И Бугарите се степаа за влез во нов трговски центар

• Креатор на темата Креатор на темата jyvation
  • Време на започнување Време на започнување
И што е поентата на темава?

Јас во Гетеборг живеев, и Швеѓаните исто вака се однесуваа кога имаше попусти во продавниците.
Се чекаше во редови со саати да се купи некој партал поефтино. До кога ќе се обидуваме да ги навредиме Бугарите?

Навистина смешно...

У Штип отворија една продавница се за по 200 денари по 700 така нешто првиот ден имало редици чекање за да влезеш да пробаш нешто ... вториот ден обезведување ставија и по двајца-тројца влегуваат да купат нешто. хахахахахах

И во Струмица отворија две - три такви продавници за облека мислам и првите денови беше лудница сите трчаа таму, после некој ден видоа дека робата не е квалитетна и се намалија муштериите.

Обавезно, и разгледници ќе праќам по желба у пакет со кубански пури :)

Само немој преку федекс Бугарија. Ќе ги украдат.
Ниту преку Гетеборг.

Иако се бугарите ќелешаана. Трговскион изгледа убаво. А за тепање пред порти за попусти. Секаде го има истото. Но, кај некои народи е на ниво на уметност.

Сепак, татарлааната си е татарлаана. Margaritas ante porcas.

Јас не видов тепане за влез.
Еве како е поминало.
http://bnt.bg/bg/news/view/90083/nov_mol_v_sofija
Уште еден трговски центар во Софија отворен денес. 10 илјади луѓе беа во нестрпливи очекување на влезовите, не дојде сепак до големи судири или проблеми при влегувањето.

И во Струмица отворија две - три такви продавници за облека мислам и првите денови беше лудница сите трчаа таму, после некој ден видоа дека робата не е квалитетна и се намалија муштериите.
Тука веќе 2 месеца турбо сите се таму се чека на ред.

И што е поентата на темава?

Јас во Гетеборг живеев, и Швеѓаните исто вака се однесуваа кога имаше попусти во продавниците.
Се чекаше во редови со саати да се купи некој партал поефтино. До кога ќе се обидуваме да ги навредиме Бугарите?

Навистина смешно...

Ако тие го прават тоа, тогаш тоа е европски....ако на Балкан се прави такво нешто, тоа е зошто ние сме неандерталци и не созреани, по нашки кажано, сељаци.

Тежок живот се живее на Балканов.

Sta reci a ne zaplakati... :facepalm: и они биле во европска унија.

A Алабама реднекс се во САД. Заедно со сани Калифорнија.
Инаку, по културава и менталитетот, којзнае - един народ...:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom