Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, би ти препорачал да се јавиш у службата за корисничка поддршка од операторот кој ти го дал рутерот на користење и да ги прашаш нив.
амц ми е купен

на долната страна на рутерот имаш веб страна, оди на неа, доколку немаш веб страна имаш ИП адреса, внеси ја таа горе кај http, потоа бара username i pass , по default е admin, admin. Ќе ти отвори страна за рутерот, разгледај ќе видиш Devices, или така нешто, влези таму и имаш листа на корисници :) ВАЖНО, мора да се уклучиш од компјутер кој е уклучен на мрежата на рутерот! ај пробај и пиши...

на долната страна на рутерот имаш веб страна, оди на неа, доколку немаш веб страна имаш ИП адреса, внеси ја таа горе кај http, потоа бара username i pass , по default е admin, admin. Ќе ти отвори страна за рутерот, разгледај ќе видиш Devices, или така нешто, влези таму и имаш листа на корисници :) ВАЖНО, мора да се уклучиш од компјутер кој е уклучен на мрежата на рутерот! ај пробај и пиши...
најде само пц и тел се уклучувани фала мн

телекабел спор ми е последните 2 дена (крај на месец) сакам да видам да не се уклучува некој

Не ти е до рутерот , може да си при крај со лимитот.

Можеш ли да помогнеш

Има можеби милион модели на рутери. Види си во упатството како да влезеш во web интерфејсот на рутерот и со малце англиски ќе се снајдеш.

Поздрав и секое добро :)

Има можеби милион модели на рутери. Види си во упатството како да влезеш во web интерфејсот на рутерот и со малце англиски ќе се снајдеш.

Поздрав и секое добро :)
се е решено провери ок е само уште да дојде 1

А дали рутерот ти е отворен без пасворд односно секој може да користи Фај-Вај на твојот рутер без пасворд зашто има и такви случаеви затоа провери си твојот рутер дали ти е затворен со пасворд со највисок степен на лозинка .

А дали рутерот ти е отворен без пасворд односно секој може да користи Фај-Вај на твојот рутер без пасворд зашто има и такви случаеви затоа провери си твојот рутер дали ти е затворен со пасворд со највисок степен на лозинка .

има пасворд

надминал лимит дечково ко што гледам, не се мачи.

Да се распрашам малце околу јутјуб е сега имам канал на јутјуб имам видеа доста но сакам да прашам овие работи ги активирав и сега некој да ми по објасни ова со зелениов долар што значи и со исполнетиот долар што значи по опширно као на некој не му е проблем ... исто и што е она со 11 долари ... ? 1.png3.pngUntitled.png

Другарот вчера купи рутер и викаме ај денеска да го наместиме.Влеговме преку адресата и местевме таму user и pass ама немаше интернет и викаме ај нешто др да не имаме чепкано да го ресетираме и одново пак да наместиме.Е од кога го ресетиравме свети само ламбичката за напојување другите ламбички не светат да не знае некој што глупост имаме направено ?

Дали некој знае како можам да блокирам веб страна, да се нема пристап до неа преку интернет пребарувачите. Пробав од систем32/етц/хост ама тоа блокира само конкретни страни(facebook.com), мене ми треба поточно за холдем покерот на фб. Има ли решение ?

Дали некој знае како можам да блокирам веб страна, да се нема пристап до неа преку интернет пребарувачите. Пробав од систем32/етц/хост ама тоа блокира само конкретни страни(facebook.com), мене ми треба поточно за холдем покерот на фб. Има ли решение ?

Имаш безброј плуг инови за Хром, а и за Мозила има доста. Block site е еден од подобрите плуг инови за хром

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom