Или во НАТО или Македонија нема да постои

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Abe da sto prajs muabet,cela Evropa se plasi od makedoncite:tv:

Uste da e taka :pos2:

Европа-Венецијанците ви ги отворија портите на Цариград за да влезете , ти мислиш дека сонот за европа ќе ни го избрише од меморијата тоа.Крстоносците ви го поклонија Цариград на тацна.
Ќе си се дослужи литургијата во света Софија која на сред пеење ја прекина сабјата на селџукот.
Како што Грција го ништеше македонското во беломорска, така турците го ништеја во мала Азија со која Македонците владееа непрекинато 1700 години од Селџуците па се до падот на Византија.
Се се плаќа се се враќа.
Кажи му го тоа на амбасадорот.

samo da te prasam koj vi e najstar pisatel? a sto mislis ANTICKITE MAKEDONCI zboruvale sllavski jazik i pisuvale na kirilica!!! Kirilicata ja napravil Kiril so negoviot brat Metodij.
I koj narod zboruva na jazikot na nivnite predci???

Nie imame dokumenti deka tie se nasi predci! Go potvrduvaat evropski istoricari

Кирил ја направил глаголицата, а не кирилицата. Земи малку читај. Не е толку важно дека имаш документи туку дека немаш во главата. Јазиците се менуваат со тек на времето. Па и англиски од пред сто години не е ист со денешниот. А ние требаше да влеземе во НАТО или НАТО сакаше да ни влезе нам?

Da ama Makedonija ne e Rusija:toe:

Rusija e sila

Makedonija e nisto:tapp:

Добро де другар не сме ние велесила ама во НАТО се 26 земји ако не се лажам. Што стана со останатите над 170. Па не се сите како Русија па еве си постојат. И за тебе ако Македонија е ништо за мене, а верувам и за многумина на форумот е нешто многу значајно

Ќој ќе застане зад тебе во евентуален напад од сите твои соседи??

За каков напад зборуваш и ти.Тоа са приказни за мали деца.Напади нема да има.Вие муслимате ке си превземете Македониа бавно и постепено.От внатре.По тоа иде ред и на Бугариа.:smir:

Топорчко, ај па ќе ве спасиме, не ми плачи.
:)

Каде сум споменал досега или сум рекол дека не сум задоволен од Македонија. Секој има право на свое мислење а моето е дека размислувањата за неинтеграција во НАТО се многу грешни. За Европската Унија го имам истото мислење дека е најголемото лајно што може да постои.:helou:

Затоа што туркиа е член на нато и ти е мило.Но не е член на ЕУ и ако сака тогаш ЕУ е лајно.Друже ти не мислиш ни грам за Македониа.Само Туркиа ти е во главата :smir:

Топорчко, ај па ќе ве спасиме, не ми плачи.
:)

То виа ако ни спасјавате .... Тури ни пепел :smir:

Затоа што туркиа е член на нато и ти е мило.Но не е член на ЕУ и ако сака тогаш ЕУ е лајно.Друже ти не мислиш ни грам за Македониа.Само Туркиа ти е во главата :smir:

Ај тргни се што е вградено од Македонија во Бугарија.
Што останува ?

Ај тргни се што е вградено од Македонија во Бугарија.
Што останува ?

Славјански знаеш дека тебе искрено те уважавам ама и мислам знаеш што мислам за твоите древни македонски фантасмагории.Едва ли не да не бевте вие ни нас ни Русиа ни ништо немаше да има.Замисли смешно е.Во денешна Македонија до неодамна до преди 100г поради планинското и местоположение ( не заради лугето ) е живеело може би нај неграмотното население во Европа.Замисли се натоа

Ние не мора да ве спасиме ама ако излезат НАТО војниците во град ќе ви ја спасат економијата,тие не жалат пари за ороспии...:pos: :pos:
Што се занесувате вие со НАТО,кажи ми само една победа кај извојувале НАТО силите? :raz:

Ние не мора да ве спасиме ама ако излезат НАТО војниците во град ќе ви ја спасат економијата,тие не жалат пари за ороспии...:pos: :pos:
Што се занесувате вие со НАТО,кажи ми само една победа кај извојувале НАТО силите? :raz:

Аби ти па ли прочел непрочел влизаш в дискусија колко да споменеш лјубимата си дума ороспии.Па виновен ли сум ас дека без пари никоја жена не те сака :toe:

Славјански знаеш дека тебе искрено те уважавам ама и мислам знаеш што мислам за твоите древни македонски фантасмагории.Едва ли не да не бевте вие ни нас ни Русиа ни ништо немаше да има.Замисли смешно е.Во денешна Македонија до неодамна до преди 100г поради планинското и местоположение ( не заради лугето ) е живеело може би нај неграмотното население во Европа.Замисли се натоа

Не се работи за тоа ако ние не бевме дека Русија и Бугарија немаше да постојат.
Погрешна теза.
Немаше да постојат во оваа форма во која се денес.
Или ќе бевте Романи или Германи или Турци.
Погледни ги Чесите и Пољаците, го инаказиле писмото и јазикот, на ништо не личи.
Во Украина што се случува ?
Си фалат повторно нови Кирил и Методиј, зошто умира словенскиот народ во сите држави.

Значењето на Македонија е поради цивилизацискиот континуитет кои го имале луѓето тука, кои го предале на другите народи, пред се на своите браќа
Погледни ја линијата на ширење на православието.
Па тоа е линијата на владеењето на Селеукидите и Птоломеите.
Кој е медиумот кој пренесува ?
Простаците ли ?
Кога падна нашето царство “Византија“, го искрадоа Ватикан и Co. и го однесоа во Рим, како што веќе тоа го направија Римјаните по поразот на Персеј 1300 години пред тоа.
Ние 500 години бевме под ропство контролирано од сојузот Ватикан - Селуџинистан.
Замисли го православниот свет без Јустинијана Прима.
Или без Кирил и Методиј.
Или без Управда - Јустинијан.
Или без Константин, Теодора.
И да не набројувам.
Суштината баче, излези ми малку од таа школка во која се криеш.

НАТО е смрт за нас Славјаните(Пелазги,Венети,Скити,Бриги,Македонци,Траки,Илири) како што 2 светска војна и комунизмот беше.

Аби ти па ли прочел непрочел влизаш в дискусија колко да споменеш лјубимата си дума ороспии.Па виновен ли сум ас дека без пари никоја жена не те сака :toe:

Еми Бугарска дума е и ного ја обичам! :smir:
Немој мене да ми кажуваш за Европа,НАТО и другите терористички организации,кажи ми што сте добиле од тогаш?

Не се работи за тоа ако ние не бевме дека Русија и Бугарија немаше да постојат.
Погрешна теза.
Немаше да постојат во оваа форма во која се денес.
Или ќе бевте Романи или Германи или Турци.
Погледни ги Чесите и Пољаците, го инаказиле писмото и јазикот, на ништо не личи.
Во Украина што се случува ?
Си фалат повторно нови Кирил и Методиј, зошто умира словенскиот народ во сите држави.

Значењето на Македонија е поради цивилизацискиот континуитет кои го имале луѓето тука, кои го предале на другите народи, пред се на своите браќа
Погледни ја линијата на ширење на православието.
Па тоа е линијата на владеењето на Селеукидите и Птоломеите.
Кој е медиумот кој пренесува ?
Простаците ли ?
Кога падна нашето царство “Византија“, го искрадоа Ватикан и Co. и го однесоа во Рим, како што веќе тоа го направија Римјаните по поразот на Персеј 1300 години пред тоа.
Ние 500 години бевме под ропство контролирано од сојузот Ватикан - Селуџинистан.
Замисли го православниот свет без Јустинијана Прима.
Или без Кирил и Методиј.
Или без Управда - Јустинијан.
Или без Константин, Теодора.
И да не набројувам.
Суштината баче, излези ми малку од таа школка во која се криеш.

НАТО е смрт за нас Славјаните(Пелазги,Венети,Скити,Бриги,Македонци,Траки,Илири) како што 2 светска војна и комунизмот беше.

Славјански Lets agree to disagree on that one :smir:

Славјански Lets agree to disagree on that one :smir:

Хаха, ОК, само уште ова и енде.
Ти зборам да не ја направиме истата грешка.
Неможе НАТО да ни е поблизок од нас самите.

Читав пред некој месец во случај на зголемување на тензиите помеѓу источна Европа и Русија поради ракетниот штити и воен судар.
Ударните дивизии кон Русија знаеш од каде ќе бидат?
Од словенските земји.

Еми Бугарска дума е и ного ја обичам! :smir:
Немој мене да ми кажуваш за Европа,НАТО и другите терористички организации,кажи ми што сте добиле од тогаш?

А зашто на селјак ко тебе требва да му казвам било што :toe:

Хаха, ОК, само уште ова и енде.
Ти зборам да не ја направиме истата грешка.
Неможе НАТО да ни е поблизок од нас самите.

Читав пред некој месец во случај на зголемување на тензиите помеѓу источна Европа и Русија поради ракетниот штити и воен судар.
Ударните дивизии кон Русија знаеш од каде ќе бидат?
Од словенските земји.

Мене НАТО изобшто не ми е близко ама ич.Умната глава атом е прочитал недочитал и погрешно е сватил.
И второ Русиа ко светска сила ја отпиши.Не чини и ако на форумо едва ли има по голем русофил от мене.

А зашто на селјак ко тебе требва да му казвам било што :toe:

Почнавме и да се вреѓаме,каков Европеец си ти кога немаш култура?
Зарем такво во НАТО ве примаат,р’паљи,распукани пети,пинци... :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom