Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Imam eden problem, i se izvinuvam sto ne pisuvam kirilica ama nemam takov font momentalno na ovoj kompjuter, inaku problemot mi e sledniot: imam net preku kabel i prethodno samo go vklucuvav priklucokot vo laptopot i imav net, sega go vklucuvam i nemam net, podesuvanjata se vo red, avtomatsko dodeluvanje ip, i sl. so drug laptop koga se vklucam na toj priklucok ima net, a so mojot nemam. kaj komsijata koga go vklucam laptopot imam net, i kazete mi sto e problemot majkata, mi se skinaa nervite....se izvinuvam uste ednas za latinicnoto pismo. pozdrav

Imam eden problem, i se izvinuvam sto ne pisuvam kirilica ama nemam takov font momentalno na ovoj kompjuter, inaku problemot mi e sledniot: imam net preku kabel i prethodno samo go vklucuvav priklucokot vo laptopot i imav net, sega go vklucuvam i nemam net, podesuvanjata se vo red, avtomatsko dodeluvanje ip, i sl. so drug laptop koga se vklucam na toj priklucok ima net, a so mojot nemam. kaj komsijata koga go vklucam laptopot imam net, i kazete mi sto e problemot majkata, mi se skinaa nervite....se izvinuvam uste ednas za latinicnoto pismo. pozdrav

А да ни кажеше каков интернет имаш? Пробај изгаси го модемот или рутерот (што и да имаш) од струја, значи истргни го кабелот од штекер, и после пак вклучи го за едно 10 секунди.

А да ни кажеше каков интернет имаш? Пробај изгаси го модемот или рутерот (што и да имаш) од струја, значи истргни го кабелот од штекер, и после пак вклучи го за едно 10 секунди.
Preku modem e mislam, ako e toa modem na nego se prikluceni i fiksniot telefon i televizorot, inaku internetot e opticki vo stranstvo sum.

момци незнаев кај да прашам па ај тука.. ми треба 8 сезона од серијата 24.. имам замунда акаунт ама неможам да ја најдам целата сезона ај некој ако може да ми најде од замунда торент со целата сезона или линк нека ми прати.. фала поздрав

момци незнаев кај да прашам па ај тука.. ми треба 8 сезона од серијата 24.. имам замунда акаунт ама неможам да ја најдам целата сезона ај некој ако може да ми најде од замунда торент со целата сезона или линк нека ми прати.. фала поздрав

епа не е уште целосно излезена 8ма сезона затоа ја нема комплет, туку ги има епизода по епизода, пиши таму во серии 24 и ќе ти ги даде епизодите од последните па назад и ќе си ги симнеш.

Имам проблем со поврзување на рутерот-модел Линксис Сиско WRT54G2. Кога ке го приклучам во ПС и кога ке пробам со 192.168.1.1 или пак со инсталацијата, не ми го чита/препознава. Решение ??

Имам проблем со поврзување на рутерот-модел Линксис Сиско WRT54G2. Кога ке го приклучам во ПС и кога ке пробам со 192.168.1.1 или пак со инсталацијата, не ми го чита/препознава. Решение ??

кај тебе на мрежната која адреса ја имаш поставено?

Како можам да го проверам тоа ?

долу до сатот имаш како мониторчиња две (на ХР) или едно (виста и 7-ца), ако имаш ХР десен клик на мониторчињата и properties, а ако си на виста/7-ца лев клик па open network and sharing center, кога ќе ти го отвори лев клик на local area connection па properties/internet protocol version 4 (TCP/IPv4)/properties, треба да наместиш све на obtain IP addres automaticly истото и за DNS сервери

Пробај со 192.168.0.1 ако нејќе со 192.168.1.1

Probaj smeni cable od modemot do laptopot. Imav vakov problem so Dell laptop.

аплоадирав фајлови на hotfile и кога некој ги симне не ми ги брои да не знае некој што е проблемот

Незнаев каде да постирам па овде ќе постирам

Значи ми треба некоја платена интернет телевизија или бесплатна,каде има мн вредни канали(HBO,HBO Comedy и слично)

Поздрав

Зошто на профилот на хотмаил не ми се обновува ништо кога ставам слика, топик и сл.

What's new with Magical
There's nothing new to show.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom