Илуминати

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување
Со артитметика се занимаваат „истите„: на пример, адвентистите пресметале дека името од Папската улога на земјава, запишано на неговата круна, изнесува „666„.

Алал да им е на адвентистите: имаш од кај да копираш и да клеветиш.
Немам јас никаква врска со никакви адвентисти. Името Исус на хебрејски ShM IHShVH ( שמ יהשוה ) има вредност 666, и со и без адвентисти, собери ја вредноста од бројките и ќе добиеш 666.
Понатаму, за Луцифер, вие тврдите дека се споменува како сјајната утринска ѕвезда, арно ама, и Исус за себе во откровението вели "јас сум сјајната утринска звезда". И за крај, единствениот стих, кој наводно зборува за падот на архангелот светлоносец, за истиот вели дека е човек.

Немам јас никаква врска со никакви адвентисти. Името Исус на хебрејски ShM IHShVH ( שמ יהשוה ) има вредност 666, и со и без адвентисти, собери ја вредноста од бројките и ќе добиеш 666.

За среќа, Црквата не се замара со вакот тип на пресметки: за тоа, ги имаме сите протестанти, кои саде пресметуваат, пресметуваат, пресметуваат...[DOUBLEPOST=1438622389][/DOUBLEPOST]
Понатаму, за Луцифер, вие тврдите дека се споменува како сјајната утринска ѕвезда, арно ама, и Исус за себе во откровението вели "јас сум сјајната утринска звезда".

Типична протестантска грешка: наоѓање врска меѓу стихови, кои немаат никаква врска и зависност.

За среќа, Црквата не се замара со вакот тип на пресметки: за тоа, ги имаме сите протестанти, кои саде пресметуваат, пресметуваат, пресметуваат...
Навистина, среќа невидена.

Навистина, среќа невидена.

Па тоа и то велам: среќата е твоја, оти имаш од кај да копираш, а водено и да бидеш убеден дека си во право.

Типична протестантска грешка: наоѓање врска меѓу стихови, кои немаат никаква врска и зависност.
Ај да видиме колку немаат:

Исаија 14:
12Како падна од небото Деницо (Светлоносецу), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, угнетувачу на народите?

Откровение 22:
16”Јас, Исус, го испратив Својот ангел, да ви го посведочи ова на црквите. Јас Сум корен и род Давидов; сјајната ѕвезда Деница!”

П.С. Еве што вели Исаија понатаму во текстот што наводно се однесува за паднат ангел:

Исаија 14:
16.Кои те видоа, те набљудуваат и размислуваат за тебе: ‘Дали е ова човекот кој ја тресеше земјата и ги разнишуваше царствата,

Човекот! Не ангелот, не демонот... Туку човекот.

Ај да видиме колку немаат:

Исаија 14:
12Како падна од небото Деницо (Светлоносецу), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, угнетувачу на народите?

Откровение 22:
16”Јас, Исус, го испратив Својот ангел, да ви го посведочи ова на црквите. Јас Сум корен и род Давидов; сјајната ѕвезда Деница!”

П.С. Еве што вели Исаија понатаму во текстот што наводно се однесува за паднат ангел:

Исаија 14:
16.Кои те видоа, те набљудуваат и размислуваат за тебе: ‘Дали е ова човекот кој ја тресеше земјата и ги разнишуваше царствата,

Човекот! Не ангелот, не демонот... Туку човекот.

Темава е насловена како:

http://forum.kajgana.com/threads/Илуминати.640/

а прашањето веќе ти е одговорено.

Ја мислам дека луѓево шо ептен сериозно ги сфаќаат темиве се или ептен забегани, или ептен изолирани од реалноста и немаат муда да си го живеат својот живот па имаат силна потреба да филозофираат и мудруваат надевајќи се дека така ќе си живеат посреќно... Накратко, бегство од себеси. Не верувам дека некој може да контролира некого (освен ако тој шо е „контролиран“ не е само еден обично наивен човек кој сам дозволил да падне). Илуминати или просветлени, исто е, секаде има свесни и несвесни луѓе, а тоа дека некој го контролира светов како шо некои објаснуваат, нема, и нема да има. Секој човек има слободна волја како да ги користи своите ум и разум, така да џабе премногу филозофии.

Со артитметика се занимаваат „истите„: на пример, адвентистите пресметале дека името од Папската улога на земјава, запишано на неговата круна, изнесува „666„.

Алал да им е на адвентистите: имаш од кај да копираш и да клеветиш.[DOUBLEPOST=1438621655][/DOUBLEPOST]

Поповите и верните имаат Божја забрана: не смеат да лажат.

Тебе кој ти брани да лажеш?...:sneaky:
Ти поима немаш што ти пишувам, очигледно.

Лажете, сушите, и вие и адвентистите, а се повикувате и китите со правоверност и некоја си таму вистина, која пази, се заснова на забрана и страв, а Бог ве повикуваше на љубов. Врска немате;)

Ја мислам дека луѓево шо ептен сериозно ги сфаќаат темиве се или ептен забегани, или ептен изолирани од реалноста и немаат муда да си го живеат својот живот па имаат силна потреба да филозофираат и мудруваат надевајќи се дека така ќе си живеат посреќно... Накратко, бегство од себеси. Не верувам дека некој може да контролира некого (освен ако тој шо е „контролиран“ не е само еден обично наивен човек кој сам дозволил да падне). Илуминати или просветлени, исто е, секаде има свесни и несвесни луѓе, а тоа дека некој го контролира светов како шо некои објаснуваат, нема, и нема да има. Секој човек има слободна волја како да ги користи своите ум и разум, така да џабе премногу филозофии.
Како прво,зависен си од системот во кој живееш.За да имаш целосна независност,мора скрос да се изолираш од системот.
Контролиран си на најразлични начини.
Уште како дете,други луѓе одлучуваат за некои работи во твоето детство.
Одиш на школо и учиш работи од кои од повеќето би немал никаква корист во животот.
Не само што ќе немаш корист во животот од нив, дел од тие работи се и невистинити.
А со закон си обврзан дека на школо мора да одиш.
Класична контрола и перење на мозок.
Горе-доле го правиш тоа што и другите го прават.
Гледаш тв,активен си на интернет,живееш спрема наметнати правила,се облекуваш како и другите...
Голем дел од луѓето имаат работа што не ја сакаат.
Едноставно каков избор имаме,па за да одбереме да го работиме тоа што го сакаме ?
Се донесуваат закони во кој ти немаш никакво учество.
Телевизијата и фејсбукот ти го хипнотизираат мозокот и те затупавуваат,на пазарот ти се нуди отровна храна,фармакологијата ти го крие лекот за најстрашните болести,за твојата безбедност се грижат лица на кои им е гајле само за платата што ја земаат,ти се наметнува религијата,те прскаат со отрови како комарец,а за тоа не си ни свесен,плаќаш еден куп давачки,затруен си со радијација...

Просто,се ти е наметнато.
Нешто од овоа што го набројав не мора да го практикуваш,нешто пак си обврзан да го правиш,а за нешто не си ниту свесен дека ти го прават.

Единствениот спас ти е стопроцентна независност од системот.
А тоа значи живеење во природа.

Некои работи што ги набројав можеби не ги практикуваш,но повеќето верувам дека ги практикуваш како и сите ние.
Контролиран си другар и тоа премногу.

Како прво,зависен си од системот во кој живееш.За да имаш целосна независност,мора скрос да се изолираш од системот.
Контролиран си на најразлични начини.
Уште како дете,други луѓе одлучуваат за некои работи во твоето детство.
Одиш на школо и учиш работи од кои од повеќето би немал никаква корист во животот.
Не само што ќе немаш корист во животот од нив, дел од тие работи се и невистинити.
А со закон си обврзан дека на школо мора да одиш.
Класична контрола и перење на мозок.
Горе-доле го правиш тоа што и другите го прават.
Гледаш тв,активен си на интернет,живееш спрема наметнати правила,се облекуваш како и другите...
Голем дел од луѓето имаат работа што не ја сакаат.
Едноставно каков избор имаме,па за да одбереме да го работиме тоа што го сакаме ?
Се донесуваат закони во кој ти немаш никакво учество.
Телевизијата и фејсбукот ти го хипнотизираат мозокот и те затупавуваат,на пазарот ти се нуди отровна храна,фармакологијата ти го крие лекот за најстрашните болести,за твојата безбедност се грижат лица на кои им е гајле само за платата што ја земаат,ти се наметнува религијата,те прскаат со отрови како комарец,а за тоа не си ни свесен,плаќаш еден куп давачки,затруен си со радијација...

Просто,се ти е наметнато.
Нешто од овоа што го набројав не мора да го практикуваш,нешто пак си обврзан да го правиш,а за нешто не си ниту свесен дека ти го прават.

Единствениот спас ти е стопроцентна независност од системот.
А тоа значи живеење во природа.

Некои работи што ги набројав можеби не ги практикуваш,но повеќето верувам дека ги практикуваш како и сите ние.
Контролиран си другар и тоа премногу.

Убаво се спомнува во видеото:Елитата која се крие позади корпорациите.
Понатаму:Парите се само алатка која ја користат за да не конролираат нас.

Таа елита се Илуминатите.

Знаеш што ми е најинтересно ?
Кога ќе почнеш да им кажуваш на луѓето за вакви работи,они ќе почнат да ти се потсмеваат,да те прават забеган,одвеан со паметот и запази-ИЗОЛИРАН ОД РЕАЛНОСТА.
Класичен пример за овоа е членот HammerOfThor,кој со својот пост погоре ги прави забегани сите оние што сериозно ги сваќале овие теми.
Работава испаѓа-Ем шуто,ем боде.

Кој навистина е изолиран од реалноста во случајов ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom