Играч на турнирот

• Креатор на темата Креатор на темата kimi...
  • Време на започнување Време на започнување
не е темата Серија А <3

фаза во групи - Јирачек(Чешка).....ги движи Чесите во нападот,незапирлив во контрите и полуконтрите,дава голови и асистенции - Нумеро 1 досега !

само бев објективен :D

Го заборавате и Џерард. Иако не ми е од најомилените фаци, credit where it's due. Сега за сега (групна фаза) игра феноменално и не игра ништо полошо од често спомнуваниве во темава.
Не е заборавен, има кој да го спомне :sneaky:.
Една статистика за него-2 натпревари, 2 асистенции,96 точни пасови, 12 стартови, 0 загубени топки. Една од најдобрите статистики во досегашниот дел на првенството.

^ Чави на пример прави по толку успешни пасови на еден натпревар :D

575153_446433035381570_825440075_n.jpg

^
^ Против Ирска мислам имаше 127 точни додавања. Рекорд на Европските првенства.

Иначе до сега Иниеста ми остави највеќе впечаток, најконстантен ми е.
Секоја чест и за оние шпиц убици како Гомез и нивната способност и инстинкт за гол, али лично мене неможе играч кој двапати се составува со топка на цел натпревар да ми остави повеќе впечаток од некој кој ја гради играта, кој константно пробива, отвара простор, проигрува и учествува во головите.
Стандарт ваквите играчи се потценети во однос на голгетерите.

Не би било лошо да се направи и тема за flop на турнирот. Според мене оваа награда заслужено треба да му се додели на Барош

Досега Хумелс за мене барем како дефанзивец.

Дефинитивно Иниеста, човекот која фора да ја проба, секако проаѓа покрај дефанзивците. :cuc:

Ван Перси повеќе разочара од Робен. Не искористи 2-3 чисти шанси кои доколку ги претвореше целосно ќе го изменеа текот на таа група.

И да биде Шпанија шампион Пирло ке биди најдобар играч на турнирот,евентуално ако блесне Балотели со некој фантастичен гол во финалето(да го реши)можеби ке му ги помати сметките на Пирло.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom