Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ako sakas HD kvalitet i no downtime i ne e taka skapo. Besplatnite servisi ne go nudat toa.

Имам интернет од T-Home И денеска цел ден имам проблем со интернетот. Го добивам оваие два errora:
The connection between your access point, router, or cable modem and the internet is broken и
The default gateway is not available.
Значи во ист момент кога ќе снемма интернет на лаптоп имам интернет на мобилен.

Имам интернет од T-Home И денеска цел ден имам проблем со интернетот. Го добивам оваие два errora:
The connection between your access point, router, or cable modem and the internet is broken и
The default gateway is not available.
Значи во ист момент кога ќе снемма интернет на лаптоп имам интернет на мобилен.
Рестартирај рутер со вадење на адаптерот од штекер и чекање 1 минута до следно приклучување.
Ако продолжи, јави им се на поддршка.

Последно уредено:
Прееска симнувајќи нешто, го заебав хромот и морам да користам опера затоа што хромот некои страни не ми отвара (на пример кајгана, мотика, точка, итн македонски сајтови и јутјуб, мајкрософт сајтот,...фб и твитер да, друго скоро ништо).

Дали ова на скринов има некоја врска и што да направам? 35424241241.png

Прееска симнувајќи нешто, го заебав хромот и морам да користам опера затоа што хромот некои страни не ми отвара (на пример кајгана, мотика, точка, итн македонски сајтови и јутјуб, мајкрософт сајтот,...фб и твитер да, друго скоро ништо).

Дали ова на скринов има некоја врска и што да направам? Прегледај го приврзокот 140327
Пробај со ова https://www.youtube.com/watch?v=v4uLIN_cftw

wi-fito ми се дисконектира на секој 10 минути, само на лат топот. Шо можи да е ?

wi-fito ми се дисконектира на секој 10 минути, само на лат топот. Шо можи да е ?
Претпоставувам Windows 10 дека користиш, го имав овој проблем и го решив со инсталирање на претходна верзија на драјверот.
1.png

пробај друг драјвер, може слаба антена има лаптопот, може рутерот не го бива ако премногу уреди врзани на него

Фала, се е во ред сега. Но има друг проблем.... од хром и мозила некои сајтови, како што спомнав, не ги отвара, додека се друго си работи турбо. Тоа од вчера навака... еве скрин

354545465454.png[DOUBLEPOST=1456776002][/DOUBLEPOST]
упс... пред малце... 35451534.png

Имал ли некој проблем со задоцнето примање на меил од Gmail.
На пример пишува дека ми е пратен пред една недела, а јас го примив вчера и одма одговорив за 5 минути.
Благодарам однапред ако некој има некој совет

Attachments

• Untitled.png
    Untitled.png
    29,2 KB · Прегледи: 28
Дечки помош :D Имам модем и интернет од близу, и имам нет, топ е. Рутерот ми е TPLink, и кога ќе префрлам да иде преку рутерот, неам нет.. ни на моб ни на пц нигде.. што е проблемот знаете? А ова сијаличкиве, светат, работи рутерот..

Дечки помош :D Имам модем и интернет од близу, и имам нет, топ е. Рутерот ми е TPLink, и кога ќе префрлам да иде преку рутерот, неам нет.. ни на моб ни на пц нигде.. што е проблемот знаете? А ова сијаличкиве, светат, работи рутерот..
za olku malce infoo. sto si stavil reset na ruterot napravimi i clone na mac adresata ...pa vidi ...posle podesuvaj wi-fi. itn ... se razbira dokolku prevzemi ip od modem......

Исклучи сѐ. Кабелот од Близу е веќе во модем. Поврзи лан кабел од модем на рутер. Вклучи прво модем, па рутер и ќе има. Клонирање MAC адреса е последно што треба да го направиш.
Направи printscreen на settings од рутер. Отвори 192.168.0.1 и логирај со admin admin, или Admin Admin или сите големи...пиши кој рутер е.
TP Link обично сам повлекува, ама и не мора да значи.

Исклучи сѐ. Кабелот од Близу е веќе во модем. Поврзи лан кабел од модем на рутер. Вклучи прво модем, па рутер и ќе има. Клонирање MAC адреса е последно што треба да го направиш.
Направи printscreen на settings од рутер. Отвори 192.168.0.1 и логирај со admin admin, или Admin Admin или сите големи...пиши кој рутер е.
TP Link обично сам повлекува, ама и не мора да значи.

Фала на инфо.. ама рикнал џабе. Не му постои ип-то.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom