Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Па убаво си пиша, да ги тужиш. И мене ми го банирет еднушка и го тужев на Бил и добив ошета 2350 USD$ во амерички долари.

Кога пробуваш да се логираш ти вика дека си баниран? Што поточно ти пишува? Оди на страната кај што се најавуваш, барај хелп/контакт/cant access account и барај им објаснување. Не заборавај да им кажиш дека од чиста мира те банирале и ќе го тужиш на Гејтс и таа жена му глеј ги си се шетвит во Африкана а ти тука баниран меил не можеш да праќаш меилз.
Абе никогаш да не се вратити од таму да му го дајт некој африкански од назад,кј најдоја мене да ми го блокирет од никде никаде дури немам никави шанси да влезам све пробвам и џабе.

Ваљда некој вирус е чудово. Значи си имам све интернет ама некои веб сајтови не можам да ги отворам, тоа се фејсбук, јутјуб, џи мејл и гугл. Кога ке напишам во срч барот некој од погрните ми излегува ова на сликава.
New_Picture.png

Ако стиснам ОК ме префрла во една квази-страна на адоб и демек да спуштам еден сетап во exe формат, publisher: unknown и бара да го инсталирам. Се глеа дека е вирус.
Срањево ги претера сите граници, цел ден ме мачи и не можам погорните страни да ги отворам никако. А кајгана, твитер, хотмејл и лајвскор си ги отвара без проблем.

Некој предлог како да го средам?
До вчера немав никакви проблеми (во Скопје), си дојдов денес дома и откако се конектирав на домашниот интернет ова ми излегува.

Не знам друго што да објаснам за да се знае поточно што се дешава. :cautious:

Ваљда некој вирус е чудово. Значи си имам све интернет ама некои веб сајтови не можам да ги отворам, тоа се фејсбук, јутјуб, џи мејл и гугл. Кога ке напишам во срч барот некој од погрните ми излегува ова на сликава.
New_Picture.png

Ако стиснам ОК ме префрла во една квази-страна на адоб и демек да спуштам еден сетап во exe формат, publisher: unknown и бара да го инсталирам. Се глеа дека е вирус.
Срањево ги претера сите граници, цел ден ме мачи и не можам погорните страни да ги отворам никако. А кајгана, твитер, хотмејл и лајвскор си ги отвара без проблем.

Некој предлог како да го средам?
До вчера немав никакви проблеми (во Скопје), си дојдов денес дома и откако се конектирав на домашниот интернет ова ми излегува.

Не знам друго што да објаснам за да се знае поточно што се дешава. :cautious:

Скенирај со Malwarebytes, AdwCleaner, и Junkware Removal Tool.
Ако проблемот не е решен, симни RSIT, agree, yes, next blabla и откако ќе заврши оди во C:\rsit и по приватна порака прати ми ја содржината од log.txt

Веќе подолго време имам проблем со wi-fi на лаптопот, барав решенија по гугл и јутјуб, но ниту едно не се покажа како корисно. Значи користам интеренет од рутерот што е поврзан со компјутерот и многу често се случува сите светилки да светат на рутерот а на лаптопот да нема интернет. Поврзан сум со интернетот а доле кај иконата за интернет има ! и секогаш мора да одам во Troubleshoot problems за повторно да имам интернет. Некој да ми помогне?
Untitled.png

На лаптопот од денес нема интернет , се конектира на wifi ама нема интернет No internet access пишува . IMG_20140430_004140.jpg

IMG_20140430_004212.jpg

Го поставив прашањево на темата за youtube но нема одговор па оваа тема е поактивна.
Ако знае некој очекувам да ми помогне.

Имам верификуван профил на youtube за уплоад над 15 минути и сега одеднаш престана да ги прифаќа видеата.
на Features copyright пишува expires а на повторно верификување пишува дека веќе е верификувано има некој начин како да се поврати?
А и имам уште еден акаунт кој можеше да се префрла само 15 минути сега на тој може а на овој другиов верификуваниот не?
како да е хакиран?
Совет?

Имам ваков проблем: кабелскиот интернет на кој што сум приклучен фукнционира така што за да се користи мора да се логираш со username и password. Е сега за да се користи преку рутер, значи wireless, треба да се подеси рутерот.
Знае ли некој како се прави ова?

Морам да научам зошто нешто се има зезнато... Преку кабел имам интернет, а преку рутер не. А да ми го поправаат тие ќе ми земат 300 денари, ќе треба да им го носам, па да им го земам... па ќе треба цел ден да го немам рутерот...

Дај барем ако имате некоја идеја кажете некој keyword да прогуглам.... Да не е ова Bridge Mode

Имам ваков проблем: кабелскиот интернет на кој што сум приклучен фукнционира така што за да се користи мора да се логираш со username и password. Е сега за да се користи преку рутер, значи wireless, треба да се подеси рутерот.
Знае ли некој како се прави ова?

Морам да научам зошто нешто се има зезнато... Преку кабел имам интернет, а преку рутер не. А да ми го поправаат тие ќе ми земат 300 денари, ќе треба да им го носам, па да им го земам... па ќе треба цел ден да го немам рутерот...

Дај барем ако имате некоја идеја кажете некој keyword да прогуглам.... Да не е ова Bridge Mode
Каков рутер имаш дај слика ? Кај кабелските оператори мислам дека све иде преку модем како на сликава , мора кабелот што ти иде од модемот да го ставиш во приклучокот за интернет на рутерот . После тоа онлајн си подесуваш пасворд и други работи .
kb3687-008_en_v10.png
,

Каков рутер имаш дај слика ? Кај кабелските оператори мислам дека све иде преку модем како на сликава , мора кабелот што ти иде од модемот да го ставиш во приклучокот за интернет на рутерот . После тоа онлајн си подесуваш пасворд и други работи . ,
Фала на одговорот, веќе го средив.
Го најдов CD-то од рутерот и од поново ја поминав постапката. Стварта беше кога ме прашуваше дали сакам статична, динамична или PPPoE, требало последново, и после само внесувам username и логин и средено.

Од пред некое време никако не можам да коментирам на Јутјуб, коа стискам на комент ми се отвара ново прозорче кое бара да се логирам преку Гугл +, пишувам јузер и акаунт и ништо не се дешава си седи прозорчето. Најчудно е што на Јутјуб логиран стојам цело време, може да лајкувам видеа а за коментари ми прави проблем :confused:

Незнам дали е тука местото но неможам веќе ми треба помош од стручен. Од 12 денес на пладне, еве го, 22:00h дојде, се мучам со некој си robots.txt. Што е проблемот.. Имам повеќе web-а, и ок е се, ги сихронизирав со Google WebMaster Tool за да си прикачам sitemap, и тука ми е проблемот. Истиот Plugin на 4 сајтови го пробав, работи, и ги поврзав.. на еден ме ду*и МАКСИМАЛНО. Значи незнам кој му ку*ац човече, дали е до гоогле, дали е до мене незнам стварно.. 100 Пати ги сменив "роботите" и смеат сите да влезат и да превземат инфо од сајтот и пак нејќе. Еве ви фото, ако знае некој = ПОМОШ ве молам! ( 2 слики )
Untitled1.png

Untitled.png

Да прашам вака, имам ви фи и на 2та лаптопи си работи се ок имам нет а на компјутерот од пред една недела немам ги викнав од оператор ми рекоја имаш некој проблем со пцто...што можи да е? :/

Да прашам вака, имам ви фи и на 2та лаптопи си работи се ок имам нет а на компјутерот од пред една недела немам ги викнав од оператор ми рекоја имаш некој проблем со пцто...што можи да е? :/
Со кабел ти е на компјутерот поврзан интернетот ? Види драјвери нешто да не имаш избришано .

Како беа бројките кои треба да ги унесам кај името на страната, за да можам да си сменам името на ви-фи то дома и пасвордо?

Како беа бројките кои треба да ги унесам кај името на страната, за да можам да си сменам името на ви-фи то дома и пасвордо?

Start - Run - cmd - ipconfig

Бројките се тие од default gateway.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom