Илузијата Господ - the god delusion

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
ama videte gospod ne postoi, ne moze da ima takvo nesto biidejki nasproti toa sto kazale svetite oci, smrtta postoi se umira baska ima stradanje nepravdi eksploatacija zabludi, a ima i tristapeeset religii, taka da nisto, jas razbiram zasto vie non stop go zborite ona sto nie non stop go negirame, posto morate dod nesto da ziveete i da imate vernici vo stadoto, pa zatoa taka kazuvate. Eve ti najopipliv dokaz bez da se povikuvam koj sto rekol a ponajmalku ko vie da se povkuvam na avtoritet, sveti knigi i slicno, se umira, i nikoj nema dokazi za deka ima nesto posle smrtta, na ovoj svet postojano nepravdi zlo stradanje i smrt i mnogu religii koi megu sebe se kontradiktorni!

"jas razbiram zasto vie non stop go zborite ona sto nie non stop go negirame, posto morate dod nesto da ziveete i da imate vernici vo stadoto, pa zatoa taka kazuvate."

велиш шиткачи на вечни животи ветришта магли и виулици....
стварно а од каде им е вишак вечен живот на луѓево па го препродаваат ?

Koga Bog bi se pojavil site bi poveruvale , ne ? a si se zaprasal dali sme dostojni On da ni se pojavi ? Duri ni onie sto ke odat vo rajot nemat da go vidat Boga , tuku samo ke ja osekjaat negovata prisutnost , tamu nema da ima sonce , Negovata Svetlina ke bidi , i da kako sto kaza nekoj tamu Sam si veruvam - po svoja volja , ne zaradi toa sto nekoj mi kaza deka postoi ili ne postoi . Care ne znam kolku mnogu treba da se tripas ako mislis deka se e sozdadeno taka od sebe ... deka ne postoi BOG

Koga Bog bi se pojavil site bi poveruvale , ne ? a si se zaprasal dali sme dostojni On da ni se pojavi ? Duri ni onie sto ke odat vo rajot nemat da go vidat Boga , tuku samo ke ja osekjaat negovata prisutnost , tamu nema da ima sonce , Negovata Svetlina ke bidi , i da kako sto kaza nekoj tamu Sam si veruvam - po svoja volja , ne zaradi toa sto nekoj mi kaza deka postoi ili ne postoi . Care ne znam kolku mnogu treba da se tripas ako mislis deka se e sozdadeno taka od sebe ... deka ne postoi BOG
Не сме достојни за да ни се покаже?
Па нели тој самиот не направил такви?
Како сега,неговата лична креација не е достојна за него?
Во тој случај,тоа значи дека згрешил во креирањето.
А нели Бог е безгрешен?
И немој да се лажеш дека веруваш сам по своја волја.
Веруваш во тоа што ти е наметнато од околината и од влијанијата околу тебе,ништо повеќе.
За крај,точно е,се е создадено од нас и од нас самите.

Fakt e deka Ateistite stanuvaat Hristijani...A Hristijanite nikogas ne stanuvaat Ateisti.

Од кај ти е тој факт од весник? Секој си има право да биде што сака и да верува во што сака и баш напротив Христијаните стануваат Атеисти ;)

Fakt e deka Ateistite stanuvaat Hristijani...A Hristijanite nikogas ne stanuvaat Ateisti.

Хахахахаха .. алал да ти е , Горниот ти дал смисла за хумор , ме нзасмеа слатко у ниедно време ..:pos2::pos2:

Vaka Fabullous 178 , ti ne me poznavas , ne ja poznavas mojata familija dali se oni od prv do posleden se ateisti a jas ete kopilce Hristijance sum stanal , pa taka da uzivaj za toa koj mi nametnal . Tebe mozi nekoj da ti nametne da veruvas ? patem Bog ne zgresil vo kreiranjeto , super si bilo se , dur toj prokletiot Satana ne mu izljubomoril na Boga sto se zivo mu se poklonuva nemu , pa i rekol na gospodicnata na pramajka Eva - sestro - vidi vaka - ako kasnes od plodovite na ona drvceto sto Bog ti rece da ne jades - ke bides kako nego , On znae deka ke bides kako nego i zatoa ti veli da ne jades od nego , care i nie da bevme na nejzino mesto istoto ke go pomislevme - Da , ubavo mi e vaka - no ako mozam da bidam kako Bog - zosto da ne ? kas od plodceto :) Uste od prviot grev kasnuvanje od plodot koj i ne bil bas jabolko , tuku Drvoto na Dobroto i Zloto , a od koga kasnale , Bog go prasal na Adama - dali si svesen sto stori ? Ako Adam recel - da Gospodi - zgresiv - te molam prosti mi - Bog koj e Ljubov ke mu prostel . Ama pizdata se usral i pocnal ama ... ama ... me natera Eva , taa pametnata me natera zmijata i taka go nalutile Boga , vidis ? i den denes e ona istoto - priznaj i polovina ke ti bide prosteno - pokaj se - i se ke ti bidi prosteno , znaci magicnoto zborce da i den denes sme vo rajot bilo - Da Boze moj , zgresiv - te molam prosti mi . E odtogas gi ispratil na zemjata a zmivceto ( Satanata ) go prokolnal , i od togas mu e kazano na pemetniot deka ke dojdi Hristos i ke go akni od zemja . I taa "semoknata" pizda Gjavolot na Armagedonot nema da se tepa so Hrista ferka ke gledame posto toj go papa so Voskresenieto na Hrista . Nego od samoto doagjanje od samiot zdiv na Hrista Gospoda Nas - ke bidi zapleskan kako komarec izmegju gve maski snazni , cvrsti , silni race brate moj . Malce odpojke izbegav od toa sto imase prasuvano ti , ali se razbirame sega kako stojat rabotite , pa od prvoto uistvo na Kain , Avel , do site sranja ponatamu vidi ti kolku sme dostojni da ni se pojavi . Kako i da e Bog koj e Ljubov - ne ne tera so sila da veruvame , On ni dal slobodna volja care moj , taka da i jas so sila nema da ti nametnuvam nekoj raboti , ti vidi si care moj vo nekoe Pravoslavno Crkvice , prasaj tamu abe brakja dane vi se najduva edno SVETO PISMENCE za mene , da citnam i jas nesto ? :) i tamu se fino e objasneto :)

Kај нас некогаш проработува и правописот и граматиката.
Инаку не видов факти во твоите теми,освен клипови од јутуб.
Од кога јутуб е веродостоен извор?

A bibliata od koga e verodostoen izvor? Znaesh kolku stotici pati e prepushuvana od povekje stotici lugje rachno?!
Sho mislish, nikoj nisho ne izmenil? ne dodal? ne odzel?

A bibliata od koga e verodostoen izvor? Znaesh kolku stotici pati e prepushuvana od povekje stotici lugje rachno?!
Sho mislish, nikoj nisho ne izmenil? ne dodal? ne odzel?
Така би зборел само некој кој не истражувал на тоа поле..веродостојноста на Библијата е направена на ист начин на кои се докажани и текстовите на Платон Аристотел,Цезар...постапката се вика Библиографската проверка..ама на овие првите им вервате нели?Кога е Библијата во прашање тоагаш е нешто друго во прашање..
Да не зборам за Светиот Дух..за вас тоа е друга димензија очигледно..

Така би зборел само некој кој не истражувал на тоа поле..веродостојноста на Библијата е направена на ист начин на кои се докажани и текстовите на Платон Аристотел,Цезар...постапката се вика Библиографската проверка..ама на овие првите им вервате нели?Кога е Библијата во прашање тоагаш е нешто друго во прашање..

Библиографска проверка на Библија и текстови на Платон, Аристотел, Цезар е целосно различна работа.
Тоа што сите мислат дека последните зборови на Цезар се “Et tu, Brute?“, а всушност не се никогаш изговорени е целосно ирелевантно наспроти погрешно толкување на муабетите на Исус и Мојсие.

Библиографска проверка на Библија и текстови на Платон, Аристотел, Цезар е целосно различна работа.
Тоа што сите мислат дека последните зборови на Цезар се “Et tu, Brute?“, а всушност не се никогаш изговорени е целосно ирелевантно наспроти погрешно толкување на муабетите на Исус и Мојсие.

. .

Ова ти сериозно го збориш со докази или само од читанкана библија ?:vozbud:

Платон Аристотел,Цезар... vistinski licnosti, so dostapni biografii.
Kako ke napravis bibliografska proverka na "gospodova" kniga!?
Da ne postoi slucajno biografija na Gospod? Mozam da zamislam kako mu bilo na onoj koj ja pisuval biografijata. :vozbud:

Платон Аристотел,Цезар... vistinski licnosti, so dostapni biografii.
Kako ke napravis bibliografska proverka na "gospodova" kniga!?
Da ne postoi slucajno biografija na Gospod? Mozam da zamislam kako mu bilo na onoj koj ja pisuval biografijata. :vozbud:

Па Исус (кој е дел од Бог) е вистинска личност со најдостапна биографија на светот, а истото важи и за сите позначајни личности од библијата. Па сега сами заклучете што е вистина а што не е.:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom