Инсект во куќата

• Креатор на темата Креатор на темата VaneStoilov
  • Време на започнување Време на започнување

VaneStoilov

Jaeger
Член од
6 јуни 2015
Мислења
98
Поени од реакции
13
house+centipede.jpg

Pocnaa vakvi insekti da se pojavuvaat niz kukjata i da se razmnozuvaat.
Sto treba da se napravi ili iskoristi za da se otstranat/ubijat ?
I dali se opasni/otrovni?

Ја имав нешто вакво лани го фатив у шамивче го фрлив....уште сум жив, ваљда не се отровни (или барем се надевам..)

Е сега од тогаш вакво створење немам видено. Пробај со Raid и такви ствари за бубачки редовно прскај можеби ќе ги снема, углавном такви ствари мене ми имаат помогнато за бубачки

Кај мене минатиот месец се појави вакво и се вика home centipede. Јаде бубашваби и ако те полази може да ти остави црвенило, ама не мора да значи. Не е лошо да имаш дома вакво, да ти ги јаде бубашвабите ама ако се размножува боље утепај ги :D И во темница се движат така да навечер е поверојатно дека ќе ги најдеш

Леле колку ги презирам.
Имам гледано вакви чуда дома. И поради нив имам спиено на фотеља со нозете на маса, затоа што дознав дека само по ѕидови шетаат.
Одвратни се. И многу брзо се размножуваат. Мислам дека претежно одат кај што има малку влага.

Pa ova e centipade imase slika na BBC ili od Discovery od Golem Grad ostrovot vo Prespansko ezero od borba so zmija. Znaat da bidat mnogu otrovni megjutoa ne znam sto sorta e ova vo Makedonija. Nekade jadat i celi Liljaci ima i dokumentarec za niv, mislam vo Avstralija bese.

Последно уредено од модератор:
Pa ova e centipade imase slika na BBC ili od Discovery od Golem Grad ostrovot vo Prespansko ezero od borba so zmija. Znaat da bidat mnogu otrovni megjutoa ne znam sto sorta e ova vo Makedonija. Nekade jadat i celi Liljaci ima i dokumentarec za niv, mislam vo Avstralija bese.
Сколопендра беше тоа во Голем Град, доста далечен вид од овој.
Не стварај паника без врска.
Cорта е систематска гранка за растителни организми.

Again, како за радиумот, да се знае дека немаш врска од тоа што го пишуваш.

Последно уредено:
Сколопендра беше тоа во Голем Град, доста далечен вид од овој.
Не стварај паника без врска.
Примероци од по дестина сантиметри имам фатено пар пути дома. Тафталиџе 2, Скопје... така да не ќе да е дека се ендемски, само во Голем Град. ;)

Примероци од по дестина сантиметри имам фатено пар пути дома. Тафталиџе 2, Скопје... така да не ќе да е дека се ендемски, само во Голем Град. ;)
Добро, убаво за тебе.

Каде виде дека пишав ендемски?
И како тоа што си глеал ти дома има врска со тоа што членот погоре шири дезинформации тврдејќи дека створењето на сликата е сколопендра?

Па не. Јас само кажав дека сколепндри има во разни средини, вклучително и во Скопје. Не го бранев мислењето на членот над тебе.
Ендемскиот момент беше на шега - зошто толку озбилно? ;)

Такви сколопендри имам гмечено во викендица ~8-12 сантима се и тврд оклоп имаат. Ваљда да те касне ќе потече местото или ќе се сцрви ама не верувам дека се фатални за нас, можеби за глодари имаат доволно отров да ги усмртат. /shrugs.

Оваа стоногалкава од првиот пост везе нема, не се плаши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom