Η Καθημερινή : Грција не може да го смени името на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Smesno e da govorime za aktivnosti na poleto na imeto neposredno pred izborite vo Grcia.. ednostavno toa e nepotrebno !
Poziciite vo odnos na prasanjeto na imeto sea ni se stabilni, ostaatoto ke si go zavrsat samite grci vo predizbornata kampanja iako ovaa tema e daleku od nivniot fokus vo kampanjata.Duri i samiot koristen vokabular vo kampanjata od strana na samite grci vo kampanjata na nekoj nacin grcite i se recisi spremni za poraz vo nivnata odnapred izgubena dolgogodisna vojna sto ja vodat.

Za politikata na vladata na vnatreshen plan generalno imam pozitivno mislenje ama na nadvoreshen plan sme TAPI!!!

Nishto ne e pomesteno poslednata godina i Makedonija vo evropskata javnost ja nema nikade. Poslednite meseci Grcija mnogu ja zasili diplomatskata ofanziva a nasheto ministerstvo spie!!

Pa tolku li ne mu e jasno na premierot deka ne ne cheka nishto ubavo i deka za minister za nadvoreshni raboti treba iskusen (i postar) lisec so mnogu kontakti vo evropskite drzhavi???

Па сега му се пикаме на Германциве, а бегаме од Американциве, што мислам може да биде лошо за нас, посебно за името.

Колку и да ја губат битката, ако сметаат (политичките партии) дека е профитабилно на избори, постојано ќе го употребуваат "прашањето" и дополнително ќе го радикализираат обичниот Грк.

ма тоа сигурно дека ке се најде некое наше јуначиште да постапи у стилот попаметниот попушта... и ние како и за све живо.. ке прокукаме малку .. па ке се помириме со судбината у стилот така требало... клето Македонче.. овде стисни .. таму стисни... добро соседска политика... данема карање и викање да не ни земат и тоа што ни го оставиле... Ние никогаш ама буквално никогаш нема да кренеме гласот ако нешто не ни чини и џабе да си коментираме коа сите сме јаки на зборови а никој на дела...

Непотребни деструктивни коментари...Се додека Македонскиот народ живее со мислата, како тиквицава над мене, ќе го јебе кој кога сака. Абе јеби ти таа измислена фраза „клето македонче“ Луѓе бе! Имајте малку самодоверба да му ебам матер!!!

Непотребни деструктивни коментари...Се додека Македонскиот народ живее со мислата, како тиквицава над мене, ќе го јебе кој кога сака. Абе јеби ти таа измислена фраза „клето македонче“ Луѓе бе! Имајте малку самодоверба да му ебам матер!!!

и сите ние ќе си живееме со самодовербата ... и пак ќе не ебе кој стигне..... епа македонскиот народ живее со таа мисла поради тоа што не се јавило ни едно јуначиште кое ќе се обиде од зборови да прејде на дела

Да бе...знам дека тоа чекаш...ДА ТЕ ВЛЕЧЕ НЕКОЈ КАКО КУЧЕ, СЛЕП!!!

ЗА СЕКОЈ ПОЕДИНЕЧНО ЗБОРАМ! сами ако не се освестите, треба некој да ви мава шамари???

Ова е само омекшавање....Караманлис и така ќе падне...доаѓаат пасок кои се ултранационалисти а со нив ќе треба да си ги засукаме ракавите...

исти к.р ти се и едните и другите

sekogas so "ULTRANACIONALISTI" polesno odat rabotite, barem od dosegasno iskustvo...:)
Да само што ПАСОК се пред се социјалисти, а со нив никогаш ништо не одело. Тие се измислени за работите да стојат во место, кога не се враќаат назад.

Tikvi4cka: vakvite komentari po odnos na ova prasanje ne drzat. I jas sum protivnik na kuti traj, trpenie spasenie, ama ete ovaa dolga bitka e pri kraj. Prelomen moment ke bide pokana/nepokana za NATO, bez ogled od koj aspekt go razgleduvame problemot taa vojna za imeto nie ke ja dobieme.. vo najlos slucaj mozeme nekoe resenie na osnova na dvojna formula vo bilateralnite odnosi da izleze no nie sme pobednicite! edinstveno sto mozeme sega da promenime e toa da pocneme kako pobednici i da se odnesuvame :) normalno po krajot na izborite vo Grcija bidejki kako sto veli 1307 i dvata bloka go koristat prasanjeto na MKD vo izborite no so taa razlika sto denes toa prasanje ne e vo fokusot na izborite i kampanjata sto istite ja vodat.
Nea demokratia go izmisli problemot so imeto na eden seminar licno mi bese kazano od pretstavnicite na isata deka tie se svesni deka go napravija problemot i deka ednostavno neznaat sega kako da izlezat od istiot ! Ovoj problem eve i kaj obicnite grci... moze da ispadnat kavgi i raspravii na masa no site tie se besperdmetni recisi i pobespredmetni od ovie kavgi so bugarite dali sme i sto sme :) i dvete strani ja poznavaat realnosta :)

I dobro kako mislite deka kje go dobieme sporot (ne e spor tuku umobolnost ama ajde)?

Vo NATO kje vlezeme kako FIROM a isto ne cheka (posle 15-20 godini) i za EU.

Poslednive 2-3 godini (USA beshe posledna) ni edna bitna zemja ne ne ima priznaeno po ustavno ime.

Ima li nekoj vizija kako ponatamu i vrz shto se dolzhi vashiot optimizam? Ako se smeni vlasta vo Amerika kje bide ushte polosho.

Само со иронија и цинизам! На секое грчко огласување, да им се одговара со изјавата „Не е секирајте, не ја бараме територијата што ни ја окупиравте назад“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom