Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А на што точно мислиш?зашто у последниве 2-3 дена на лаптопв почнаа вакви срања да ми се појавуваат ...? :
знаете ли како се отрстранувваат ? има вакви знам по многу страни ама овие апла ми се ... ???
Прегледај го приврзокот 92783
Да да пцто со кабел е поврзан, а немам ниш чепкано драјвери и сл :/Со кабел ти е на компјутерот поврзан интернетот ? Види драјвери нешто да не имаш избришано .
не те разбирам.. мислам на тие што се ад-ови ли како се викаат почнаа да ми се појауваат цело време ,само ги исклучувам еве на кајгана ми се појавуваат ,а па на фб не...А на што точно мислиш?[DOUBLEPOST=1400443588][/DOUBLEPOST]
Да да пцто со кабел е поврзан, а немам ниш чепкано драјвери и сл :/
Дечки дали знае некој како да го решам проблемов:
Имам кабловски интернет дома. Кабелот што доаѓа кај мене дома е обичен ЛАН кабел. Врзан е со кутија во зградата. Не знам кои се подесувањата во кутијата, но има некоја забрана за торенти (не можам да спуштам ништо). Пробав и со прокси и се друго но не бива.
Дали е решлив проблемот од кај мене дома или морам да имам достап до кутијата?
Ќе им се јавам утре сабајле. Работата е што не е кај нас, а јас цел ден мислев дека нешто има проблеми со DNS и слични ствари, т.е мислев дека е од мојот компјутер.Јави им се и кажи им го проблемот. Не смеат (кај нас) да ти забранат такво нешто.
Здраво дечки, ме интересира дали на сите WiFi рутери постои можност за клонирање на MAC адреса? Интернетот дома ми е регистриран на мак адресата од лаптопот па досега (ретко) го користев со кабел (но од сега натаму ќе го користам почесто). Бидејќи провајдерот има правило за основниот пакет да не смееш да користиш рутер,така ќе треба да си наместам рутер и да ја клонирам адресава од лаптопов на него. Па не сум сигурен дали сите рутерчиња подржуваат таква опција, за да знам што рутер да си земам. Знам на Linksys дека сигурно може, но мислам дека се поскапи тие. На поефтиниве? Благодарам однапред на одговор.
Прилеп- Кабелнет се викаИмаат повеќето.можеш да си земеш некој TP-LINK рутер,сигурно ќе има за клонирање.или можеш за моделите кои ги има по продавниците да си провериш на нет дали имаат опција за клонирање.
И кој е тој провајдер што не дава користење на рутер?
Да, користењето на ви-фи од кабелнет важи само за пакетите над 750 денари.Прилеп- Кабелнет се викаТоа правило им важи само за основниот пакет, минималниот (крш пакет). Засега го имав тој бидејќи ретко го користев и немав потреба од поголеми перформанси, а сега бидејќи почесто ќе го користам може и ќе го менувам ќе видам како ќе оди. Благодарам за одговорот во секој случај.
Дали постои веб страна или програм каде што сакам да проверам дали одреден хардвер што сакам да го купам ќе биде компактибилна на матична,графичка итн.
Па не,сакам да земам графичка па затоа прашувам дали има програмче да проверам дали ќе подржи на матична или треба напојување да земам или кулер појма неам,кој се разбира...Ако знаеш која ти е матичната, ќе знаеш и дали е нешто компатибилно или не.
За кој хардвер ти треба информација и за каква матична?