- Член од
- 21 декември 2012
- Мислења
- 124
- Поени од реакции
- 261
Сите започнаа да учествуваат во овај предизвик кој вклучува истурање кофа со вода со мраз над главата во текот на следните 24 часа, а лицата кои нема да го прифатат треба да донираат пари - обично $ 100 - за кон борбата против ALS. Дури и ако го комплетираат предизвикот, тие се повеќе од добредојдени да донираат пари.
Откако едно лице ќе го комплетира предизвик, треба да именува неколку други луѓе - обично три - да учествуваат, поради што предизвикот расте и расте.
Предизвикот е СЕ за подигање свест и собирање на пари за болеста ALS.
Што е АLS?
АLS е амиотрофична латерална склероза, позната уште како Lou Gehrig болест. Тоа е фатална болест при која луѓето ја губат мускулната контрола, вклучувајќи ја и способноста да јадат, зборуваат, и дишат. Животниот век за нив е меѓу две и пет години.
ALS Aсоцијацијата вели дека Pete Frates го започна овај Ice Bucket Challengе. Тој е 29 години и има ALS од 2012 година.
Кој учествува во предизвикот?
Многу славни личности и тоа:
1) Oprah Winfrey
2) Bill Gates
3) Jesse Taylor Ferguson
4) Ansel Elgort
5) Martha Stewart
6) Andy Cohen
7) Mark Zuckerberg итн.
Откако едно лице ќе го комплетира предизвик, треба да именува неколку други луѓе - обично три - да учествуваат, поради што предизвикот расте и расте.
Предизвикот е СЕ за подигање свест и собирање на пари за болеста ALS.
Што е АLS?
АLS е амиотрофична латерална склероза, позната уште како Lou Gehrig болест. Тоа е фатална болест при која луѓето ја губат мускулната контрола, вклучувајќи ја и способноста да јадат, зборуваат, и дишат. Животниот век за нив е меѓу две и пет години.
ALS Aсоцијацијата вели дека Pete Frates го започна овај Ice Bucket Challengе. Тој е 29 години и има ALS од 2012 година.
Кој учествува во предизвикот?
Многу славни личности и тоа:
1) Oprah Winfrey
2) Bill Gates
3) Jesse Taylor Ferguson
4) Ansel Elgort
5) Martha Stewart
6) Andy Cohen
7) Mark Zuckerberg итн.