Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
П.С. Нејќете да си замислите колку се напињам кога линковите од MSN се отвараат по дифолт со IE, а најстрашно од све е што нема решение за ова т.е. не можеш да направиш дург пребарувач да ти биде дифолт на MSN (нема подршка) проклет Микрософт! :pos2:
Мене ми се отвараат преку дефолтниот - Опера. Дури и мејлот. :toe:
Пробај го ова. Иди во Preferences -> Advanced -> Programs -> Details -> штиклирај све што покажува дека го отвара со IE.

За кој пребарувач ми збориш, малце ме збуни ? :)

Брат за Опера ти зборам. Отвори го тоа, и таму ќе видиш некои работи означени дека ги отвара со IE. Штиклирај ги за да ги отвара со Опера.

Брат за Опера ти зборам. Отвори го тоа, и таму ќе видиш некои работи означени дека ги отвара со IE. Штиклирај ги за да ги отвара со Опера.

Зборувам за MSN default browser, значи тоа не се менува, ама нервозата и фрустрацијата кога ќе отворам линк од MSN ме натераа по 4 пат да барам решение по нет кое воедно не успеав да го најдам. Сепак на крај се сетив, го избришав IE :pos:

Зборувам за MSN default browser, значи тоа не се менува, ама нервозата и фрустрацијата кога ќе отворам линк од MSN ме натераа по 4 пат да барам решение по нет кое воедно не успеав да го најдам. Сепак на крај се сетив, го избришав IE :pos:

Стави си денешен Live Messenger :)

Помош да го забрзам малце нетов.. мн ми е бавен во последно време, а не ми е поминат лимитов.. да исчистам cache,cookies или нема везе?

Помош да го забрзам малце нетов.. мн ми е бавен во последно време, а не ми е поминат лимитов.. да исчистам cache,cookies или нема везе?

Пробај со CCleaner, ама не вервам да е до кешот...

И користи Опера, т.е. опцијата за спор нет што ја има Turbo.

Дали можам некако да разделам нет на два компјутери со модем?
пр. Да најдам разделник за мрежниот кабел, да го ставам во модемот и од модемот да земам со два мрежни во два компјутери.

OK fala na pomosta iscistiv, koristam Chrome sega pobrz mi e.. ama pak nemozam da vlegvam na fb od nikoj prebaruvac.. t.e nekogas mozam i po 1-2 min kako da mi paga net, ne mi raboti chat, ne otvara sliki etc.. ama samo na facebook taka mi e. Any idea?

OK fala na pomosta iscistiv, koristam Chrome sega pobrz mi e.. ama pak nemozam da vlegvam na fb od nikoj prebaruvac.. t.e nekogas mozam i po 1-2 min kako da mi paga net, ne mi raboti chat, ne otvara sliki etc.. ama samo na facebook taka mi e. Any idea?

ама со фб одвреме навреме така ти прај така? Ако е така тогаш до фб е, не е до пребарувачот

Дали можам некако да разделам нет на два компјутери со модем?
пр. Да најдам разделник за мрежниот кабел, да го ставам во модемот и од модемот да земам со два мрежни во два компјутери.

Не. Ти треба свич или рутер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom