Jane
Кајганџија
- Член од
- 5 февруари 2006
- Мислења
- 3.394
- Поени од реакции
- 114
Мислиш дека е до тоа? Ај ќе пробам, али убеден сум дека е нешто до рутерот.А да направиш адпдејт на драјверите за мрежната
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислиш дека е до тоа? Ај ќе пробам, али убеден сум дека е нешто до рутерот.А да направиш адпдејт на драјверите за мрежната
Мислиш дека е до тоа? Ај ќе пробам, али убеден сум дека е нешто до рутерот.
и јас со операта истиот проблем го имамХелоу пак јас
Кога отварам операта ми вели дека не можам да отварам страницата демек немам интернет а се тера ок и сега морам мозилата да ја користам а имам ајле проблеми на неа со која не можам да отварам некои страни кои сум заразен на нив така да ако имате помош пишите :pos2:
Убаво си пишал погоре дека ти дава Limited Connection, што значи дека не е нешто до рутерот, или е до мрежната или пак нешто до вистата ти... туку ме збуни со тоа последното што си го напишал дека сетинзите ти се ставени автоматски... кои сетинзи, тие во мрежната што се ИП адресите и ДНС серверите или... ?
Пробав и со ова, со мануелни сетинзи несака воопшто да се конектира.ај пробај во адресите стај вака
иди десен клик доле кај саатот и статус па пропертиес па интернет протокол
kaj radio button кај што имаш стај Use the following IP adress
IP adress 192.168.1.2
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1
a dole kaj DNS server ne znam,mozebi veke imas
Реинсталирав драјверите, не помогна. Ме чуди како мрежната одеднаш одкажа одкако ми ставија рутерИначе да тие сетинзи ИП и ДНС се на автоматски. Штета немам можност да пробам со друг компјутер... утре задутре ќе земам друг кабел да пробам на другиот компјутер.
Пробав и со ова, со мануелни сетинзи несака воопшто да се конектира.
Декстерче вика нешто со DHCP на рутерот дека е проблемот. Ај некој ако може подетално околу тоа да ми објасни што како е...
Реинсталирав драјверите, не помогна. Ме чуди како мрежната одеднаш одкажа одкако ми ставија рутерИначе да тие сетинзи ИП и ДНС се на автоматски. Штета немам можност да пробам со друг компјутер... утре задутре ќе земам друг кабел да пробам на другиот компјутер.
Пробав и со ова, со мануелни сетинзи несака воопшто да се конектира.
Декстерче вика нешто со DHCP на рутерот дека е проблемот. Ај некој ако може подетално околу тоа да ми објасни што како е...
Vista користам. Гледам фајловиве за ХР се.Пробај вака:
1) Симни го ова и инсталирај го. (ако неможе, значи веќе го имаш)
2) Симни го ова Прегледај го приврзокот 8270, напрај му extract на desktop, и само дај му двоклик, па YES па OK.
3) Рестартирај го компјутерот и после би требало да се подобри ситуацијата![]()
Имам некој чуден проблем. Виста користам и имам рутер од оние што ги дава телеком со интернет. Е сега на секое рестартирање на компјутеров, мене ми дава Limited Connection, значи не го наоѓа ни рутерот кога ја пишувам ИП-то во пребарувачот. Некогаш проблемов се решава со вадење на мрежниот кабел, па после 10 секунди да го вратам, некогаш си чекам со саати да ми се поврзе.
Пробувам со сите можни работи што ми текнаа да добие конекција. Сетинзите се се на Автоматски.
Што предлагате? Како да го средам проблемов?
do sega bev na adsl a sega posto ne sum doma staviv kabelski od cabletel.
i sega makata e sto kompjuterot go detektira internetot i ubavo si pokazuva deka ima internet, no koga odam da otvoram sto bilo na prebaruvacite ili na pt limewire da ja otvoram ili skajp, msn so bilo, ne gi otvara isto ko da nema internet.
inaku imam vista
ako znae nekoj neka kaze care oti ke pobudalam bez net
рутер - свич - компјутер. Вака да ми иде поврзувањето?Истиот проблем го имав дома , значи пробај со свич најарно сигурно ќе ти работи и кај мене нон стоп така вадеше на глупата виста или пак сними си XP нема да ти вади и ќе си го користиш рутерот.
Провери фајрволот да не ти прави некои проблеми... и обрати се кај провајдерот