Или во НАТО или Македонија нема да постои

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
ma nemoj izmislica...vie u skolo ucevte deka ste sllavi sega sakate druga istorija...no VISTINATA BOLI

Nie sme ILIRI(najstariot narod vo evropa zaedno so Helenite t.e grcite)

И кој денеска збори илирски, односно хеленски.
Каде ја проширивте вашата голема култура ?
Ама со бројки и податоци, без демагогија.

samo da te prasam koj vi e najstar pisatel? a sto mislis ANTICKITE MAKEDONCI zboruvale sllavski jazik i pisuvale na kirilica!!! Kirilicata ja napravil Kiril so negoviot brat Metodij.
I koj narod zboruva na jazikot na nivnite predci???

Nie imame dokumenti deka tie se nasi predci! Go potvrduvaat evropski istoricari

samo da te prasam koj vi e najstar pisatel? a sto mislis ANTICKITE MAKEDONCI zboruvale sllavski jazik i pisuvale na kirilica!!! Kirilicata ja napravil Kiril so negoviot brat Metodij.

Прво да ти кажам дека немам проблем да комуницирам со албанци...
Друго, ај првин описмени се, па после врати се да сереш...(без навреда).

Всушност нивната култура била толку голема што практично исчезнала за миг,наместо да се прошири.:toe:

Најстар пистел ?
Горпеј, може ?

Всушност нивната култура била толку голема што практично исчезнала за миг,наместо да се прошири.:toe:

Ама преку таквото со романтизми.
Еден народ кој со милениуми се градел, развивал и давал на другите народи а пред се на своите истородни денеска познати словенски народи и каде денеска добро се гледа кој бил каде бил и што бил.
Неможеш да го избришеш фактот дека денешната славјанска популација се што значи јазик, писмо, верско учење, традиции потекнува од Македонија и Македонците.
Замисли на соседите да им ја одземеш за миг Македонија и делото на Македонците, што ќе остане ?
Мрачно доба го викаат они.

a toj grkot! ako vi go pozajmat togas OK

Ај прашај некој Грк, Горпеј што значи на грчки, еве на македонски ми е лесно да го преведеам.
Пробај и на албански.
Се прифаќам.

Ама преку таквото со романтизми.
Еден народ кој со милениуми се градел, развивал и давал на другите народи а пред се на своите истородни денеска познати словенски народи и каде денеска добро се гледа кој бил каде бил и што бил.
Неможеш да го избришеш фактот дека денешната славјанска популација се што значи јазик, писмо, верско учење, традиции потекнува од Македонија и Македонците.
Замисли на соседите да им ја одземеш за миг Македонија и делото на Македонците, што ќе остане ?
Мрачно доба го викаат они.
Ај прашај некој Грк, Горпеј што значи на грчки, еве на македонски ми е лесно да го преведеам.
Пробај и на албански.
Се прифаќам.

Јас го разбирам славјанството како адаптиран облик на Македонската култура која се проширила само таму каде што имало вистински услови и потреба за тоа,зошто “ум со инка не се става во главата на толку многу народ“.:toe:

a vie ne prodavate droga...

dobro pa togas zosto se narekuvate SLLAVI
Slusaj druze nie sme makedonci i jas i ti rodeni vo makedonija eve ti kako albanec kako sto gledam zboris protiv makedoncite po nacionalnost bidi realen i kazi zosto si nezadovolen koga imate najgolemi prava vo makedonija mene toa ne mi smeti zemi primer srbija crna gora grcija i tamu ima albanci imaat li tie prava??? I nemozam da svatam eve taci ili nekoj dr. politicari albanci koga zborat za federalizacija kako mislat deka toa e dobro za albancite go zbori toa pred narot na mitinzi primer kosovo e nova drzava na albancite taa drzava kako misli da opstane koga ja nemaat priznaeno poveke od 60 drzavi da ne spomnuvam deka vo drzavite koj ja nemat priznaeno i nikogas nema da ja priznajat se 6 najmokni drzavi vo svetot pa srbite vo slednata destabilizacija na regionov ili svetot ke go napadnat voeno kosovo so site razpolozlivi sredstva i veruvaj mi ke go zbrisat za 24 casa jas toa ne sakam da se sluci nemam nisto protiv tebe ni protiv bilo koj drugi albanci pa kako e podobro da ziveeme vo sklop na drzava koja se vika makedonija ili da se ubivame za nisto bidi realen i odgovorimi PLS?:smir:

Ај и Русија не е во НАТО. Се чудам и таа ли ќе згасне од политичката карта на светот ко Македонија. Абе ајде не можете ли да смислите нешто покреативно. Истата лага цели 20 години. Ако се осамостоиме ќе пропаднеме, ако не влеземе во ООН нема да не има....До кога?

ma nemoj izmislica...vie u skolo ucevte deka ste sllavi sega sakate druga istorija...no VISTINATA BOLI

Nie sme ILIRI(najstariot narod vo evropa zaedno so Helenite t.e grcite)

Илири,Дарданци,Далматинци,Косовари,Еприци.....а всушсност сте кавказјани :pos2::pos2:

Он Топик: Тачи вади зборови од рукав во очај оти никој не го дружи.

Се изначитав глупости рекла - кажала и се чудам како бе нема да ја биде Македонија?! Македонија има народ Македонци?! ИМА!!! Нека проба некој да ја разнебити па ќе види што ќе го снајде не од политичари кои си земаат пари од продажбата ами од народот. Мируше и бандата па и овие од сојузов нека се свестат што лупаат глупости на народов веќе ни е преку глава ние сме поминале и полоши работи а не ЕУ и НАТО педерски здруженија :toe:

Да ама Русија е од Македонија со сите атрибути.
Што ако се дознае вистината ?
Зошто Европа се плаши толку од Македонија та 1000 години настојува да исчезнеме?

Да ама Русија е од Македонија со сите атрибути.
Што ако се дознае вистината ?
Зошто Европа се плаши толку од Македонија та 1000 години настојува да исчезнеме?

Abe da sto prajs muabet,cela Evropa se plasi od makedoncite:tv:

Uste da e taka :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom