Интеграција или изолација?

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Гледам шефот ги мобилизира хиените па лаат ли лаат ..........
Почнувајќи од Тео Вајгел, Ерван Фуере , полн џак невладани организации,медиуми и што ли уште не ...........

И што ќе чујам , што ќе рече:
-Македонија не смее да скршне од патот на интеграција, оти ќе биде изолирана,Ервопа ни е све што имаме итн.
Чекај бе,па ја не пијам нафта, „комуњар-изолатор„ му збори за интеграција ми држи предавања ќе сме биле во излолација.
Па друже, еве ти две прости прашања:

- Која влада воспостави спуштени дипломатски односи(визен режим) со Европа?
Што е визното гето ако не изолација?

- Зошто сдсм како најевропска партија, никогаш не пробала да ја придвижи интеграција? Сите источноевропски земји поднесоа апликации во ЕУ 1992/93 . Што правеше тогашната влада и останатите до 1999?
Подржување големосрпски режими и шиткаше роба за нив, против одредбите на ООН ?

Дали ова е интеграција????

- Зошто сдсм како најевропска партија, никогаш не пробала да ја придвижи интеграција? Сите источноевропски земји поднесоа апликации во ЕУ 1992/93 . Што правеше тогашната влада и останатите до 1999?
Ти очигледно немаш доволно познавање на досегашните работи. Ако СДСМ се грижеше за Македонија тогаш тие околу раководството а и поширокото членство, се разбира дел, немаше да имаат скршен денар. А зар Македонија да иде напред а тие да бидат сиромашни?

Почнувајќи од Тео Вајгел, Ерван Фуере , полн џак невладани организации,медиуми и што ли уште не ...........

-Македонија не смее да скршне од патот на интеграција, оти ќе биде изолирана,Ервопа ни е све што имаме итн.
Чекај бе,па ја не пијам нафта, „комуњар-изолатор„ му збори за интеграција ми држи предавања ќе сме биле во излолација.

1.i војводата ти бугаринот Љубчо ,збореше ама само збореше за Независна Македонија ама ништо не направи за неа....
2, и тунгузија може да поднесе било каква апликација ама треба и да ја одработи,,, а ја одработи и кандидаски статус се доби по заслуга на Шекеринска ,тогаш дпмне велеше да не бараме кандидаски статус оти не сме биле спремни....
3,какви се тие говори на грујо(мисли 1948 год ,сме) ке сме опстанеле по било која цена ...или и тоа е светски тренд....
4 факт е дека дпмне само зборат и ништо друго ... а од зборување фајде нема ... сега се сите комуњари и ЕУ И НАТО И СОВЕТОТ НА ЕВРОПА или муабети од типот кои се тие нам да ни зборат што да правиме .. за глупуите закони за ајвар и слични биле европски е па мили мои портокалови решете се еднаш или саката европа или не....
албанските знамиња на шара беа шалови
терористите =планинари
групчин =не ве интересираше
Бугаринот њубчо =беше конструкција на удба .........ИЛИ ТОА НЕ СЕ СЛУЧИЛО
и сега ке е исто вашите лаги за НЕ заинтересираност за ЕУ И НАТО ке се откријат и докажат само што пак ке биде касно за македонскиот народ... и не мисе правете патриоти оти МакедониЈа е на сите македонци

1.i војводата ти бугаринот Љубчо ,збореше ама само збореше за Независна Македонија ама ништо не направи за неа....
2, и тунгузија може да поднесе било каква апликација ама треба и да ја одработи,,, а ја одработи и кандидаски статус се доби по заслуга на Шекеринска ,тогаш дпмне велеше да не бараме кандидаски статус оти не сме биле спремни....
3,какви се тие говори на грујо(мисли 1948 год ,сме) ке сме опстанеле по било која цена ...или и тоа е светски тренд....
4 факт е дека дпмне само зборат и ништо друго ... а од зборување фајде нема ... сега се сите комуњари и ЕУ И НАТО И СОВЕТОТ НА ЕВРОПА или муабети од типот кои се тие нам да ни зборат што да правиме .. за глупуите закони за ајвар и слични биле европски е па мили мои портокалови решете се еднаш или саката европа или не....
албанските знамиња на шара беа шалови
терористите =планинари
групчин =не ве интересираше
Бугаринот њубчо =беше конструкција на удба .........ИЛИ ТОА НЕ СЕ СЛУЧИЛО
и сега ке е исто вашите лаги за НЕ заинтересираност за ЕУ И НАТО ке се откријат и докажат само што пак ке биде касно за македонскиот народ... и не мисе правете патриоти оти МакедониЈа е на сите македонци

Еееее ја најде која ке не оправи Шекеринска...Абе се знае кои се политичарите у Македонија...Или Грујо или Бранко...А тоа што збореле ВМРо дека не сме за у европа спремни, биле 100% у право!

Еееее ја најде која ке не оправи Шекеринска...Абе се знае кои се политичарите у Македонија...Или Грујо или Бранко...А тоа што збореле ВМРо дека не сме за у европа спремни, биле 100% у право!
гујо не е политичар гујо е диктатор

Vizite ni gi vovedoa koga dojde SDSM na vlast noemvri 1992 g. Krivicata e nivna.
Stom dojde SDSM na vlast imase inflacija od 229%, nevrabotenosta dojde 40%, se ispokradoa za nivno vreme site stopanski kapaciteti, imase celokupna recesija i GDPto bese negativno -8% (samoz a edna godina), nadvoresniot dolg bese 50% od BDPto, apsolutno se` bese katastroficno.
Investiciite sto gi imase BC kako premier, bea vkupno za site 7 godini kako stranskite investicii sto Grujo gi ima za eden mesec.
E sega kolku se uspesni SDS i novo-stariot precednik niven, prosudete sami.

Sega ne gledam nikakva izolacija. Nema nikakvo embargo na makedonski stoki i uslugi, nema zabrani za dvizenje na makedonski gragjani, no vizite sto ni gi vovedoa poradii SDS uste se na sila. Pricinata e sto koga dojde uraganot SDS na vlast 1992 g., site luge gi ostavi bez rabota, pa pocna narodot da se seli vo EU, vo potrega po parce leb i dobi EU negativen vpecatok za nas kako emigrantska nacija.

Da bese diktator, ti kako komunal ne ke smeese da napises vakvi gluposti, ne ke imase sloboda, ke bevme kako do 1997 godina.

Tuku, samite vie od SDS si ja zakopavte paertijata, zosto ne ve biva nit nosot da si go izbrisete, a samo kako selski babi ogovarate protiv DPMNE i takvi kako vas drzava ne moze da vodat.

Ма Гвујо ако сака нека е и тиранин и грк и се што несакаме...Ама додека е добар(како што беше до сеа) ке ја добива подршката од народот!

A so kakva zasluga Sekerinska go donela kandidatskiot status?

So TERITORIJALNATA podelba...zaradi toa ne "nagradija".

Isto kako sto ke ne nagradat so priem vo nivnite nazi institucii dokolku go smenime imeto i se samoukineme kako narod.

Проблемот го гледам во:

-Она што СДС го засра ДПМНЕ само го замачка.:toe:
Декларативно преставувајќи дека почнува со “зачистување“,ДПМНЕ само ги турка проблемите под тепих,и воопшто не ни помислува навистина да ги реши,туку напротив генерира или создава нови слично како СДСМ на почетокот.

Како бре тоа шефот ја мобилизирал и НАТО и ЕУ ?
Зарем шефот е толку моќен за да може на претставници од ЕУ и НАТО да им диктира што да кажат.
Пу бе јаз'к, до каде оди вашето непознавање на политичките случувања во државава.
Абе ја викам дека вмровците патат од нижа вредност, мислејќи дека некој во државава го држи светот на дланка, а они јадните се немоќни да направат нешто.
И се тоа кога треба некоја глупост да им се испере.
Алооо.
99% од политиката во државата ја креира владејачката партија, а таа се вика ВМРО ДПМНЕ.
А од тие 99% власт, со 99 процненти доминира Никола и никој друг.
Јас не велам дека во ДПМНЕ нема паметни и учени кадри.
Но никој не може и не смее да дојде до право на глас од семоќниот Кољо.
Затоа што секој пратеник, секој функционер од ДПМНЕ, има потпишано бланко оставка во случај размислувањата да му се косат со оние на семоќниот.
Па сега види ти кој уствари е шериф, и кој уствари шефува со Македонија.

А за Бранко.
Па некому му одговара да се споредува само со него, и со никој друг.
Бранко вработувал партиски војници во администрацијата.
"Ние" дупло.
Бранко направил олигархија.
Ние правиме паралелна.
Бранко го партизирал судството.
Ние го допартизираме.
Бранко правел држава за сдсмовци.
Ние ќе правиме за вмровци.
Како бре тоа се во лошите работи се споредувате со Бранко.
Та нели народот ви даде власт за да бидете подобри од Бранко....а не тој да биде изговор за вашата глупост и некадарност.
Зашо на пример не почнете да се споредувате со тие околу нас.
Па зарем кога беше Бранко на власт ние се споредувавме со Албанија, Бугарија, Србија и Зимбабве.
Денес они се наши репери за напредни држави и демократии.

Пред некој ден отворив тема "Економско-политичка статистика и споредба", во кој убаво нацртав со факти и бројки дека целиот регион околу нас, пополека го фаќа чекорот со времето...за разлика од Македонија која по сите параметри е прикована на дното.
Некој ќе каже дека пред фактите молчат и боговите.
Да.
Ама вмровските јуришници не.
Они викаат Бранко е крив.
И ?
Што добив како одговор ?
Бранко....бла бла бла. Бранко....дрн дрн....
Незнам како до толку може да се испере еден човечки ум, па за да гледа само натаму накај што ќе му покажат со прст, и никаде на друго место.
Свртете се малку лево...малку десно.
Ќе видите дека оној ризичен регион наречен западен Балкан, станува се помалку ризичен, и се повеќе напреднува политички и економски.
Зборам за истиот тој регион, кој до вчера беше до темел разоран од братоубиствените војни.
Но таму и народот и политичарите ја разбраа поентата на вртењето назад.

Имам некое чувство дека и после десетина години, прикривајќи ги своите неуспеси, некој пак ќе ве лаже со финтата Бранко, а некој пак безусловно ќе верува во тоа.

Значи.
Перењето со Бранко за се и сешто, веќе ја преминува границата на здравиот разум.
Еве предлог до ДПМНЕ.
Крадел Бранко...работел незаконски ?
Уште некој месец е Претседател.
Собирајте докази...сведоци за на суд.
Опнете му една кривична, која нели по излагањата на ДПМНЕ, не би требало да биде помала од 10 000 стани.
Докажете го тоа, и стрпајте го у затвор.
Чиста работа.
Бранко у Затвор...ќе нема веќе изговор, и на Македонија ќе и тргне.
Нели ?
Во спротивност прекинете со невидениот популизам кој ви го всадиле во глава.

Зарем има друга алтернатива ?
А bube ?
Па доколку ја има, дај те молам претстави ни ја тука да ја видиме па да се порадуваме малку.
Пресреќни би биле да чуеме дека иднината на просперитетна Македонија не би зависела од евроатланските аспирации.
Дај ја таа алтернатива да ја видам....па доколку е издржана, прв ќе застанам позади неа.
Дај да им докажеме на сите околу нас дека се глупи што исполнуваат разноразни бенчмаркови и прават секакви компромиси, само за да станат дел од тоа неморално друштво кое гарантира безбедност стабилност просперитет и континуитет.

А за ова можеш слободно приказни да продаваш на мали деца.
Факт е дека најголемото придвижување во поглед на евроаспирациите, беше кога тој ресор го водеше Радмила Шекеринска.
Ама работава е се' да се изврти де...до крајна граница.
Мислиш ли дека денес Боцевски и Груевски со изјавите од типот не ни треба НАТО не ни треба ЕУ, повеќе придонесуваат ?
Или она несреќната, мене ми кажа некој, дека од вас некој се јавил по телефон на некој од нас, и му кажал дека ако го смените името, секако ќе добиете покана.
Со такви сељачки изјави ли се приближува една држава кон ЕУ.
Такви зборенки само за у биртија.
Не велам дека тоа не треба да му се каже.
Ама има милион начини преку кои тоа може на дипломатски начин да му се даде на знаење или да му се соопшти на Фуере.
Ама неее.
За тоа народот не ќе разбере.
Не ќе ја види моќта на семоќниот.
Поарно е преку телевизија, плесни му ја у фаца бе, па кој го ебе.
Фуере бил...пиххх.
Ја претставувал Европска Унија....големо чудо.
Груевски е јак бе.
Он утре и на Буш може да му рече дека е пеер,и не не подржава толку колку што ние сакаме.

Како бре тоа се во лошите работи се споредувате со Бранко.
Та нели народот ви даде власт за да бидете подобри од Бранко....а не тој да биде изговор за вашата глупост и некадарност.

Ако странските инвестиции во целокупното владеење на СДС, значи не само на Б.Ц. туку и на Хери, Буч, и колективното претседателство, заедно сосе продажбата на ЕСМ која е некаде околу половина од сумата, се исти со инвестициите на само 2008 година од ВМРО, значи нешто тргнала работата. Далеку од тоа дека е добро, али ако вака продолжи во текот на неколку години тек тогаш ќе се осети. Значи ова е споредба во зависност од тоа кој како гледа на работата. За Б.Ц. е катастрофално лоша споредба, за овие на Грујо сега за сега е донегде ОК, натаму ќе видиме.

Ако оваа година заврши со 700 милиони, а наредната расте со над една милијарда и се така во неколку години, тогаш ќе можеме да почнеме да се споредуваме. Во спротивно сега не! Ако некој 12-13 години немал толку инвестиции, тогаш тој не работел апсолутно ништо за својата држава.

И тој ли ќе бара споредба и ќе прашува зошто е тоа така? Овде мислам генерално! Како да бил некој водовоџија толку време, а не некој од кого се очекувало да ги тера тие работи за кои е избран.

СДС немаа инвестиции затоа што државните фирми не ги продаваа на странци а ги купуваа сами.
Од сегашниве инвестиции Македонија нема корист бидејќи сите пари се трошат на глупости.

СДС немаа инвестиции затоа што државните фирми не ги продаваа на странци а ги купуваа сами.
Од сегашниве инвестиции Македонија нема корист бидејќи сите пари се трошат на глупости.

Мислиш ги земаа гага?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom