Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
имам и друг проблем, се изнакарав со телекабел за да ми го средат интернетот дојдоа и од кога заминаа по некој сат го добивам ова шо значи да ми објасни некој??
my.php

http://img225.imageshack.us/my.php?image=55186592vt9.jpg
http://img413.imageshack.us/my.php?image=53883747aq6.jpg
http://img376.imageshack.us/my.php?image=86166744ro7.jpg

дали се обидват заради тоа шо се карав да ми напрат нешто или нема врска лупам зелени, кажете шо е оти нерви искинав ме нервира не знам шо е работата
my.php

Не бе брат немаш никаков проблем со Дерекабел ,бар што се однесува до конекцијата,гледам дека користиш ZoneAlalrm Firewall и нормално е да ти блокира Netbios протокол тоа си е нормална работа .

Имаш напади од надвор или снифање на пакети ,тука не е до Телекабел проблемот.

Проблемот е до нив ако збориме за Интернетот имаат многу корисници а премал линк сите се на 6Мбит/с цело време затоа и тера слабо мрежата ќе мора да направат нешто ако сакаат да ги задржат корисниците е тука лежи зајакот.

поздрав

имам и друг проблем, се изнакарав со телекабел за да ми го средат интернетот дојдоа и од кога заминаа по некој сат го добивам ова шо значи да ми објасни некој??
my.php

http://img225.imageshack.us/my.php?image=55186592vt9.jpg

http://img413.imageshack.us/my.php?image=53883747aq6.jpg
http://img376.imageshack.us/my.php?image=86166744ro7.jpg

дали се обидват заради тоа шо се карав да ми напрат нешто или нема врска лупам зелени, кажете шо е оти нерви искинав ме нервира не знам шо е работата
my.php

Преку која страна го доби овој резултат за ИП-то ?

Проблем!!
имам интернет од телекабел по тоа шо пиши таму е 4096 download со не знам колку аплоуд не е битно и имав проблем со брзината од торент ми спушташе со по 1-2 од обична страна со 10 и друга чудна работа спуштав од атачмент на хотмеил слики една спушташе со 7 KB/s а ако кога уклучив 10 слики исто сите ги спуштате со по 7, но ако пробав една не се зголемуваше брзината, викнав тие од телекабел дојдоа и ништо си го уклучив на усб модемот затоа што на мрежна прави некои проблеми јаде сега експерти нека кажат што е проблемот, од кога го префрлив на усб малце е побрзо ама сепак на некои страни е многу бавно и имам многу голем пинг еве видете

во бугарија е голем пингот

во франкфурт не

на кајгана ми е 40
на точка 205
јаху 113 и т.н.

решение????

Kako што кажа Корун сигурно нешто ти ги црпи ресурсите или можи проблемот да е харверски нешто проблем со мрежната картичка и слично, ако неможи ис о процеси пробај еднаш формат, колку да се осигураш дали е до мрежната.

Темата ја отворив лично за мене али не се лутам ако некој друг постира. Само не ми обрнавте внимание на мојот пост...Кога отварам јутуб ми се појавува оваа порака Http/1.1 Internal Server Error ако имате некое решение пишувајте на темата оти 3 дена сум без јутуб :(

Темата ја отворив лично за мене али не се лутам ако некој друг постира. Само не ми обрнавте внимание на мојот пост...Кога отварам јутуб ми се појавува оваа порака Http/1.1 Internal Server Error ако имате некое решение пишувајте на темата оти 3 дена сум без јутуб :(
да прогуглаш малце да видиш нешо во врска со тоа... би требало да има..барем јас така најдов кога имав проблем со мсн то.. :)

Избриши ги cache и cookies од интернет прелистувачот што го користиш и пробај после. Пробај и со други прелисувачи.

Проблемот решен...Ги избришав и ги блокирав колачињата за јутуб...сега тука можете да ги пишете вашите проблеми во врска со интернетот или нешто друго (ако имате) ние ќе се обидеме да го решиме тој проблем. :smir:

Проблемот решен...Ги избришав и ги блокирав колачињата за јутуб...сега тука можете да ги пишете вашите проблеми во врска со интернетот или нешто друго (ако имате) ние ќе се обидеме да го решиме тој проблем. :smir:
ee марш у пм додека не се подречам еве на :tapp:

Имам некој чуден проблем. Виста користам и имам рутер од оние што ги дава телеком со интернет. Е сега на секое рестартирање на компјутеров, мене ми дава Limited Connection, значи не го наоѓа ни рутерот кога ја пишувам ИП-то во пребарувачот. Некогаш проблемов се решава со вадење на мрежниот кабел, па после 10 секунди да го вратам, некогаш си чекам со саати да ми се поврзе.
Пробувам со сите можни работи што ми текнаа да добие конекција. Сетинзите се се на Автоматски.

Што предлагате? Како да го средам проблемов?

Имам некој чуден проблем. Виста користам и имам рутер од оние што ги дава телеком со интернет. Е сега на секое рестартирање на компјутеров, мене ми дава Limited Connection, значи не го наоѓа ни рутерот кога ја пишувам ИП-то во пребарувачот. Некогаш проблемов се решава со вадење на мрежниот кабел, па после 10 секунди да го вратам, некогаш си чекам со саати да ми се поврзе.
Пробувам со сите можни работи што ми текнаа да добие конекција. Сетинзите се се на Автоматски.

Што предлагате? Како да го средам проблемов?

Пробај оди properties на network (START па десно на NETWORK), и таму направи DISABLE на конекцијата, почекај 5 секунди, па врати ја.

Пробај оди properties на network (START па десно на NETWORK), и таму направи DISABLE на конекцијата, почекај 5 секунди, па врати ја.
Не помага тоа. Не помага ни кога ќе стиснам да побара нова ИП.

Ох до кога со мојте проблеми :pos2:

имам проблем при инсталирањето на Adobe Photoshop CS2 Тhe system cannot open the device or file specified потоа стискам Retry и истата порака ми се појавува, а додека стиснам Cancel ми се појавува Internal Errror 2755. 110 и ми се појавува локацијата кај што ми е фајлот со инсталаторот за програмата...

Ако имате некој предлог или решение постирајте. Ќе ви бидам благодарен :)
Фала ви однапред :smir:

Ох до кога со мојте проблеми :pos2:

имам проблем при инсталирањето на Adobe Photoshop CS2 Тhe system cannot open the device or file specified потоа стискам Retry и истата порака ми се појавува, а додека стиснам Cancel ми се појавува Internal Errror 2755. 110 и ми се појавува локацијата кај што ми е фајлот со инсталаторот за програмата...

Ако имате некој предлог или решение постирајте. Ќе ви бидам благодарен :)
Фала ви однапред :smir:

Не ти чини цедето/инсталацијата/сетапот. Симни го/најди го пак од друго место па инсталирај го.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom