Игри кои се играат на интегрирани графички..

• Креатор на темата Креатор на темата PCFREAK199SIX
  • Време на започнување Време на започнување
ни кантер не се игра... толку се графичкиве смотани што MW3 се игра а кантер не..кантер има 40 фпс и тоа кога ќе запали некој flashlight кочи невидено..7-10 фпс.. ова се случува со G41 што е од поновите интегрирани графички,со OpenGl и се друго,а замисли на постарите интегрирани графички...ужас.

или ко ќе спукаат неколкумина во близина исто кочи,си ја знам маката :( трошоци секој месец,се надевам ќе падни на дневен ред(годинава) и купување на графичка картичка па да правиме по некое убиство повеќе:icon_mrgr:

се играа ама све на low i minimum... зависи од другите делој на компјутерот...интегрираната користи од рамот...

Интегрираната нека има и 5 гига рам, џабе кога нема шејдери, нема јака графичка архитектура. Рамот е најнебитното нешто во графичката.
Игра на Low.... ебати играта, а и пак ќе сецка.

или ко ќе спукаат неколкумина во близина исто кочи,си ја знам маката :( трошоци секој месец,се надевам ќе падни на дневен ред(годинава) и купување на графичка картичка па да правиме по некое убиство повеќе:icon_mrgr:

ti si moj covek..... i ja mislim da kupim graficka... ama nikako .. sega na kraj od mesecov gtx 460 pa da vidim so ke secka :)
--- надополнето: 21 март 2012 во 13:29 ---
Интегрираната нека има и 5 гига рам, џабе кога нема шејдери, нема јака графичка архитектура. Рамот е најнебитното нешто во графичката.

znam.. ama barem da igras nesto otkolku nisto i toa so ramot ne go mislev take.. mislev ako ima 512 mb ram.. grafickata mu jade 256. i na raspolaganje uste 256 ke ima pc-to.. i posporo ke rabota sve.:icon_mrgr:

рамот ми е 2 гига,тогаш ме излажаа дека добри биле и со интегрирана,ко ќе немаш искуство то е....

Овие новиве графички од интел не се толку за потценување како шо вика корун.
На резолција од 1366x768 без проблеми ќе ги вртат и модерниве игри во 3Д на ниски или средни графички поставки.

А ќе работат буквално сите игри во 2Д... и графиката и димензијата воопшто не е мерка за квалитет на играта и тоа.

Shadow ops red mercury
Gta san andreas
El matador
Red Alert сите серии
Counter Strike 1.6, 1.8,zero,source.
Воа е нешто шо сум го играл и ке го играм :)

Си има доста оптимизрани игри, Mass Effect 1 супер си врти на интегрирана, Street Fighter 4, PES 2012, па дури и Dead Space.

Мислам дека и DiRT 2 би требало да ја пушти, ептен оптимизирана е.

Од овие горниве игри, сите освен Dead Space сум ги пуштил кај другарче на лаптоп со интегрирана и "лизгале", ако може да се каже така. Под тоа мислам да идат 25+ фрејма на low графика и резолуција.

Не е некој графички хепенинг на екранот, ама барем се игра. :)

И мојата графичка е интегирана (Intel(R)G41Express Chipset)
Дали може некако да ми ја прими у ПЦ ПЕСС 12..?
Јас ја инсталирав се ми се пушта играта ама коа ќе дојде да се праи USER ќе ми се укочи и ми пишува not responding :)

Splinter Cell 1
WWW Raw
GTA San Andreas , a moze i multiplayer

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom