Internazionali BNL d'Italia - Rome 2012

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Рим 2012?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 9 32,1%
  • Рафаел Надал

Гласови: 10 35,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 6 21,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Жо-Вилфред Тсонга

Гласови: 2 7,1%
  • Томаш Бердих

• Јанко Типсаревиќ

• Некој друг (ќе наведам во коментар кој)

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
:mad::mad::facepalm:
Нема гледање утре,ептен бош време :tapp:

Абе сега кажаа на СпортКЛуб дека за 15-20 минути ќе излезат на терен.

Еве и на СпортКлуб пишаа сега дека утре од 12 часот е натпреварот :mad:

Италијанциве лом ги направија организаториве на официјалнава ФБ страна. Да не можело еден покрив да се стави, да му се невиди.

Значи не бев далеку со прогнозата, мада ептен ми е криво што не се одигра, знаев ама нејќев да досаѓам :(

Абе они ќе играе на розева земја, вие сакате покрив да стават.:D ... т.е се одржаа некои неофицијални натпревари на таа розе земја.

Ова е конечната одлука... Финалето е преместено за утре во 12:00 часот на пладне (доколку и утре дозволи времето)
- Освен дождот во Рим за оваа одлука влијание имаше и фудбалскиот меч на Олимпико, каде вечер се игра финалето од италијанскиот куп помеѓу Јувентус и Наполи... тенисерите не можат да се сконцентрираат од големата врева што ќе ја прават повеќе десетици илјади навивачи на само 150 метри одалеченост од централниот тениски терен!
- Така со заедничка одлика на Ноле, Надал и организаторите на турнирот решено е финалето да се игра утре...

Цел ден ми се упропасти со финалево, цел ден го чекаш го чекаш и на крај ....

Meanwhile,

2md3y4k.jpg

:icon_lol:

EDIT:

Neil Harman:

To be honest, this sounds more like Nadal and Djokovic not wanting to play than the tournament saying no - the conditions were worse when the women were playing...

(n)

EDIT 2: Ако условите за игра и утре не дозволат да се игра, турнирот ќе биде пресен indoor, без публика :icon_lol: (Надал и Џокович рекоа дека не сакаат да останат подолго од вторник како краен рок во Рим - ќе мора да се игра у сала)

Не знам каде видов али се прогнозира дожд во следните три дена во Рим, т.е. до среда така да може да потрае финалево. :)
Али се надевам дека нема константно да паѓа па ќе може утре да се изигра.

Сеа глеам Италијански куп, баааѓи врни...

Изгледа најдобро беше што се одложи финалето.
Башка за 1 недела започнува РГ, па можи пред РГ да го одиграат мечот, како најава за слемот.:D

It's eleven o'clock here in Rome. The rain has stopped. Officials are working on Centrale. Will wait until 12,00 p.m. to have a definitive decision.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom