И што сега по коалицирањето со ДУИ?

• Креатор на темата Креатор на темата Станоја
  • Време на започнување Време на започнување
Била држава се до влезот на Римјаните на ова тло и растур праење, изместување на секој камен македонски, таа работа денеска Етиопјаните од југ ја прават.

Спасот за нас како народ и на нам сличните е во унија на словенски држави ама не со идиотологија за словените како од марс паднати, туку за ариевските словени.

Била држава се до влезот на Римјаните на ова тло и растур праење, изместување на секој камен македонски, таа работа денеска Етиопјаните од југ ја прават.

Спасот за нас како народ и на нам сличните е во унија на словенски држави ама не со идиотологија за словените како од марс паднати, туку за ариевските словени.

Па заангажирај се бе, Јас си имав русинка за девојка неколку години, ете сум допринел во некој смисол кон меѓусловенските активности.
Дај и ти пормбај малку, ама ко мојава нема да најдеш.
Еј, а да ти ја местам ако си млад и пожелен?
Многу е добра, нејзина цицка твоја глава. Тесно стегнато гзе, такво нешто не се најдува често.
Јас си најдов друга, ја баталив.

Најдобра унија е таа.

Не смеам ништи да ти кажам, жена ми чита.
:pos2:

Па заангажирај се бе, Јас си имав русинка за девојка неколку години, ете сум допринел во некој смисол кон меѓусловенските активности.
..............................................
Јас си најдов друга, ја баталив.

Ilirka?????

Најпрво јас лично сум против оваа коалиција.
Значи што мислите дека ќе се случува од сега па натаму дури трае оваа коалиција:
Дали Македонија ќе се федерализира?
Дали Македонија ќе се распадне?
Дали Македонија ќе го мени името?
Дали Македонија со оваа коалиција ќе влезе во ЕУ и НАТО?
Дали во Македонија ќе биде подобро?
Односно кои се вашите мислења за оваа коалиција?

Когаш ги читам сите ваши одговори на горепоставениве прашања ми се дигаат црева искрено, и не не дека се песимистички, туку поради друго ми се дигаат цревата.
а еве ги моите одговори на првите три прашања:
Дали ние македонците ќе дозволиме македонија да се федерализира?
Дали ние македонците ќе дозволиме македонија да се распадне?
Дали ние македонците ќе дозволиме македонија да го смени името?
А за другите одговорот зависи само и само од одговорите на првите три прашања.

Така се поставуваат прашања.

Почита кон државата почнува од почита кон себе.

Pa so ovaa koalicija VMRO - DPMNE ke bide vo moznost da go menuva Ustavot i ke moze da postavi Pretsedatel na drzavata so glasanje vo parlamentot bez Pretsedatelski izbori. Sega brat Ljube koga se vrati ke mu se sprotivstavi na Gruevski poradi koaliciranjeto so Teroristi i ke premine vo VMRO - Narodna. Toa ke bide moznost za Narodna da se istakne kako partija i da osvoi golem broj glasovi na narednite izbori. Barem jas taka mislam deka ke bide. Pozdrav.

Да бе, за нас најдобро ке биде една сесловенска унија. Сите Ју Републики и плус овие од Советскиот Сојуз без Исламските покраини. Па ке видите дека ни ЕУ ни НАТО не ке ни може ништо. Ајде од утре сите потписи да собираме за сесловенска унија. :pos2: Ова е шала, ама ако некој стварно сака ајде да се обидеме.

Makedonija da se federlizira , ne veruvam.
Imeto 99% ke se promeni, so toa ke vlezeme vo NATO i EU...
I vo Makedonija ke bide podobro....

Makedonija da se federlizira , ne veruvam.
Imeto 99% ke se promeni, so toa ke vlezeme vo NATO i EU...
I vo Makedonija ke bide podobro....
Абе брат и што ако не влеземе во Нато и во ЕУ. Стопати подобро ке ни е. Бугарите и Романците влегоа во ЕУ и сега знаеш како им е. Како голи кучиња се. Платите им се по 70-80 евра, а за да преживее му требаат минимум 200 евра. Епа сега размисли. Ако можам јас да бирам би избрал не за ЕУ, не за Нато.

Абе брат и што ако не влеземе во Нато и во ЕУ. Стопати подобро ке ни е. Бугарите и Романците влегоа во ЕУ и сега знаеш како им е. Како голи кучиња се. Платите им се по 70-80 евра, а за да преживее му требаат минимум 200 евра. Епа сега размисли. Ако можам јас да бирам би избрал не за ЕУ, не за Нато.

Mislis sestro :smir:
Pa dobro za sto se borat politicarite da vlezeme tamu a mene mi e seedno ama :toe:

Секој што се бори за да влезе во некаков сојуз,се бори всушност за да излезе од сопствената изолација.Нашите власти досега само допринесуваат таа изолација да ни стане уште посилна,за просто да посакаме да излеземе од неа секој момент.Заканите со ограничувања на движење,со губење на државата,со исчезнување на идентитетот.......се само дел од тактиката која се спроведува во интерс на големите “планери“,за да изгледа дека еден народ си го “фукнал“ сам и дека впрочем никој не му е крив што сам си го “фукнал“.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom