Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Работи сто посто, јас го имам користено. Побарајте на вебстраната како да го подесите е-маил клиентот што го користите. Важно: програмчето мора да работи во позадина (покрај саатот) додека проверувате е-маил во клиентите.

Кај мене еве работи проверување преку POP3 на yahoo. За прв пат користам ваков програм ама ме нервира зошто и Bulk фолдерот и Inbox фолдерот тука во програмот ми ги дава како непрочитани пораки. Не врши селекција во посебни фолдери. А користам Mozilla Thunderbird.

Го инсталирав. Да, користев Mozilla Thunderbird но не ми се допадна и го избришав. И сега помошшш!!! Одам mail.yahoo.com, влегувам во поштата и ми кажува you have not messages to your inbox. Каде ми заминаа сите пораки од поштата кои што ми беа во inbox????? Преку Mozilla Thunderbird сите беа тука, а преку web browserot ги нема. Каде ли ми заминаа пораките??????

Сигурно кога ги превзима пораките преку POP3, ги брише од webmail. Значи негде локално на диск ти се претпоставувам.

Ги имаш преземено сите а опциите ти биле наместени кога ќе ги земиш од сервер да ги избрише. Побарај која била дестинацијата на пораките, сигурно ти се некаде на хард диск, освен ако не си ги избришал и тие.

Ги најдов во Trash, таму заминале. Се испоштрекав:):) Од сега ни Thunderbird, ни Outlook, ништо. Арно ми е вака преку web. Само што никој не ми одговори дали има опција преку yahoo messenger десен клик на личноста што ми е во листата и веднаш да ми се отвори спремен прозорец за да пратам меил. Тоа го има во MSN, а во Yahoo messenger го нема.

Земи Опера прелистувачот, пробај го тој аутлук, има вграден Опера меил. Јас сум презадоволен.

Стално ми паѓа Операта (деветка) кога ќе стиснам на тоа Widgets. До компјутерот е или имам некоја Бета верзија ставено?

Кај мене Widgets работат прва лига. А имам Version 9.00 Build 8333.

Една молба до тие што користат google mail, нека ми пратат Invite за да направам и јас еден account бидејќи од МК не е достапна таа опција.

deXterche напиша:
Една молба до тие што користат google mail, нека ми пратат Invite за да направам и јас еден account бидејќи од МК не е достапна таа опција.

Daj mi email na pp..

Македонски фонтови каде би можел да симнам или некој да ми прати. Али барам некои понови кои што би можеле да се искористат за дизајн на некаков флаер, плакат и слично. Не некои обични како за во книга од типот на Mac C Swiss и слично.

galaxy2027 напиша:
Македонски фонтови каде би можел да симнам или некој да ми прати. Али барам некои понови кои што би можеле да се искористат за дизајн на некаков флаер, плакат и слично. Не некои обични како за во книга од типот на Mac C Swiss и слично.
Повеќе од ова што го има тука нема да ти треба.

Со еден другар започнавме да правиме web портал, ме интересира дали некој знае како можаме да вметнеме chat?
Читав некаде од порано ама не знам како одеше постапката.
Значи молам за помош за вметнување на chat, ако некој знае и има желба да ми објасни.
Однапред благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom