Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Помагајте како знаетр.кога го укл компјутерот сабајле инаше за мрежата жолто извичниче и пишуваше limited or no conectivity.пробав све што знаев од рестартирање на пц од рестартирање на рутер од инејбл па дисејбл на мрежата ама курац.инаку седам моментално на истата мрежа од телефонот преку вифи на телефонот сака на пц неке.помагајте зошто ќе си пукнам од нервоза.

Помагајте како знаетр.кога го укл компјутерот сабајле инаше за мрежата жолто извичниче и пишуваше limited or no conectivity.пробав све што знаев од рестартирање на пц од рестартирање на рутер од инејбл па дисејбл на мрежата ама курац.инаку седам моментално на истата мрежа од телефонот преку вифи на телефонот сака на пц неке.помагајте зошто ќе си пукнам од нервоза.
Пробај долу кај што е конекцијата втори клик репаир.

Toa e problemot sto nemam dr kanel
Ako na nekoj drug mu tekne bilo sto kazete sekako ke proam

Пробај со system restore, драјвери, друга порта во рутерот... Ако не поможит ништо од то тогаш, или е каблето или ошла мрежната картичка.

Aко си на рутер, прештелувај го

Па вака на форум тешко :)

Фактички треба да го наместиш како да е на ново купен, значи чисти подесувања т.е основни (пасворд, име на мрежа бла бла)

Пиши си го моделот на рутер на Гугл и допиши - factory setup

Dali e samo do mene ili i kaj vas e isto so youtube videata, ko da imam pominat limit. Mnogu bavno se polnat :mad: Inaku koristam Call&Surf 8mbit

Пак јас.во ipconfig ми покажува дека.немам default gatway,a таа ми треба за да влезам во сетинзите и да направам бекап.Сега чаре?

Реинсталирај драјвери за lan i Wireless, ако не го бива тогаш наново window-от и подобра антивирусна.
--- надополнето: 4 април 2013 во 02:13 ---
Dali e samo do mene ili i kaj vas e isto so youtube videata, ko da imam pominat limit. Mnogu bavno se polnat :mad: Inaku koristam Call&Surf 8mbit

Батка имаш загуба на пакети и висок jitter. Торент си тера ко шо треба а јутуб е мадафака.
Пробај пингај гугл од команд промпт и ако имаш висок пинг јавимусе на операторот зш до нив е проблемот.
АЕК ти е на располагање :)

Имам кабелски интернет, кога отворам торент да спуштам конекцијата паѓа, гасам торент се си е нормално. Што може да е проблемов?

имам рутер Pirelli PRG A225.потребна ми е ваша помош. сакам да прашам како оовј рутер да го приклучам на интернет од телекабел? во лан 1 го приклучувам кабелот што оди од модемот од интернетот на телекабел, а пцто а во лан2 но нема интернет.
Anyone help me? :)

attachment.php

Треба да оди кабелот од модемот во рутерот во WAN, не во Лан 1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom