Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Imam eden problem, i se izvinuvam sto ne pisuvam kirilica ama nemam takov font momentalno na ovoj kompjuter, inaku problemot mi e sledniot: imam net preku kabel i prethodno samo go vklucuvav priklucokot vo laptopot i imav net, sega go vklucuvam i nemam net, podesuvanjata se vo red, avtomatsko dodeluvanje ip, i sl. so drug laptop koga se vklucam na toj priklucok ima net, a so mojot nemam. kaj komsijata koga go vklucam laptopot imam net, i kazete mi sto e problemot majkata, mi se skinaa nervite....se izvinuvam uste ednas za latinicnoto pismo. pozdrav

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Imam eden problem, i se izvinuvam sto ne pisuvam kirilica ama nemam takov font momentalno na ovoj kompjuter, inaku problemot mi e sledniot: imam net preku kabel i prethodno samo go vklucuvav priklucokot vo laptopot i imav net, sega go vklucuvam i nemam net, podesuvanjata se vo red, avtomatsko dodeluvanje ip, i sl. so drug laptop koga se vklucam na toj priklucok ima net, a so mojot nemam. kaj komsijata koga go vklucam laptopot imam net, i kazete mi sto e problemot majkata, mi se skinaa nervite....se izvinuvam uste ednas za latinicnoto pismo. pozdrav
А да ни кажеше каков интернет имаш? Пробај изгаси го модемот или рутерот (што и да имаш) од струја, значи истргни го кабелот од штекер, и после пак вклучи го за едно 10 секунди.

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
А да ни кажеше каков интернет имаш? Пробај изгаси го модемот или рутерот (што и да имаш) од струја, значи истргни го кабелот од штекер, и после пак вклучи го за едно 10 секунди.
Preku modem e mislam, ako e toa modem na nego se prikluceni i fiksniot telefon i televizorot, inaku internetot e opticki vo stranstvo sum.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
момци незнаев кај да прашам па ај тука.. ми треба 8 сезона од серијата 24.. имам замунда акаунт ама неможам да ја најдам целата сезона ај некој ако може да ми најде од замунда торент со целата сезона или линк нека ми прати.. фала поздрав

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
момци незнаев кај да прашам па ај тука.. ми треба 8 сезона од серијата 24.. имам замунда акаунт ама неможам да ја најдам целата сезона ај некој ако може да ми најде од замунда торент со целата сезона или линк нека ми прати.. фала поздрав
епа не е уште целосно излезена 8ма сезона затоа ја нема комплет, туку ги има епизода по епизода, пиши таму во серии 24 и ќе ти ги даде епизодите од последните па назад и ќе си ги симнеш.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Имам проблем со поврзување на рутерот-модел Линксис Сиско WRT54G2. Кога ке го приклучам во ПС и кога ке пробам со 192.168.1.1 или пак со инсталацијата, не ми го чита/препознава. Решение ??

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Имам проблем со поврзување на рутерот-модел Линксис Сиско WRT54G2. Кога ке го приклучам во ПС и кога ке пробам со 192.168.1.1 или пак со инсталацијата, не ми го чита/препознава. Решение ??
кај тебе на мрежната која адреса ја имаш поставено?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Како можам да го проверам тоа ?
долу до сатот имаш како мониторчиња две (на ХР) или едно (виста и 7-ца), ако имаш ХР десен клик на мониторчињата и properties, а ако си на виста/7-ца лев клик па open network and sharing center, кога ќе ти го отвори лев клик на local area connection па properties/internet protocol version 4 (TCP/IPv4)/properties, треба да наместиш све на obtain IP addres automaticly истото и за DNS сервери

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Пробај со 192.168.0.1 ако нејќе со 192.168.1.1

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Probaj smeni cable od modemot do laptopot. Imav vakov problem so Dell laptop.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
аплоадирав фајлови на hotfile и кога некој ги симне не ми ги брои да не знае некој што е проблемот

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Незнаев каде да постирам па овде ќе постирам

Значи ми треба некоја платена интернет телевизија или бесплатна,каде има мн вредни канали(HBO,HBO Comedy и слично)

Поздрав

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Зошто на профилот на хотмаил не ми се обновува ништо кога ставам слика, топик и сл.

What's new with Magical
There's nothing new to show.

Kajgana Shop

На врв Bottom