Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Проблеми со БитТорент.

Брзината е лајно. Максимална брзина на еден торент е скромни 10 kB/s. Кога два торента ми се активни, не се симнуваат воопшто. Ограничување нема никакво на брзината. Пробав со рестарт на компјутер, не бива. Пробав со uTorrent на истиот торент, исто. Не е до торентот.

ФулХД видеа на ЈуТуб ги прикажува без проблем.

2547161164.png

Во што би можело да е проблемот?

А друг торент да пуштиш, некој сигурен од Zamunda?

Исто. Не мрдат. Од оние што ги имам симнато, пола се од Замунда, пола од КАТ и upload-от си е како порано. Тие „работат“, сега нови шо ставам, не мрдат.
--- надополнето: 3 март 2013 во 13:31 ---

Ставив ЦД од Убунту, пробав тамо еден торент на трансмишн, супер работеше. Вратив назад на виндоусов, се опорави. :cautious:

Проблемот решен.

Имам интернет од Т-Home со ваков модем
t-home-speedport-w503v.jpg

има и wireless (знаете тоа веќе ) ,но не си го знам пасвордот кој ми е ,пробав еднаш да сменам пасворд со вегување на http://192.168.178.1/ и да го пишам по име за да го најдам на телефон ама не ми го наоѓа .

Дечки ми треба мала помош..Значи имам направено wireless ad hoc(computer to computer) network,дали е можно да се поврзе на таа мрежа apple macbook лап топ?

Дечки ми треба мала помош..Значи имам направено wireless ad hoc(computer to computer) network,дали е можно да се поврзе на таа мрежа apple macbook лап топ?

Се може (освен Андроид :) )

Help-
Имам проблем со Google chrome
на секои 30 секунди ми излегува "Aw Snap" ептен иде по живци
пробав uninstall да му напрам ама пак исто е
еве слика
snap.JPG

Help-
Имам проблем со Google chrome
на секои 30 секунди ми излегува "Aw Snap" ептен иде по живци
пробав uninstall да му напрам ама пак исто е
еве слика

Ти кажува ли кој плагин ти прави проблем? Тој избриши го.

костур не замарај и кажи како си го фикснал :D

костур не замарај и кажи како си го фикснал :D
Имаше еден куп вируси компјутерот, нод без лиценца и никогаш не беше абдејтиран. Активни вируси во меморија кој знае што правеа.
Лек: hitman pro, mbam - full registrirana и avast free. ;)

A знае некој како на google.com да наместам Англиски да ми биде ,а не да ми биде Српски ?

пошо еднаш татко ми седеше на интернет и некако он сменил на неговиот мејл gmail Српски јазик и сега на која google страница (translate,google search и др) ми е Српки а сакам да е Англиски

Само кога отворам кајгана форумов многу споро ми префрла од една на друга тема, т.е многу споро ми оди движењето и користењето на било која опција. Долу наместо waiting for.....пишува sending..... и потребни се 7-8 секунди за да се вчита темата. Со другите инернет страни немам проблем, само со форумов. До шо можи да е ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom