Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
До што може да е проблемот кај мене што броусерите (мозила/хром) многу споро отвараат сајтови?
Преку торент симнувам со максимум, али броусерите ме зафркаваат, по 5 пати треба да го напишам линкот за да го отвори.

И adobe flesh реинсталирав, пак зафркава.

А да пробаш да си сурфаш БЕЗ да имаш уклучено торент (значи СКРОЗ исклучен торент клиентот) или некој p2p програм (limewire, bearshare...)

Исто пробај на торентот да му лимитираш upload на некои 10-15 КВ/ѕ а Download скрати му некои 100-150 КВ/ѕ (ако симнува со 600, лимитирај го на 500 на пример)

До што може да е проблемот кај мене што броусерите (мозила/хром) многу споро отвараат сајтови?
Преку торент симнувам со максимум, али броусерите ме зафркаваат, по 5 пати треба да го напишам линкот за да го отвори.

И adobe flesh реинсталирав, пак зафркава.

Пробај кукис избриши таква работа се:smir:

Imam eden mal problem ... Pred nekoj den staiv wireless karticka na kompjuterot i se e ok samo sto neznam kako da se konektiram na wi-fito , znaci wireless netot si raboti , na lap-topot mi raboti odlicno . E sega na kompjuterot konektiranjeto ide preku nekoj si realtech program ... Znam deka dadov malce konfuzen opis na problemot , ama stvarno si neam blage veze od kompjuteri , ako moze nekoj da mi pomogne ke mu bidam mnogu blagodaren :)

колку пати да зборам дека требавте да бидете за МЗТ.
вака сеа неможам да ти помогнам !

Imam eden mal problem ... Pred nekoj den staiv wireless karticka na kompjuterot i se e ok samo sto neznam kako da se konektiram na wi-fito , znaci wireless netot si raboti , na lap-topot mi raboti odlicno . E sega na kompjuterot konektiranjeto ide preku nekoj si realtech program ... Znam deka dadov malce konfuzen opis na problemot , ama stvarno si neam blage veze od kompjuteri , ako moze nekoj da mi pomogne ke mu bidam mnogu blagodaren :)

Бриши го тој програмот за Wireless што ти е, остај го самиот Windows си бара. Значи бриши го тоа, рестартирај РС, после ќе ти најде мрежа (ќе ти покаже таму доле десно кај саатот), конектирај се, пиши шифра....

Од кога го форматирав пц ми излегува мрезната и пишува Limited of no connectivity

и на мрежната стои еден прашалник драјвери имам инсталирано.

Од кога го форматирав пц ми излегува мрезната и пишува Limited of no connectivity

грешни ти се драјверите

нема везе ако си имаш интернет ондак уживај тоа не е страшно. Или па пиши си IP адреси и ке го снема !

нема везе ако си имаш интернет ондак уживај тоа не е страшно. Или па пиши си IP адреси и ке го снема !

има интернет све е ок,и други ми рекоја дека трба ип да ги внесам нема везе фала за помошта..

Не можам да сетирам Lynksys router стигнува до 9ти чекор и кај што треба да креирам конекција ми бара статична адреса а јас сум на телеком имам динамична. Ај помош ВЕ МОЛАМ!!!!!

Не можам да сетирам Lynksys router стигнува до 9ти чекор и кај што треба да креирам конекција ми бара статична адреса а јас сум на телеком имам динамична. Ај помош ВЕ МОЛАМ!!!!!

Не се сеќавам какви се опции имаше но треба да одбереш или PPoE или DHCP наместо статична IP. Треба во тој чекор да имаш паѓачки изборник за да избереш една од наведениве функции.

Не се сеќавам какви се опции имаше но треба да одбереш или PPoE или DHCP наместо статична IP. Треба во тој чекор да имаш паѓачки изборник за да избереш една од наведениве функции.

Не сетирајте рутери со цеде........

Послем инсталацијата на Windows 7 32 Bit, ultimate, кога ќе се пушти компјутерот нема интернет (кабелски од БТВ во Битола).
Кај статусот за интернет кажува дека е поврзано, во мапата шо е во Network and Sharing Center кажва дека интернет има т.е. дека се е во ред.
Кога ќе му манам disable на мрежната, и послем enable пак интернет има. ама ко ќе го пуштам пак компјутерот, истото се дешава.:tapp:

Mreznata ti e stara ili onboard ? probaj so drajver za 7ca od proizvoditelot, ne so toj od 7cata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom