- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
A Алабама реднекс се во САД. Заедно со сани Калифорнија.
Инаку, по културава и менталитетот, којзнае - един народ...![]()
Всички сме едно. Всички сме сшти

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A Алабама реднекс се во САД. Заедно со сани Калифорнија.
Инаку, по културава и менталитетот, којзнае - един народ...![]()
До кога ќе се обидуваме да ги навредиме Бугарите?
Schadenfreude much?До последен здив![]()
До последен здив![]()
Заебанцијата настрана, навистина треба да ја извадиме од главата матрицата која ни е наметната од страна, да гледаме со презир и потсмев на се што доаѓа од Бугарија...
Како издресирани кучиња сме...
Настрана заебанција, се е тоа до личен впечаток. Јас на пример секогаш ќе ги гледам со презир и потсмев макар и во САД се приклучиле. Вие не мора да мислите како мене ниту да се согласувате.
Се разбира, сепак зависи што сметаш за скоро.Boston Legal си гледал скоро?
![]()
Како мислиш личен впечаток? Познаваш еден куп Бугари и си го извлекла тој впечаток?
Луѓето во западна Бугарија се потполно исти со луѓето во источна Македонија. По менталитет, однесување, обичаи... Ако ги гледаш Бугарите со презир, исто мораш да ги гледаш и Македонците од тој дел. Јас мислам дека ти си имаш замислена апстрактна претстава за Бугарин, која си ја имаш екстраполирано од 50 години издресирана омраза која ни беше сервирана, и не сакаш да се одделиш од таа претстава...
![]()
Мислам Леандра, "сички сме един народ" излезе работаваМитаџии, неодговорни и безобразни.
Немам потреба да замислувам бугар секој ден работам со нив. Имам толку многу бугари што може и да ти позајмам некој да запознаеш подобро ако имаш замислена апстрактна претстава за бугар нали
Никој не ми сервирал омраза, еден ден да ја поминеш границата и да стасаш до Шумен има да ги мразиш во следните 50 години. Митаџии, неодговорни и безобразни. Со еден збор бугар.
Јок, за нив сме измислени. Немате видено митаџии, абе на улица патот да ти го покаже ако го прашаш како човек бара да почастиш нешто. Немам ни зборови да ги опишам, да те украде, да те заебе, да те излаже, за еден лев и мајка им ќе си ја продадат.Мислам Леандра, "сички сме един народ" излезе работава![]()
Ветар на магла.
Сите на Балканот се митаџии и безобразни. Митото се сузбива со закон. Мислиш дека Италијаните или Шпанците не се митаџии?
За неодговорноста не знам, јас сум имал позитивни искуства со Бугарите на тоа поле. Многу се упорни, и ако нешто мислат дека ќе им се исплати, вложуваат многу напор да го научат тоа.
Ајде добро...Те молам барем на Балканов за митаџии не ми кажувај. Први се бугарите, по нив романија трети маџарите. Тие ти се на светска листа да те закрпат и чистачите им земаат мито.
Кај нас се бубалки, бубалки. Нема споредба никаква.
Ајде добро...
Ќе се сведе муабетот на терање инает...
![]()
Епа прво апстрактно ги замислував бугарите сега и инат водам. На крај ќе излезе и у бугарија немам отидено на карта сум ја гледала![]()
Работата е што јас познавам многу Македонци кои студирале во Бугарија, и скоро никој не го дели твојот впечаток. Исто и моето искуство со Бугарите не е како твоето. Не постои веројатност дека што се однесува до твојот опис на Бугарите се имаш заиграно, и претеруваш по малку?![]()