Η Καθημερινή : Грција не може да го смени името на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување

Ниту го измислив, ниту, пак, сакав да те контрам бидејќи твоите коментари и немаат некоја тежина во моите очи. Најдобро е да ти ставам доказ под нос. Си го сакаше - си го доби. Повели. :wink:

Сакаш уште еден пример за земја (т.е. за земји) коишто не условуваат со уставното име? Еве ѕирни тука и внимателно прочитај го последниот параграф.

Зашто има потреба да се докаже постоењето на Македонија на некој како Грчка? Зарем они се некој фактор во нашиот развој како држава? Зарем за да влеземе во ЕУ, треба гз да се продаде? Па ондак нема ЕУ...шо им фали на Норвешка и шфицарска? Кај и да е, со таков одбивен став, ќе почнат сами да не молат.

Морав :

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=eJ9VjrbkgI4[/MEDIA]

:pos: :pos: :pos2: :pos2:

:)

Оф: Шо се деси со мексиканецот? :)

Зашто има потреба да се докаже постоењето на Македонија на некој како Грчка? Зарем они се некој фактор во нашиот развој како држава? Зарем за да влеземе во ЕУ, треба гз да се продаде? Па ондак нема ЕУ...шо им фали на Норвешка и шфицарска? Кај и да е, со таков одбивен став, ќе почнат сами да не молат.

heheeh norveska i svicarska:):pos2:

Ниту го измислив, ниту, пак, сакав да те контрам бидејќи твоите коментари и немаат некоја тежина во моите очи. Најдобро е да ти ставам доказ под нос. Си го сакаше - си го доби. Повели. :wink:

Сакаш уште еден пример за земја (т.е. за земји) коишто не условуваат со уставното име? Еве ѕирни тука и внимателно прочитај го последниот параграф.

Dali moite komentari imaat ili nemaat tezhina vo tvoite ochi i ne me interesira, toa si e tvoj problem.

Namesto drug pat da mi davash web stranici od 2004 godina so preporaka do vlada od nekoja partija mozheshehe da otidesh na web stranata na ministerstvoto za nadvoreshni raboti na Germanija pa sam da proverish.

Nitu te narekov lazhgo nitu te navrediv taka da tvojot odgovor e malku iznenaduvacki, pogotovo shto ne si vo pravo!

Eve ti web na Ministerstvo za nadvoreshni raboti na Germanija:

Ehemalige jugoslawische Republik Mazedonien*
Beziehungen zwischen der ehemaligen jugoslawische Republik Mazedonien* und Deutschland

*VN-Mitgliedschaft unter der Bezeichnung "ehemalige jugoslawische Republik Mazedonien". Der Staatsname ist zwischen der griechischen und der mazedonischen Regierung umstritten. Es laufen zur Zeit Vermittlungsbemьhungen unter Schirmherrschaft der Vereinten Nationen.

Stand: Mдrz 2007

http://www.auswaertiges-amt.de/diplo/de/Laenderinformationen/Mazedonien/Bilateral.html

http://www.auswaertiges-amt.de/diplo/de/Europa/Erweiterung/Mazedonien.html

Gledaj kako ne oslovuvaat!

Drug pat prvo proveri pa posle odgovaraj.

Pozdrav

Можеби е од 2004, точно, но сепак, одлуката паѓа во времето на владата на Меркел којашто при неколку билатерални средби не само што не ослови со Република Македонија туку ја потврди инцијативата и решението на Бундестагот при неодамнешната средба со Груевски. Еве ти линк : http://www.bundestag.de/aktuell/hib/2004/2004_260/04.html

Нејсе, проверив и во YellowPages како и на страната на Бундестагот и направив мало пребарување : Еве ти го и документот од решението.

Пријатна вечер :smir:

Можеби е од 2004, точно, но сепак, одлуката паѓа во времето на владата на Меркел којашто при неколку билатерални средби не само што не ослови со Република Македонија туку ја потврди инцијативата и решението на Бундестагот при неодамнешната средба со Груевски. Еве ти линк : http://www.bundestag.de/aktuell/hib/2004/2004_260/04.html

Нејсе, проверив и во YellowPages како и на страната на Бундестагот и направив мало пребарување : Еве ти го и документот од решението.

Пријатна вечер :smir:

Macedalien, razbirash li germanski?

Zarem moite linkovi od Ministerstvo za nadvoreshni raboti ne te ubedija?

Dokumentot koj mi go posochi e dokument za Ramkovniot dogovor od 27.10.2004 vo koj ima mnogu bla-bla i nishto konkretno ne se spomnuva. NEma nikakvo priznavanje a ni odluka za nasheto ustavno ime!

Ova e naslovot:

Antrag
der Fraktionen SPD und BUENDNIS 90/DIE GRUENEN
Fuer eine konsequente und vollstaendige Umsetzung des Ohrider
Rahmenabkommens in Mazedonien

na mk:

Baranje
na frakciite SPD i koalicijata 90/Zeleni
Za edno konsekventno i potpolno sproveduvanje na Ohridskiot ramkoven dogovor vo Makedonija

Edinstveno na krajot vo edna edinstvena rechenica e spomat sovet koj shto e sosema neobvrzhuvacki i za zahal za nas nema golemo znachenje.

Ova go pishuva.

Der Deutsche Bundestag fordert die Bundesregierung auf sich innerhalb der Europaeischen Union fuer die Annahme des verfassungsmaessigen Namens Republik Mazedonien einzusetzen.

Prevod.

Germanskiot parlament bara (pottiknuva) od sojuznata vlada vo ramkite na Evropskata Unija da se zalozhi za prifakjanje na ustavnoto ime na Republika Makedonija.

Toa e samo preporaka od parlamentot vladata da se zalozhi vo ramkite na EU a ne e nikakva odluka za priznavanje na nasheto ustavno ime. Kako shto gledash na nivnite oficijalni sajtovi seushte sme EJR Mazedonien.

Eve da ne ispadne deka go tupam, ako mi kazesh deka vo Germanija Makedonec koga vadi oficijalen dokument na koj go pishuva nasheto ime, kako na pr. vadish potvrda za prestoj ili sl. i na tie dokumenti sekade stoi Republic Mazedonien, togash donekade imash pravo deka de facto sme priznaeni.

imash li takvi informacii?

Ти потврди и Бацилус : он е во Германија :wink:

Грците негираќи ги Македонците го примија "калабастерот" еве вака:

Солун - Во Солун продолжуваат нередите иницирани од смртта на еден нигериски имигрант во саботата, јавуваат грчки медиуми.
Демонстрациите започнаа во саботата на местото каде загина нигерискиот имигрант, кој продавал пиратски музички и филмски дискови. Во саботата тој скокнал од прозорецот на еден угостителски објект, при обид да побегне од полициската контрола, при што починал на самото место.
Според статистичките податоци, околу 10 проценти од населението во Грција, или еден милион лица, се имигранти, а околу 300 илјади од нив немаат документи.

Ти потврди и Бацилус : он е во Германија :wink:

Ova lichi na komunikacija na gluvi :wink:

Bacillus nishto ne potvrdi samo kazha deka Germanija vo bilateralna komunikacija ni e obrakja so ustavno ime. Pa toa i samiot go znam i ne samo Germanija i drugi zemji toa go pravat. Toa voopshto ne mora da znaci deka tie zemji vo oficijalni dokumenti vo nebilateralna komunikacija (so treti zemji) isto ne oslovuvaat so ustavno ime (kako na pr. Turcija).

Te prashav dali imash takov dokument za Germanija i bidejki ne mi odgovori (tuku mi go spomnuvash Bacillus) kje zaklucham deka takov dokument nemash.

Za Bacillus bash me interesira na Meldezettel-ot dali mu pishuva Republik Mazedonien ili Ehemalige Jugoslavische Republik...

Da vidime Bacillus shto kje kazhe....

Нек ти каже.

Инаку, од “Француска“ гледна точка, на картата за престој ми пишува "République de Macédoine" и "de nationalité macédonienne"... Чудна работа - испаѓа дека и Франција не ословува со Уставното име :raz:

Toa shto kazhuvash za vo Francija e super i donekade e priznavanje na nasheto ustavno ime.

me cudi edna rabota.:( zemja so najgolem broj od makednskata emigracija kako kanada ili avstralija nego sledat patot na amerika.dali tamu lobiranjeto od strana na makedoncite vo tie zemji e zanemarlivo, nezaintersirano:(

Canada и Australia го следат примерот на United Kingdom. И таму и таму Англиската кралица е "главна".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom