Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
Дечки, би ти препорачал да се јавиш у службата за корисничка поддршка од операторот кој ти го дал рутерот на користење и да ги прашаш нив.
амц ми е купен

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
на долната страна на рутерот имаш веб страна, оди на неа, доколку немаш веб страна имаш ИП адреса, внеси ја таа горе кај http, потоа бара username i pass , по default е admin, admin. Ќе ти отвори страна за рутерот, разгледај ќе видиш Devices, или така нешто, влези таму и имаш листа на корисници :) ВАЖНО, мора да се уклучиш од компјутер кој е уклучен на мрежата на рутерот! ај пробај и пиши...

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
на долната страна на рутерот имаш веб страна, оди на неа, доколку немаш веб страна имаш ИП адреса, внеси ја таа горе кај http, потоа бара username i pass , по default е admin, admin. Ќе ти отвори страна за рутерот, разгледај ќе видиш Devices, или така нешто, влези таму и имаш листа на корисници :) ВАЖНО, мора да се уклучиш од компјутер кој е уклучен на мрежата на рутерот! ај пробај и пиши...
најде само пц и тел се уклучувани фала мн

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Можеш ли да помогнеш

Има можеби милион модели на рутери. Види си во упатството како да влезеш во web интерфејсот на рутерот и со малце англиски ќе се снајдеш.

Поздрав и секое добро :)

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
Има можеби милион модели на рутери. Види си во упатството како да влезеш во web интерфејсот на рутерот и со малце англиски ќе се снајдеш.

Поздрав и секое добро :)
се е решено провери ок е само уште да дојде 1

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
А дали рутерот ти е отворен без пасворд односно секој може да користи Фај-Вај на твојот рутер без пасворд зашто има и такви случаеви затоа провери си твојот рутер дали ти е затворен со пасворд со највисок степен на лозинка .

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
А дали рутерот ти е отворен без пасворд односно секој може да користи Фај-Вај на твојот рутер без пасворд зашто има и такви случаеви затоа провери си твојот рутер дали ти е затворен со пасворд со највисок степен на лозинка .
има пасворд

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
надминал лимит дечково ко што гледам, не се мачи.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Да се распрашам малце околу јутјуб е сега имам канал на јутјуб имам видеа доста но сакам да прашам овие работи ги активирав и сега некој да ми по објасни ова со зелениов долар што значи и со исполнетиот долар што значи по опширно као на некој не му е проблем ... исто и што е она со 11 долари ... ? 1.png 3.png Untitled.png

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Другарот вчера купи рутер и викаме ај денеска да го наместиме.Влеговме преку адресата и местевме таму user и pass ама немаше интернет и викаме ај нешто др да не имаме чепкано да го ресетираме и одново пак да наместиме.Е од кога го ресетиравме свети само ламбичката за напојување другите ламбички не светат да не знае некој што глупост имаме направено ?

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Дали некој знае како можам да блокирам веб страна, да се нема пристап до неа преку интернет пребарувачите. Пробав од систем32/етц/хост ама тоа блокира само конкретни страни(facebook.com), мене ми треба поточно за холдем покерот на фб. Има ли решение ?

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
Дали некој знае како можам да блокирам веб страна, да се нема пристап до неа преку интернет пребарувачите. Пробав од систем32/етц/хост ама тоа блокира само конкретни страни(facebook.com), мене ми треба поточно за холдем покерот на фб. Има ли решение ?
Имаш безброј плуг инови за Хром, а и за Мозила има доста. Block site е еден од подобрите плуг инови за хром

Kajgana Shop

На врв Bottom