Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Може да ти е до browser-от и мене ми се случуваше тоа, ама од ко го преинсталирав супер беше.

Не зборам за кога гледаш некој сајт, туку кога градиш еден. На пример линковите во FrontPage ги пишуваш во кирилична поддршка, ги уплоадираш на web, отвараш интернет експлорер и гледаш @!#@!!#@#$#@! нешто у тој стил.

Ахааа, па така кажи:) Во HTML кодот се пишуваше еден ред за да ти ги прима како кирилица само не ми текнува што...а иначе знам дека може и со <font face="MAC C Times"> и текстот :) Ама текстот ќе го пишиш латиница.

deXterche напиша:
Ахааа, па така кажи:) Во HTML кодот се пишуваше еден ред за да ти ги прима како кирилица само не ми текнува што...а иначе знам дека може и со <font face="MAC C Times"> и текстот :) Ама текстот ќе го пишиш латиница.

Тоа ме интересира :)
А за она фонт фејсот, ако го немаш ти MAC C Times ќе читаш латиница :)

Па да, зато е лошо, а имаше знам еден код за да пишиш со подршка и да можат сите да читаат, само не ми текнува ич како беше. Пробај во Dreamweaver да пишиш со подршка, мислам дека ќе може.

Петар-МКД напиша:
како можам да откријам ип адреса на тој што зборувам преку месенџер.

Start>Run>cmd>netstat -n (ги листа сите IP со кои си остварил било каква конекција)

Princ напиша:
Не зборам за кога гледаш некој сајт, туку кога градиш еден. На пример линковите во FrontPage ги пишуваш во кирилична поддршка, ги уплоадираш на web, отвараш интернет експлорер и гледаш @!#@!!#@#$#@! нешто у тој стил.
Можеби хостингот кај што ги закачуваш страните немаат кирилична подршка (charset=windows-1251), поготово ако е бесплатен хостинг.

не е бесплатен хостинг. од работа ми е и си го плаќаме. и на различни сервери ми се случува истово. мислев да не е до моето ПЦ или пак до јас како ги правам страните.

Imam problemi so MIRC ne mozam da se konektiram na Undernet nikako..Porano imav dial-up ( ADSL) linija i bese ok no odamna ne sum koristil Mirc i ne saka da me konektira..Kakov problem moze da bide ? mi izleguva seldnata poraka Unable to connect to the server .

Кој сервер го користиш? Застарен да не е?

Андроник напиша:
Кој сервер го користиш? Застарен да не е?

Abe avtomatski bira mirc serveri ...zagreb,amsterdam,oslo i drugi 5-6 ima ...nikako ne mozam da se konektiram ..

Шо конекција имаш сега? Фајрволот да ти е подесен да го блокира мирц портот?

Андроник напиша:
Шо конекција имаш сега? Фајрволот да ти е подесен да го блокира мирц портот?

ADSL imam ...ama na drugi kanali se vklucuva na pr edna albanska sto e ama na undernet nejke .

Пробај вака напиши на статус

/server mesa.az.us.undernet.org

Јас сега само шо пробав и нема проблем.

Андроник напиша:
Пробај вака напиши на статус

/server mesa.az.us.undernet.org

Јас сега само шо пробав и нема проблем.

Nejke pak ...sepak blagodaram sto se potrudi da mi pomgnes.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom