Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Помагајте како знаетр.кога го укл компјутерот сабајле инаше за мрежата жолто извичниче и пишуваше limited or no conectivity.пробав све што знаев од рестартирање на пц од рестартирање на рутер од инејбл па дисејбл на мрежата ама курац.инаку седам моментално на истата мрежа од телефонот преку вифи на телефонот сака на пц неке.помагајте зошто ќе си пукнам од нервоза.

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Помагајте како знаетр.кога го укл компјутерот сабајле инаше за мрежата жолто извичниче и пишуваше limited or no conectivity.пробав све што знаев од рестартирање на пц од рестартирање на рутер од инејбл па дисејбл на мрежата ама курац.инаку седам моментално на истата мрежа од телефонот преку вифи на телефонот сака на пц неке.помагајте зошто ќе си пукнам од нервоза.
Пробај долу кај што е конекцијата втори клик репаир.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Toa e problemot sto nemam dr kanel
Ako na nekoj drug mu tekne bilo sto kazete sekako ke proam
Пробај со system restore, драјвери, друга порта во рутерот... Ако не поможит ништо од то тогаш, или е каблето или ошла мрежната картичка.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Aко си на рутер, прештелувај го

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Па вака на форум тешко :)

Фактички треба да го наместиш како да е на ново купен, значи чисти подесувања т.е основни (пасворд, име на мрежа бла бла)

Пиши си го моделот на рутер на Гугл и допиши - factory setup

B

Beck's

Гостин
Dali e samo do mene ili i kaj vas e isto so youtube videata, ko da imam pominat limit. Mnogu bavno se polnat :mad: Inaku koristam Call&Surf 8mbit

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Пак јас.во ipconfig ми покажува дека.немам default gatway,a таа ми треба за да влезам во сетинзите и да направам бекап.Сега чаре?

Член од
9 август 2012
Мислења
9
Поени од реакции
2
Реинсталирај драјвери за lan i Wireless, ако не го бива тогаш наново window-от и подобра антивирусна.
--- надополнето: 4 април 2013 во 02:13 ---
Dali e samo do mene ili i kaj vas e isto so youtube videata, ko da imam pominat limit. Mnogu bavno se polnat :mad: Inaku koristam Call&Surf 8mbit
Батка имаш загуба на пакети и висок jitter. Торент си тера ко шо треба а јутуб е мадафака.
Пробај пингај гугл од команд промпт и ако имаш висок пинг јавимусе на операторот зш до нив е проблемот.
АЕК ти е на располагање :)

Член од
30 јули 2010
Мислења
157
Поени од реакции
40
Имам кабелски интернет, кога отворам торент да спуштам конекцијата паѓа, гасам торент се си е нормално. Што може да е проблемов?

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
имам рутер Pirelli PRG A225.потребна ми е ваша помош. сакам да прашам како оовј рутер да го приклучам на интернет од телекабел? во лан 1 го приклучувам кабелот што оди од модемот од интернетот на телекабел, а пцто а во лан2 но нема интернет.
Anyone help me? :)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Треба да оди кабелот од модемот во рутерот во WAN, не во Лан 1

Kajgana Shop

На врв Bottom