Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Би требало на хостингот да имаш опција за чат. Ова е за чет gateway

Код:
<form target="entropychat" action="твоја.страна.ком:2084/">
Nick Name: <input type="text" name="nick" value="">
<input type="hidden" name="channel" value="твоја.страна.ком">
<input type="submit" value="Enter Chat">
</form>

А кај Java би требало вака да биде (со хостингот би требало да оди)

http:/твоја.страна.ком/cgi-sys/mchat.cgi?channel=твоја.страна.ком

Ние допрва на почеток сме после планираме и чатот да го внесеме па ќе видиме шо ќе испадне.
Фала Андроник :)

city, ќе се изненадиш какви се не работи има. :) Мене ми требаше бидејќи бев мрзлив да пишувам лектири и состави, зато ги препишував.

Зошто не можам да симињам Rapidshare? Стално ми го јавува овој проблем. Најверојатно е поради мојата IP адреса. Си ја користам таа што ми ја даваат од оннет. Пробав со Torpark но така ми вика дека мојата IP адреса веќе довнлоадира некој фајл. Што да правам? Ве молам кој знае нека ми помогне!

Download-session invalid. Please click here.
Possible reasons:
  • Download-session expired. Direct-links last a few minutes for free users and a few days for premium-users.
  • You requested this download-session from a different IP than yours. If you use AOL, try a different browser.

едно прашање кое можеби не е за тука ама ајде:
како да го исклучам тонот што ми го дава модемот кога се конектирам на интернет?или да го направам на слушалките/звучникот да се слуша?

city напиша:
како да го исклучам тонот што ми го дава модемот кога се конектирам на интернет?или да го направам на слушалките/звучникот да се слуша?
Во Контролниот Панел, ќе кликнеш на иконата Phone and Modem Options. Во табот Modems, ќе го селектираш твојот модем и ќе кликнеш подолу на Properties. Во новоотворениот прозорец ќе го одбереш табот Modem и по лизгачката лента ќе го одредиш нивото на звукот.

city напиша:
Ke ides vo Control Panel -> Phone and Modem Options -> Modems -> ke go odberes modemot so go koristis i ke stisnes properties -> Modem -> Speaker Volume -> i ke si podesus za zvukot.

испробано!!!Не сака така!!!!звукот ми е на off,а пак се слуша сигналот за конектирање

help!

http://www.portaldeayudita.com/

postavena mi e kako homepage i nikako nemozam da ja smenam! sekogas koga stavam nekoja druga na pr. about:blank raboti, no koga ke go vlkucam pc-to drugiot den pak e istoto. kako da ja smenam?
p.s. ne ja postaviv jas. help mi...

Имаш некои спајвери или хајџакери во комјутерот. Симни си го Ad-aware, упдејтувај го и скенирај си го комјутерот

Jane напиша:
Зошто не можам да симињам Rapidshare? Стално ми го јавува овој проблем. Најверојатно е поради мојата IP адреса. Си ја користам таа што ми ја даваат од оннет. Пробав со Torpark но така ми вика дека мојата IP адреса веќе довнлоадира некој фајл. Што да правам? Ве молам кој знае нека ми помогне!

Possible reasons:
  • Download-session expired. Direct-links last a few minutes for free users and a few days for premium-users.
  • You requested this download-session from a different IP than yours. If you use AOL, try a different browser.

1. Може твојата IP адреса не ја користиш само ти туку се дели, што значи некој веќе симнува од rapidshare.
2. Да ти е банирана IP адресата поради X причини (мојата е банирана поради недозволени големи брзини).
3. Можеби треба да исчистиш cookies и cache.
4. Пробај со proxy.

Samara напиша:
help!

http://www.portaldeayudita.com/

postavena mi e kako homepage i nikako nemozam da ja smenam! sekogas koga stavam nekoja druga na pr. about:blank raboti, no koga ke go vlkucam pc-to drugiot den pak e istoto. kako da ja smenam?
p.s. ne ja postaviv jas. help mi...
Сигурно во компјутерот ти се пикнал некој spyware. Пробај со анти-spyware програмите, исчисти го твојот компјутер и се би требало да биде во ред.

Jane напиша:

Possible reasons:
Каков интернет користиш?
Ако користиш WiFi тогаш можно е да имаш потешкотии се даунлоадирање од Rapidshare (и слични страни за download) како и IRC.
Работата е во тоа што сите корисници што се закачени на една (wifi) базна станица ја имаат истата IP адреса. Значи ако некој друг (или неколку души) симнуваат од Rapidshare, а политиката на Rapidshare e да може само еден од таа IP адреса да симиња во моментот - тогаш нема да можеш ти да ги користиш нивните услуги.

IRC серверите пак најчесто дозволуваат макс. 3 конекции од 1 IP адреса. Значи, можни се потешкотии при конектирање и таму. Се надевам дека ти е појасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom