deXterche
тадаммм
Мора од некаде да добиваат локални IP, иначе како би ги наоѓал рутерот. Обично тој доделува.SuBZerO напиша:Dexterce ne te svanav mnogu po ovaa prasanje koj dhcp?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мора од некаде да добиваат локални IP, иначе како би ги наоѓал рутерот. Обично тој доделува.SuBZerO напиша:Dexterce ne te svanav mnogu po ovaa prasanje koj dhcp?
Dobro toa da ama lugevo ti vikaat imaat switch i modem ?deXterche напиша:Мора од некаде да добиваат локални IP, иначе како би ги наоѓал рутерот. Обично тој доделува.
Мора да добиваат од некаде локални IP, иначе како би насочувал сообраќај свичот?SuBZerO напиша:Dobro toa da ama lugevo ti vikaat imaat switch i modem ?
DOSTA BESE OFF TOPIC?deXterche напиша:Мора да добиваат од некаде локални IP, иначе како би насочувал сообраќај свичот?
Доста беше офф топик...
Тие добиваат нет без рачно подесување на гејтвеј, внатрешни IP...а кога ќе подесат немаат нет. Така да, од некаде добиваат IP:wink:. Е сеа прашање е дали Windows-от сам им ги доделува, или па DHCP-то на кабелскиот оператор (што не верувам)SuBZerO напиша:DOSTA BESE OFF TOPIC?
Vaka ke si stavat static ip adresi(dhcp nema u modemot) dvajcata a default gateway moze da go stavat modemot e sea neznam kakvi se tie modemi za kabelski i dns treba da bidat od ISP (Vo slucajot kabelskiot) a preku run se pristapuva ovaka \\ip address \\ hostname AJ sea dosta OFF TOPIC
За да имаме интернет треба подесувањата за ип адресите, гејтвеј итн да бидат наместени на автоматски...
Е сега проблемот е што заради тоа не можи да имаме локална мрежа со другарчето, пошто сакаме да си шеруваме фајлови, итн... Ако направиме локална мрежа, тогаш интернетот се губи... дали е можно да се има истовремено и локална мрежа и кабелски интернет ?
MeToNo1[MkD] напиша:Имам една молба , ми треба помош и тоа најбрзо шо може ..
Го стартувам компјутерот , и несака да ми закачи на интернет ( кабловски ) ми излегува тука нешто Конекцион Лимит .. .( а на каблобски немаме никаков лимит ) се јавив у кабелнет и ми рекоа дека неможел да прочита ИП и лекот му било форматирање . Па јас мислам дека може некој да ми најде друго чаре , освен да го форматирам .. ако знае некој ПЛС ХЕЛП .. фала
sasence19 напиша:zasto nekolku pati koga ke go uklucim Spybot Search&Destroy da raboti mi se pojavuvaat Zedo,Blac core i nekogas Ad Revolver,Statcounter,Casalemedia
sto se ovie trojanci ili nesto drugo ,dali se stetni.
prvite dve eve nekolku pati gi srecavam
pomognetemi molam!
fala mnogu.The Man напиша:Тие се tracking cookies, не се секирај, ништо страшно![]()