Vaka Fabullous 178 , ti ne me poznavas , ne ja poznavas mojata familija dali se oni od prv do posleden se ateisti a jas ete kopilce Hristijance sum stanal , pa taka da uzivaj za toa koj mi nametnal . Tebe mozi nekoj da ti nametne da veruvas ? patem Bog ne zgresil vo kreiranjeto , super si bilo se , dur toj prokletiot Satana ne mu izljubomoril na Boga sto se zivo mu se poklonuva nemu , pa i rekol na gospodicnata na pramajka Eva - sestro - vidi vaka - ako kasnes od plodovite na ona drvceto sto Bog ti rece da ne jades - ke bides kako nego , On znae deka ke bides kako nego i zatoa ti veli da ne jades od nego , care i nie da bevme na nejzino mesto istoto ke go pomislevme - Da , ubavo mi e vaka - no ako mozam da bidam kako Bog - zosto da ne ? kas od plodceto

Uste od prviot grev kasnuvanje od plodot koj i ne bil bas jabolko , tuku Drvoto na Dobroto i Zloto , a od koga kasnale , Bog go prasal na Adama - dali si svesen sto stori ? Ako Adam recel - da Gospodi - zgresiv - te molam prosti mi - Bog koj e Ljubov ke mu prostel . Ama pizdata se usral i pocnal ama ... ama ... me natera Eva , taa pametnata me natera zmijata i taka go nalutile Boga , vidis ? i den denes e ona istoto - priznaj i polovina ke ti bide prosteno - pokaj se - i se ke ti bidi prosteno , znaci magicnoto zborce da i den denes sme vo rajot bilo - Da Boze moj , zgresiv - te molam prosti mi . E odtogas gi ispratil na zemjata a zmivceto ( Satanata ) go prokolnal , i od togas mu e kazano na pemetniot deka ke dojdi Hristos i ke go akni od zemja . I taa "semoknata" pizda Gjavolot na Armagedonot nema da se tepa so Hrista ferka ke gledame posto toj go papa so Voskresenieto na Hrista . Nego od samoto doagjanje od samiot zdiv na Hrista Gospoda Nas - ke bidi zapleskan kako komarec izmegju gve maski snazni , cvrsti , silni race brate moj . Malce odpojke izbegav od toa sto imase prasuvano ti , ali se razbirame sega kako stojat rabotite , pa od prvoto uistvo na Kain , Avel , do site sranja ponatamu vidi ti kolku sme dostojni da ni se pojavi . Kako i da e Bog koj e Ljubov - ne ne tera so sila da veruvame , On ni dal slobodna volja care moj , taka da i jas so sila nema da ti nametnuvam nekoj raboti , ti vidi si care moj vo nekoe Pravoslavno Crkvice , prasaj tamu abe brakja dane vi se najduva edno SVETO PISMENCE za mene , da citnam i jas nesto ?

i tamu se fino e objasneto