Илуминати

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување
А ха, има смисла. Отсекогаш ми беше сомнителен Хитлер со тие мустачињата и со темната коса, знаев дека е евреин. А овој Соломон Ротшилд има врска со царот Соломон кој го изградил храмот? Мора некако да е поврзано.
Ротшилди уствари се Ашкенази Евреи.Оваа нација се Хазари кои го превземале идентитетот на Евреите за да можат да манипулираат,затоа што Хазарите биле познати меѓу другите народи како многу злобен народ кој прв воведува сатанизам како државна религија.
Соломон Ротшилд мислам дека нема поврзаност со царот Соломон.

Еве, јас ќе ти поставам еден куп ритуали на Златна Зора, кои ги има на интернет, поставени со дозвола од самиот Ред. Не се кријат по никакви шуми.

И, што со тоа? Докажува дека го обожуваат Сатаната? Ниту јас, ниту ти поима немаме за значењето на овие пракси.

Ама вака не е интересно, појако е кога ќе ги читаш глупостите на Дејвид Ајк и Алекс Џонс и ќе си фантазираш за некакви си групи кои пијат крв од деца, го обожуваат Луцифер и го владеат светот.
Спомнав и погоре дека блиску до местото имаат пронајдено неколку трупови на мали девојчиња.
Прашувам,како тоа кучињата на Американската војска не успеале да ги детектираат труповите ?
Второ.Зошто Американската војска го истражува и обезбедува местото неколку дена пред собирот ?
Трето.Зошто присуствува Американската војска на собири на приватен клуб ?

Дејвид Ајк во мојот живот го имам следено многу малку.
Алекс Џонс истотака.
Не се вади одма на овие луѓе.

Ротшилди уствари се Ашкенази Евреи.Оваа нација се Хазари кои го превземале идентитетот на Евреите за да можат да манипулираат,затоа што Хазарите биле познати меѓу другите народи како многу злобен народ кој прв воведува сатанизам како државна религија.
Соломон Ротшилд мислам дека нема поврзаност со царот Соломон.

Значи лажните Евреи решиле преку Хитлер, кој е исто така лажен Евреин, да ги истребат вистинските Евреи. Вака објаснето има совршена смисла. А зошто ги требеле вистинските Евреи?

Еве, јас ќе ти поставам еден куп ритуали на Златна Зора, кои ги има на интернет, поставени со дозвола од самиот Ред. Не се кријат по никакви шуми.
Златна зора како Ред престанува да постои како Ред уште додека Кроули бил жив. Водачите на Редот по расформирањето на истиот, го формираат Редот A∴A∴
За оние што навистина сакаат нешто да дознаат, годинава ќе организираме предавање во скопје во Хотел Русија ќе ни гостува експерт на оваа тема од Шведска. Повеќе информации тука:
Со огромно задоволство го најавувам големиот настан за 2015 e.v., во организација на АЛЕФ Скопје во соработка со Secret Fire Oasis.

Во периодот од 05.12 - 08.12 наш гостин во Скопје ќе биде доцент Henrik Bogdan од универзитетот во Гетеборг (вториот по големина град во Шведска). Доцентот предава по предметот религиски студии и историја на религија на катедрата за литература, историја на идеи и религија. Посебно поле на интерес му се новите религиски движења, западната езотерија и слободното ѕидарство. Неговиот академски профил може да го погледнете на линкот најдолу. Дел од неговите книги може да се најдат во нашата електронска библиотека на Copy cloud.
Јавното предавање со слободен влез ќе се одржи во конференциската сала на Hotel Russia, на тема "Западна езотерија и ритуали на иницијација." Идејата е да се направи паралела помеѓу иницијаторните ритуали на слободното ѕидарство, Wicca и Златна Зора.

Henrik Bogdan.

Значи лажните Евреи решиле преку Хитлер, кој е исто така лажен Евреин, да ги истребат вистинските Евреи. Вака објаснето има совршена смисла. А зошто ги требеле вистинските Евреи?
Ротшилди ги требеле Евреите за да можат потоа да го креираат Израел.Нормално,за свои цели.
Тука игра улога и омразата што ја имаат Хазарите спрема Евреите затоа што едниве се сатанисти,а другиве божји народ.Поради овоа,една од главните цели е Израел потполно да се сатанизира.
Зошто Мосад е една од најмоќните тајни служби ?
Нели е малку чудно држава со 6-7 милиони жители да има разузнавачка служба што е во топ 4 во светот ?

Да напоменам.
Атеист сум.Тоа што го плукам Сатанизмот не значи дека верувам во Бог.

Ротшилди ги требеле Евреите за да можат потоа да го креираат Израел.Нормално,за свои цели.
Тука игра улога и омразата што ја имаат Хазарите спрема Евреите затоа што едниве се сатанисти,а другиве божји народ.Поради овоа,една од главните цели е Израел потполно да се сатанизира.
Зошто Мосад е една од најмоќните тајни служби ?
Нели е малку чудно држава со 6-7 милиони жители да има разузнавачка служба што е во топ 4 во светот ?

Да напоменам.
Атеист сум.Тоа што го плукам Сатанизмот не значи дека верувам во Бог.

ОК. Значи сега Израел е населен со вистински Евреи, или со лажни Евреи? Се загинав малку во приказната.

затоа што Хазарите биле познати меѓу другите народи како многу злобен народ кој прв воведува сатанизам како државна религија.
Колку сакаат нека се злобни, како што нашите братучеди Русите им го нашле крајот во среден век, така ќе им го најдеме и ние!

Ги негираше змијава и окото, како симболи на сатаната,
и кажа дека биле со други значења, јас не мислам така,
но не кажа какво значење има за тајните друштва бројот 666.
Чии е тој симбол 666, објасни ми, те молам.

Инаку, 666 е број, а не симбол.

Погрешно; во аритметиката, 666 навистина е број, но може да биде и симбол, зависно од тоа со „што/кого„ се поврзува одреден број.
„Јавна тајна„ е дека 666 е „жигот на ѕверот„, а ти можеш да се лажеш самиот себе дека „666„ е „само„ број.

ОК. Значи сега Израел е населен со вистински Евреи, или со лажни Евреи? Се загинав малку во приказната.
Претежно се вистински Евреи Ставрогин.
Тоа е и поентата.
Сакаат да ја сатанизираат нацијата баш поради тоа што има многу вистински Евреи во Израел.
Зошто да го сатанизираат Израел ако во него живеат претежно Ашкенази Евреи (лажните) ?
Они се и онака сатанизирани.

Планираш да ме шибаш или стварно си сериозен со прашањава ?
Се трудам да објаснам некои работи,а нетот ми е спор,така да...
Ако стварно те интересираат овие работи,има на јутуб квалитетни документарци на оваа тема за Евреите,така да пушти и гледај.
Вака премногу споро ќе оди работава.

Ти можеш да мислиш што сакаш, јас ти кажав дека тие поими немаат исто значење за нас, како што имаат за вас! Змијата која си ја јаде опашката е позната како уроборос и е симбол за цикличноста, обновливоста.
Окото е древен симбол, далеку постар од христијанството, најпознат и најприсутен е во древниот египет. Означува божественост, сеприсутност, сезнајност.
Трите шестки и воопшто бројките, во окултизмот и езотеријата се поврзани со кабалата, бидејќи еврејските букви имаат покрај лингвистичка и нумеричка вредност. Па така секој збор, си има своја соодветна нумеричка вредност. Има голем број на зборови чија вредност е 666.
Накратко, се додека сопственото разбирање и верување го користите како репер за да судите за значењето на одредена симболика или метафора кај другите, ќе се најдете во ситуација лажно да сведочите.[DOUBLEPOST=1438620712][/DOUBLEPOST]
Погрешно; во аритметиката, 666 навистина е број, но може да биде и симбол, зависно од тоа со „што/кого„ се поврзува одреден број.
„Јавна тајна„ е дека 666 е „жигот на ѕверот„, а ти можеш да се лажеш самиот себе дека „666„ е „само„ број.
Исто така јавна тајна е и дека - Shem Yeheshuah (Името Исус на еврејски), има исто така бројна вредност 666. А јавна тајна е и тоа што вие Луцифер го сметате за утринската звезда, а во откровението Исус за себе вели дека е сјајната утринска ѕвезда. Исто така, јавна тајна е дека единствениот дел од библијата што му се припишува на Луцифер, еврејските теолози го сметаат за дел во кој се зборува за вавилонскиот крал Набуканезер, за човек а не за надприродно битие.
Многу јавни тајни испаднаа, ама вие не сте по механичкиот пристап, туку по козметичкиот. Ќе го нашминкате и ќе испадне се што вие сте решиле да испадне.

Последно уредено:

Иако не сум повикан, еве на кратко што/кои се значењата од змијата, окото и трите 6-ки:

- змијата е симбол за Сатаната, оти тој (Сатаната, нели...) наоѓа начини како да се прикрие а да постои. Змијата е наведена уште во Постанокот, кад Сатаната ја користи змијата како медиум, за да ги насамари Адама и Ева. Змијата се провлекува низ човечките цивиилизации се‘ до ден-денешен, без да ја изгуби својата симболична улога. Змијата пак, како животно, не смееме да ја обвинуваме, оти е безумно битие.

- окото, односо се‘ видечкото око, е масонски симбол, поставен на врвот од пирамидата, кое ја симболизира масонската (над)моќ во однос на пониските/потчинетите народни маси. Орвел тоа (око) добро го има прикажано во „Животинската фарма„.

- бројот „‘666„ е „жигот на зверот„, нема сомнеж во тоа. Смислата токму од бројот „6„ а не било кој друг број е следна: а/ бројот „6„ е симбол на несовршеноста, оти во 6-от ден, Бог го створи човекот како несовршен, но со цел да се уподобува на Бога, и б/ бројот „666„ е бројот од златниците, кои окупираните/победените племиња морале секој ден да ги плаќаат во касата од царот Соломон, односно, бројот „666„ е симбол на потчинетоста и цената која потчиентите треба да му ја плаќаат на царот, односно на идниот светски владетел: антихристот.

Откровение, глава 13. е кабалистички текст. За да го протолкуваш неговото значење, мораш да го познаваш хебрејскиот јазик и писмо, симболичкото значење (секоја буква носи одреден симболизам) на буквите и нивната нумеролошка вредност, гематрија.

Со буквално, лаичко толкување, Црквата го има осакатено Стариот Завет па затоа ќе зборувате за жигови и Ѕверови.

Исто така јавна тајна е и дека - Shem Yeheshuah (Името Исус на еврејски), има исто така бројна вредност 666.

Со артитметика се занимаваат „истите„: на пример, адвентистите пресметале дека името од Папската улога на земјава, запишано на неговата круна, изнесува „666„.

Алал да им е на адвентистите: имаш од кај да копираш и да клеветиш.[DOUBLEPOST=1438621655][/DOUBLEPOST]
Те излажале тебе поповите.

Поповите и верните имаат Божја забрана: не смеат да лажат.

Тебе кој ти брани да лажеш?...:sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom