Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Vaka, sakam da prasam nesto. Ne sum mn zapoznaen ni so jailbreak ni baseband itn. Imam iphone 3gs so raboti na 3.1.3 firmware i baseband 05.12.01. Me interesira dali mozam da go updateiram nekako i na koja verzija no da ne izgubam niedna f-ja, kako na primer gps-ot i da moze da raboti na site karticki kako i do sega. Pozz

Vaka, sakam da prasam nesto. Ne sum mn zapoznaen ni so jailbreak ni baseband itn. Imam iphone 3gs so raboti na 3.1.3 firmware i baseband 05.12.01. Me interesira dali mozam da go updateiram nekako i na koja verzija no da ne izgubam niedna f-ja, kako na primer gps-ot i da moze da raboti na site karticki kako i do sega. Pozz

Чим не се разбираш, дај го телефонот на некој што се разбира (пример на мобилара) и нека ти средат.

Треба да се направи Custom Firmware со помош на Sn0wBreeze со што ќе се направи апгрејд на 4.3.3 и најважно ЌЕ СЕ ЗАДРЖИ постоечкиот Baseband (5.12.01) со што ќе може телефонот да се отклучи со помош на UltraSn0w и притоа да не се изгуби GPS.

Eве ова ми излегува кога сакам да направам акаунт на iphone 4... постои ли некое решение да се избрише тоа? И да не прави проблем во креирањето на нов акаунт ? Однапред благодарам

this device is no longer eligible for creating a free icloud account

AHA fala mnogu na inf. a po tvoe vredi da se nadgradi na 4.3.3 ili ?
Слободно стај си ios 5 а секако пред тоа постапката за зачувување на бејсбендот, ке лета ајфонот :), Ако ти е стар bootromot ке имаш и untethered jailbreak. Поубаво здравје :)

Слободно стај си ios 5 а секако пред тоа постапката за зачувување на бејсбендот, ке лета ајфонот :), Ако ти е стар bootromot ке имаш и untethered jailbreak. Поубаво здравје :)

Уште нема untethered jailbreak за iOS 5

Уште нема untethered jailbreak за iOS 5

имам 3г 8гб, работи на 3.1.3 firmware ..која е најстабилната верзија за истиот? читав на нет дека на 4.3.3 ептен копала ( зборам за 3г 8гб моделот ) ..а и "скоро е невозможно " да се инсталира новиот иос5, уште толку ќе копало, до душа, не е ни поддржана истата верзија, за истиот -.-

солушн?

имам 3г 8гб, работи на 3.1.3 firmware ..која е најстабилната верзија за истиот? читав на нет дека на 4.3.3 ептен копала ( зборам за 3г 8гб моделот ) ..а и "скоро е невозможно " да се инсталира новиот иос5, уште толку ќе копало, до душа, не е ни поддржана истата верзија, за истиот -.-

солушн?

Солушн, максимум да го кренеш на 4.1 ама ќе ти кочи зашто слаб ти е мобилниот. Остани си на 3.1.3, ќе имаш помалку опции и можности ама ќе ти работи понормално.

А за iOS 5 не е СКОРО туку НЕ Е ВОЗМОЖНО на твојот телефон

солушн?

И јас исто имам на 3.1.3 пробано од искуство со четворката, најстабилна верзија, четворка ставаш и за некое време ќе ти стане таков слопо ајфонот што ќе ти иде да го акнеш од земја :pos:

И јас исто имам на 3.1.3 пробано од искуство со четворката, најстабилна верзија, четворка ставаш и за некое време ќе ти стане таков слопо ајфонот што ќе ти иде да го акнеш од земја :pos:

не ни пробавам тогаш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom