Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ве мољ:)ам кажете ми како да напрам емаил на мсн :) Срамота е шо прашвам ама ко ќе отворам тамо кај шо требат нешо нејќит. Пљис помагајте :)

*не сум глуп:nesum: :icon_razz

Daj be pomognete мореее :) Е ми се појавува еден глуп сајт и нема копчиња на него !! :)

Martin$ напиша:
Ве мољ:)ам кажете ми како да напрам емаил на мсн :) Срамота е шо прашвам ама ко ќе отворам тамо кај шо требат нешо нејќит. Пљис помагајте :)

Daj be pomognete мореее :) Е ми се појавува еден глуп сајт и нема копчиња на него !! :)
http://www.hotmail.com ова ти е маилот од MSN

Martin$ напиша:
провери најдоле од сајтот мислам има.

Јејеје се снајдов Фала Ви и ИЗВИНЕТЕ :) Го најдов со Срч на ем ес ен :)

Martin$ напиша:
Dajte link жити мене неможам да најдам упм одам од на хотмејл ич нишо немат. Одам Сајн УАп пак врска само слики се. Ако не ви е тешко, ве молам дајте ми линк :)
Кажими јузернејм и пассворд и јас ке ти направам и после ке си смениш пассворд

Имам адсл од мт.нет и сеа имам плус уште еден лаптоп, и си купив рутер поврзав кабли ова она и имам адсл на 2 компјутери.
Сакам да прашам како да праќам (споделувам) фајлови, игри, итн. од еден на друг компјутер. На пример: некој програм што е голем место на усб одма ќе го префрлам на другиот компјутер.
Пробував нешто со My Network Places ама подобро е некој да ми даде совет.

vlatko, i dvata kompjutera treba da pripagjaat na ist WORKGROUP a da imaat razlicni iminja.
Posle odis vo control panel, network connection i desen klik na LAN na prviot kompjuter i dva pati klikas na TCP/IP. Mu stavas IP adresa 192.168.1.2 so subnet mask 255.255.255.0. I na vtoriot ista postapka, samo mu stavas IP 192.168.1.3 (subnet mask ist kako na prviot). Posle ednostavno sheruvash folderi.

Ova vo kratki crti, ako treba nesto podetalno ili nesto ti e nejasno kazi.

Princ напиша:
vlatko, i dvata kompjutera treba da pripagjaat na ist WORKGROUP a da imaat razlicni iminja.
Posle odis vo control panel, network connection i desen klik na LAN na prviot kompjuter i dva pati klikas na TCP/IP. Mu stavas IP adresa 192.168.1.2 so subnet mask 255.255.255.0. I na vtoriot ista postapka, samo mu stavas IP 192.168.1.3 (subnet mask ist kako na prviot). Posle ednostavno sheruvash folderi.

Ova vo kratki crti, ako treba nesto podetalno ili nesto ti e nejasno kazi.
Vo network connection nikade nemam lan.
Imam local area connetion i adsl

Имам два компјутери поврзани со кросовер во мрежа. И очигледно едната мрежна откажа. Нема никакви посебни симптоми освен што мрежата не работи. Се е изсетирано како што треба, а у дивајс менаџер пишува дека се е ок со картиците. Како да проверам која мрежна не работи како што треба?

Exceeder напиша:
Имам два компјутери поврзани со кросовер во мрежа. И очигледно едната мрежна откажа. Нема никакви посебни симптоми освен што мрежата не работи. Се е изсетирано како што треба, а у дивајс менаџер пишува дека се е ок со картиците. Како да проверам која мрежна не работи како што треба?
Пингај се самиот себеси, ќе видиш дали ти работи мрежната.
Отвори Run (win key + r) и пиши ping 127.0.0.1 -t,ако враќа пакети мрежната картица ти е ОК.

Zdravo korisnik sum na mt net max adsl plus i sea dobif free oprema modem DSL-360R no dali ima nekoj sansi da pristapam vo nekoviot admin panel ? od kade se gleda kolku kbps brzina ti pushtile downstream , upstream i drugo dali ima nekoj sansi ako znaete pishete... pozdrav

ErVoRuLeZ напиша:
Zdravo korisnik sum na mt net max adsl plus i sea dobif free oprema modem DSL-360R no dali ima nekoj sansi da pristapam vo nekoviot admin panel ? od kade se gleda kolku kbps brzina ti pushtile downstream , upstream i drugo dali ima nekoj sansi ako znaete pishete... pozdrav
Пиши во пребарувачот 192.168.1.1, default user е Аdministrator мислам

Da no ova e drugite adsl modemi pisaf tamo ne e DSL - 360T takof imaf porano i taka si vlagashe vo admin panelot no sega imam DSL - 360R so taja IP nemozhe ili pa zatvoren e od Mt Net neznam.. no prasaf dali ima nekoj sansi. pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom