baidu Spark. Проблемот се јави откога ја инсталирав новата верзија на Spark-от, инаку си беше сосема во ред. Има некој идеја како да средам?
fghfgh.png

Имам проблем со фонтот на Wikipedia. Користам Baidu Spark. Проблемот се јави откога ја инсталирав новата верзија на Spark-от, инаку си беше сосема во ред. Има некој идеја како да средам?
Прегледај го приврзокот 101095
1. Не користи baidu spark
2. Контактирај ги

Немаат ни форум...

Иам едно прашање, ако некој знае нека ми одговори колку може побргу...
Снимено е видео на кој се наоѓа едно девојќе, но она сака да го се одстрани, а сопственикот на каналот не сака ни да чуе...
дали има опција некаква да се бара од Јутјуб да го блокираат или има некое билo какво чаре... ако знае некој ве молам нека ми догвори :)

Иам едно прашање, ако некој знае нека ми одговори колку може побргу...
Снимено е видео на кој се наоѓа едно девојќе, но она сака да го се одстрани, а сопственикот на каналот не сака ни да чуе...
дали има опција некаква да се бара од Јутјуб да го блокираат или има некое билo какво чаре... ако знае некој ве молам нека ми догвори :)

повеке луге нека стават репорт

Дечки.. дајте некој нека ми најде жити се 2-3 проксија.. све живо и диво ми е блокирано у студентскио кај шо седам.. не можам ни едно линкче да отворам кај шо се спомнува зборо прокси или нешто слично.. :D

здраво на hotmail сакам да си го сменам сигурносниот mail , а на тој претходно што ми е ставен не си го знам пасв...е сега за да го променам овој сигурносен меил на мојот mail има ли начин да го сменам со друг без тоа да ми прави проблеми и да ме тера да се најавам на сигурносниот на кој не го знам пасв ??

здраво на hotmail сакам да си го сменам сигурносниот mail , а на тој претходно што ми е ставен не си го знам пасв...е сега за да го променам овој сигурносен меил на мојот mail има ли начин да го сменам со друг без тоа да ми прави проблеми и да ме тера да се најавам на сигурносниот на кој не го знам пасв ??

И кај мене е исто
Некое решение?

PTCircle до сега најдобриот сајт од кој може многу да се заработи.
Се зачленуваш и ти требаат еден час работа да кликаш до 92 реклами за кои добиваш во првото ниво $1.22 и плус заработката од директни и изнајмени реферали(овие можат да се купат со пари што ги добиваш од страната поточно од BuxBonus за кои не треба ти од заработените пари да даваш).Условот за вадење пари и за надоградување е да вложите $7 само еднаш преку емаилот што планирате да вадите пари.Парите можат да се вадат преку Skrill,PerfectMoney,EgoPay и BitCoin.
И не е измама јас работам два месеци и навистина може да се заработи
Кој би сакал да работи може да се зачлени: http://www.ptcircle.com/?ref=kika38

Ако може некој да ми помогне околу конфигурирање рутер. Моделот е TL-mr3220. Е сега финтава е дека имам интернет од неотел WiMax.
Значи сакам да имам интернет со и без кабел. Ме збунува малце дека со WiMax автоматски се конектира на интернет без да пишувам user и pass.
Ако знае некој па да ми помогне ќе бидам заблагодарен :)
Дали го реши ова прашање со рутерот ?? Оти и јас сакам да ставам WiMax но незнам дали ќе успеам стикчето да го поврзам со рутерот.. и како си задоволен од брзината на интернетот ?

Aј некој да ми даде линк да го симнам Microsoft office word 2010 ама што побрзо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom